Om os

;

Vi er Engagerede specialister og nørder, der lægger vægt på medrivende historieR og fortællinger om mennesker, der har gjort en forskel

Vi sætter en ære i, at I får et godt veltilrettelagt arrangement med vores dygtige engagerede guider og fortællere. 

Vi svarer altid hurtigt tilbage, når I henvender jer med en forespørgelse. Hvis vi er på byvandring, så svarer vi umiddelbart bagefter. Vi sætter en ære i at jeres arrangement er veltilrettelagt og vel gennemført. Vores mål er at give jer en fælles oplevelse, hvor alle kan være med og som I kan tage med jer videre. Vi tilbyder historisk viden, masser af skæbnefortællinger og sjove anekdoter. Vi kan selvfølgelig også tilbyde vores byvandringer og andre aktiviteter på flere sprog.  

 

Til alle begivenheder

Vi tilrettelægger guidede ture til firmaarrangementet, foreningen, familiefesten eller venindeturen.

Skræddersyede ture

Vi er specialister og kan skræddersy jeres byvandring.  Sammen finder vi det bedste tema og den bedste rute gennem byen.

Fortælleaftener, vinsmagning og quizaften

Vi kommer gerne til jer med vores viden om historie, mad og vin. Vi tager glas og gode historier med. 

Mød Københavnerture – teamet

Der er ingen gruppe, der er for stor eller for lille. Vi har et stort netværk af gode dygtige guider, der er lige så engagerede, som vi er, og som hjælper os, når vi har store grupper på flere hundrede mennesker. Vi er specialister i at planlægge og udføre aktiviteter til grupper. Det er små og store virksomheder, danske eller udenlandske virksomheder, det er foreninger, og det kan også være venner på tur. Lige meget hvem I er, lige meget hvor I er, og lige meget hvor mange I er, så velkommen her!

Vi er tre medejere, Sara, Tanja og Mette. Vi lærte hinanden at kende på guideuddannelsen på RUC. Vi så hurtigt, at der manglede sådan en virksomhed som vores. Derfor startede vi  Københavnerture i 2016 med det formål at skabe en hverdag, hvor vi møder mange mennesker, hvor vi har det sjovt med at planlægge og udføre aktiviteter såsom byvandringer, quiz, vinsmagning og fortælleaftener. Vores ambition er, at vi skal møde hver eneste gæst med nysgerrighed og engagement. Vi skal fortælle vores historier med passion. Og vi er vilde med de gode historier. De historier, der bringer mennesker sammen om en fælles oplevelse, som de kan tage med sig videre. Hver eneste dag går vi glade på arbejde og føler os meget privilegerede og heldige. Vi håber, at I vil med på en af vores mange sjove og medrivende byvandringer, så vi kan få lov at møde jer og fortælle vores historier til jer.

Sara, guide, fortæller, medejer

Jeg er født og opvokset i København med stor kærlighed til byens trængsel og åndehuller. Jeg er en vidende fortæller, der sætter en ære i at gøre Danmarkshistorien levende med gode fortællinger og ukendte anekdoter. Med stort engagement formidler jeg forskellige Københavnske skæbner fra bordellet til de bonede gulve. Jeg hører ofte fra vores gæster, at det har været en øjenåbner at være med på tur. Jeg vil gerne give dig nye vinkler på de steder, du troede, du kendte.

Jeg er uddannet lærer og har mange års erfaring med undervisning af både børn og vioksne. Jeg har også taget diplomuddannelse som guide fra RUC. Min uddannelse har jeg bla brugt til at lave undervisningsforløb for andre guider. Jeg har også udviklet byvandringer for alle aldersgrupper. Fra konfirmander til seniorer. Endelig har jeg brugt min uddannelse til at lave fortællinger og foredrag indenfor,

Jeg har sunget i band og i kor i mange år. Er der stemning for det, synger jeg gerne et nummer for eller med jer 😉

Mette, historiker, sommelier, medejer

København er fyldt med spændende, engagerende historier, som jeg glæder mig til at fortælle. Jeg dykker ned i de personlige historier og anekdoter, så København og dens skæve vinkler og kendte såvel som ukendte mennesker bliver bragt til live. Jeg har stor viden om Danmarks historie, og jeg er meget glad for at lave temature om alle mulige emner. Men det, der virkelig betyder noget, er at give jer en rigtig god og sjov oplevelse, som I kan tage med jer videre. Jeg er uddannet cand.mag i historie og formidling fra KU. Jeg har også en diplomuddannelse som guide fra RUC. derfor kan jeg researche og planlægge skræddersyede byvandringer, der passer til netop jeres gruppe.

Jeg er også uddannet sommelier fra Vinakademiet, og jeg er især interesseret i kombinationen af historie, mad og vin. Jeg har fokus på de gode fortællinger om vin og de mennesker, der har skabt den. Læs mere om Fortællinger i glasset under indendørsarrangementer.

