Fra Brahe til Bohr – Byvandring om store danske videnskabsfolk

Information

Varighed: 1 time og 45 min.
Start: Nørreport ved hjørnet af Fiolstræde
Slut: Videnskabernes Selskab tæt ved Rådhuspladsen
Antal: 1-9 deltagere: 2900 DKK
Pris: 10-20 deltagere: 3800 DKK
"Også som quiztur"
Se også under skoler/gymnasier

VIDENSKABSFOLK FRA BRAHE TIL BOHR

Kom med på en byvandring hvor vi går helt tæt på de store danske videnskabsfolk. Her kommer du i selskab med flere nobelprismodtagere og superstjerner på den globale videnskabshimmel. Vi tager dig gennem Danmarkshistorien med udgangspunkt i banebrydende opfindelser og opdagelser samt videnskabsfolkenes store personligheder.

ELEKTROMAGNESTISME OG EPIDEMIER

Ole Rømer er en mand med mange evner i enevældens København, men er mest kendt for at opdage lysets tøven i 1675. Derefter følger en perlerække af banebrydende opdagelser af ambitiøse videnskabsfolk – vi fortæller om samtiden og hvilke faktorer der inspirerede dem. Hør om H.C. Ørsteds succeser og fiaskoer på vejen til at opdage elektromagnetismen og få forklaringen på, hvorfor vi kan takke ham for at familien Jacobsen – grundlæggerne af Carlsberg – blev så gode til at lave øl. Peter Panum lægger i dag navn til det medicinske fakultet – hør om hans rejse til det mæslingeramte Færøerne, og hans tanker da koleraen hærger i København.

HAR DET VÆRET EN TYCHO BRAHES DAG?

Vi begynder i renæssancen og fortæller den epokegørende periode, hvor man bl.a. begynder at forske indad og lave anatomiske teatre og ser udaf ved at studere universet. Tycho Brahe opfinder nye metoder sætter struktur på sin forskning. Ved du forresten, hvorfor det hedder en Tycho Brahes dag og hvad var historien bag metalpladen på næsen?

VIDENSKAB I KRIGSTIDER

Niels Bohr bidrog til forståelsen af atomets struktur og ender med at knokle under 2. verdenskrigs våbenkapløb. Få den fantastiske fortælling om hvordan han hjalp sine tyske kollegaer under 2. verdenskrig med at gemme deres Nobelprismedaljer væk – helt væk! Seismologen Inge Lehmann må kæmpe sig frem i en mandsdomineret verden, men står i dag på top 10 over de mest indflydelsesrige kvindelige forskere. Hun opdager at Jordens indre kerne er fast og bliver en vigtig person i USA under Den Kolde Krig! Bliv klogere på store personligheder og fantastiske opdagelser på denne byvandring om danske videnskabsfolk!

populære ture & aktiviteter

Lad dig inspirere af andre fortællinger

Kundeudtalelser

Det siger vores glade og tilfredse kunder

"Tusind tak for byvandringen i torsdags. Vi har simpelthen fået så mange tilbagemeldinger fra folk med ros til guiderne!”

Bonnier Publications

“Det var en kæmpe fornøjelse – vi kommer 100% sikkert igen. Spændende historier, dygtigt formidlet med et glimt i øjet – og kæmpe viden!!! TAK !”

Jeanette, København

“Det var en meget engageret formidling. Sammensætningen af historiske informationer, sjove anekdoter og spørgsmål til os gjorde det til en lærerig, sjov og vedkommende tur for os alle."

Erik, Frederiksberg

“Mette var simpelthen i verdensklasse som guide. Det handlede om hendes enorme viden om København, finurlige vinkler, virkeligt gode kontakt med os alle undervejs som føltes helt personligt i ”flokken”, hendes ”lethed” i form af afvigelser fra scriptet såfremt der kom kommentarer eller der skete noget undervejs, imødekommenhed, humor og meget mere – en sand fornøjelse!”

Claus, Københavns Professionshøjskole

“1000 tak for en FANTASTISK “Festlig Fyraftenstur” i fredags! 😀 Har kun fået positive tilbagemeldinger fra de andre deltagere – en yderst informativ tur, som var alt andet end kedelig.”

Charlotte, EWG Electronics ApS

“Var på guidet tur i København, hvor vi besøgte en masse spændende steder med historier om Danmark jeg ikke har hørt før. Supergod og levende fortæller og jeg kan varmt anbefale Københavnerture.”

Louise, Taastrup

“Spændende og interessant guidet tur, hvor vi hørte om Københavns gamle bygninger og personer. Dejligt med en rød tråd gennem fortællingen”

Anita, Frederiksberg

“Tak for inspirerede juletur med godt til både hjernen og maven. En virkelig god tur, der som altid, når Københaverture er involveret, giver et nyt blik på byen – og i det her tilfælde også julen. Kan varmt anbefales!”

Anne, København

“Tak for en fantastisk byvandring i går. I er anbefalelsesværdige.”

Helle, DLA Piper

“Alle var vilde med timerne sammen med jer, så herfra 1000 tak”

Jette, Scandic Hotels

“1000 tak for en hyggelig og lærerig byvandring og quiz i fredags! Vi synes arrangementet var rigtig godt, og vi har også fået mange positive tilbagemeldinger fra de andre deltagere.”

Susanne, Kammeradvokaten

“Jeg vil give dig en kæmpe tak for en rigtig spændende og medrivende tur med vores team. Vi hyggede os og grinede og fik virkelig meget ud af det. Du får vores varmeste anbefalinger og jeg vil helt sikkert vende tilbage til dig, hvis vi skal afsted en anden gang.”

Jannie

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vi sender nyhedsbrev ud en gang om måneden med kommende arrangementer, nyt om, hvad der sker i København lige her og nu, anekdoter og skæbnefortællinger fra vores ture.

Levende fortællinger - fælles oplevelser - Københavnerture slogan

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så holder vi dig opdateret med nyt og gammelt i København, samt nye ture og aktiviteter. Vi sender nyhedsbrev hver anden måned.

Tak for din tilmelding. Husk at klikke på linket i bekræftelsesmailen du modtager om lidt.