Terror i København

Information

Varighed: 1 time og 45 min.
Start: Vesterport station udenfor ved indgangen
Slut: Israels Plads
Antal: 1-9 deltagere: 2900 DKK
Pris: 10-20 deltagere: 3800 DKK

Kom med efterforskeren på arbejde

Kom med efterforskeren på arbejde. På denne byvandring følger vi sporene rundt i København efter de værste terrorsager i København og i Danmark. Den første sag starter i 1985, hvor en bombe uden for North West Orient ved Vesterport og en bombe uden for synagogen detonerede. En blev dræbt og 32 sårede. Hør om opklaringsarbejdet, om pågribelsen flere år senere. De samme personer, som også havde kontakt til Lockerbie terrorangrebet i 1988. Vi bliver i området omkring Vesterport, hvor vi hører om Boghandleren fra Brønshøj, Said Mansour, der blev idømt fire års fængsel for at opfordre til terror og hylde Al-Qaeda. Han fik som den første frataget sit statsborgerskab og udvist til Marokko.

Hævn for Muhammedtegningerne

David Coleman Headley havde et særligt kendetegn. Han havde et brunt og et blåt øje. Headley planlagde terrorangrebet i Mumbai, hvor 166 mennesker blev slået ihjel. Han var i gang med at planlægge et terrorangreb som hævn for Jyllandspostens Muhammedtegninger. Endnu et terrorangreb mod Politikens Hus var planlagt. Målet for terrorangrebet var Årets Fund 2010, der blev afholdt i Politikens Hus. Tilstede ville være kendte sportsstjerner og kronprins Frederik. I hører også om selvmordsbomber ved den danske ambassade i Islamabad i 2008 og igen senere på året ved Hotel Mariott. I 2015 sker terrorangrebet på Krudttønden og ved Synagogen foretaget af en enkelt mand. Kom med på nærmeste hold, når den omfattende jagt på gerningsmanden går i gang.

Blekingegadebanden

Italien havde De Røde Brigader. Tyskland havde Rote Armee Fraktion. Og i Danmark havde vi Blekingegadebanden. Med afsæt i sluttressernes radikaliserede og anti-kapitalistiske europæiske venstrefløj forsøgte Blekingegadebanden i 1970’erne og 80’erne at skaffe penge til bl.a. PFLP’s kamp for et frit Palæstina. Blekingegadebandens illegale aktiviteter var planlagt og organiseret i en grad, der ikke tidligere havde været set i Danmark og omfattede våbentyverier og en række voldsomme bankrøverier. Kort efter et dramatisk røveri af Købmagergades Postkontor og drabet på en politimand fandt politiet frem til gruppen i 1989.

Ekstra information

Denne byvandring er 3 km lang.

populære ture & aktiviteter

Lad dig inspirere af andre fortællinger

Kundeudtalelser

Det siger vores glade og tilfredse kunder

"Tusind tak for byvandringen i torsdags. Vi har simpelthen fået så mange tilbagemeldinger fra folk med ros til guiderne!”

Bonnier Publications

“Det var en kæmpe fornøjelse – vi kommer 100% sikkert igen. Spændende historier, dygtigt formidlet med et glimt i øjet – og kæmpe viden!!! TAK !”

Jeanette, København

“Det var en meget engageret formidling. Sammensætningen af historiske informationer, sjove anekdoter og spørgsmål til os gjorde det til en lærerig, sjov og vedkommende tur for os alle."

Erik, Frederiksberg

“Mette var simpelthen i verdensklasse som guide. Det handlede om hendes enorme viden om København, finurlige vinkler, virkeligt gode kontakt med os alle undervejs som føltes helt personligt i ”flokken”, hendes ”lethed” i form af afvigelser fra scriptet såfremt der kom kommentarer eller der skete noget undervejs, imødekommenhed, humor og meget mere – en sand fornøjelse!”

Claus, Københavns Professionshøjskole

“1000 tak for en FANTASTISK “Festlig Fyraftenstur” i fredags! 😀 Har kun fået positive tilbagemeldinger fra de andre deltagere – en yderst informativ tur, som var alt andet end kedelig.”

Charlotte, EWG Electronics ApS

“Var på guidet tur i København, hvor vi besøgte en masse spændende steder med historier om Danmark jeg ikke har hørt før. Supergod og levende fortæller og jeg kan varmt anbefale Københavnerture.”

Louise, Taastrup

“Spændende og interessant guidet tur, hvor vi hørte om Københavns gamle bygninger og personer. Dejligt med en rød tråd gennem fortællingen”

Anita, Frederiksberg

“Tak for inspirerede juletur med godt til både hjernen og maven. En virkelig god tur, der som altid, når Københaverture er involveret, giver et nyt blik på byen – og i det her tilfælde også julen. Kan varmt anbefales!”

Anne, København

“Tak for en fantastisk byvandring i går. I er anbefalelsesværdige.”

Helle, DLA Piper

“Alle var vilde med timerne sammen med jer, så herfra 1000 tak”

Jette, Scandic Hotels

“1000 tak for en hyggelig og lærerig byvandring og quiz i fredags! Vi synes arrangementet var rigtig godt, og vi har også fået mange positive tilbagemeldinger fra de andre deltagere.”

Susanne, Kammeradvokaten

“Jeg vil give dig en kæmpe tak for en rigtig spændende og medrivende tur med vores team. Vi hyggede os og grinede og fik virkelig meget ud af det. Du får vores varmeste anbefalinger og jeg vil helt sikkert vende tilbage til dig, hvis vi skal afsted en anden gang.”

Jannie

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vi sender nyhedsbrev ud en gang om måneden med kommende arrangementer, nyt om, hvad der sker i København lige her og nu, anekdoter og skæbnefortællinger fra vores ture.

Levende fortællinger - fælles oplevelser - Københavnerture slogan

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så holder vi dig opdateret med nyt og gammelt i København, samt nye ture og aktiviteter. Vi sender nyhedsbrev hver anden måned.

Tak for din tilmelding. Husk at klikke på linket i bekræftelsesmailen du modtager om lidt.