Endelig arbejder jeg også med historiske fortælleaftener og quizaftener. Jeg sørger for, at I er godt underholdt med sjove fortællinger og faglig viden på højt niveau, men uden at det bliver kedeligt.

Tanja, guide og medejer

Jeg bor i København og bevæger mig hjemmevant fra Bryggen til Kastellet. Jeg følger aktivt med i den udvikling og forandring København konstant gennemgår. Nogen vil måske kalde mig en nørd, fordi jeg bruger meget tid på at finde de hemmelige og ukendte steder i byen. Jeg finder stor glæde i at fortælle jer de spændende og medrivende historier, der udfolder sig i byen. Kom med og hør om livet i de små stræder i byen, havnens muligheder, københavnerne og få anekdoterne om “berømtheder” gennem tiderne.

Mit arbejdsliv deler jeg mellem 2 passioner – som stewardesse med hele verden som arbejdsplads, og som guide, hvor jeg virkelig er på hjemmebane, når det kommer til fortællinger om København. Jeg har en diplomuddannelse som guide fra RUC, og jeg sætter en ære i at være serviceminded og lytte til jer, og det I ønsker. Det kan  selvfølgelig også være, at det er fordi jeg også har en uddannelse og en baggrund indenfor hospitality.

Netop fordi jeg har rejst i hele verden og har været nysgerrig på andre kulturer, så er jeg meget optaget af at planlægge og udfører aktiviteter for jeres internationale kolleger og gæster.

 

 

Erik, betjent, rejseleder og guide

Jeg har trådt mine barnesko i Brumleby på Østerbro, et område der som hele København, har undergået en forvandling, og i dag er et charmende og dejligt sted at besøge.

Igennem mere end 40 år arbejdede jeg i Københavns Politi, hvor jeg har været efterforsker og efterforskningsleder på ikke mindst drab, røveri og terrorsager.

I en længere årrække var jeg også underviser på politiets lederkurser, hvor fokus ikke mindst har været at forbedre politiets terrorparathed.

I 2022 afsluttede jeg min diplomuddannelse som guide på RUC. I dag arbejder jeg som rejseleder rundt omkring i verdenen, og hjemme igen gælder mig til at møde jer, give jer mine fortællinger om København, og alt det, der fascinerer mig ved vores by.

Jeg glæder mig ikke mindst til at give jer fortællinger om kriminalgåder, men også om den terror, der har ramt København, og den terror, der er blevet afværget kort før terroristerne ville skride til handling.

I kan møde Erik på mange af vores byvandringer rundt i byen, men især på Københavnske krimier og Terror i København.

 

 

 

Iben, journalist, guide og Forfatter

 At gå igennem Københavns gader med grupper af nysgerrige og opmærksomme gæster, det er det bedste jeg ved. Som guide er jeg derfor glad for opgaverne med Københavnerture. Nogle gange er den bedste ros
fra en gruppe, at her har de gået i et strøg eller forbi en baggård tusind gange uden at kende lige den historie eller det lille drama, som har udspillet sig. Det er sjovt at researche og finde stadig flere historier at give videre på de temature som Københavnerture tilbyder fra kriminalhistorier til personbeskrivelser både
den spændende om Hovedstadens heltinder og den om videnskabsfolk i byen, til medicinens historie fra Vrøvl til videnskab eller Tour de Chambre på Assistens kirkegård.
Jeg er uddannet guide, turistfører fra RUC, tilbage i 2016, og sideløbende med de opgaver jeg har i København, så skriver jeg. Jeg er journalist og forfatter. Det er journalistiske bøger som den om politiets hunde eller den om privatdetektiver i Danmark, men på det seneste har jeg også skrevet kriminalromaner.
Jeg er åben for nye udfordringer og nye temaer, så vi sammen kan finde og udforske rødderne og historien på en sjov og tankevækkende måde.

 

 

 

Benny, guide og teknisk oversætter

Tænk sig at være guide i København, der gang på gang bliver fremhævet som en af verdens bedste byer at bo i – og samtidig gemmer på så mange gode og spændende historier. Og netop det at sætte den nutidige udvikling ind i en historisk sammenhæng er berigende, synes jeg. Som guide kan jeg også godt lide at finde de lidt skæve vinkler på historierne – og servere dem med et glimt i øjet. Ud over min uddannelse som guide fra RUC er jeg uddannet translatør. Personligt interesserer jeg mig meget for Københavns udvikling gennem tiderne, ikke mindst den grønne udvikling, og jeg elsker derfor mit job som guide på gåture, cykelture – eller endda løbeture. 😉

Benny arbejder for Københavnerture
Levende fortællinger - fælles oplevelser - Københavnerture slogan

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så holder vi dig opdateret med nyt og gammelt i København, samt nye ture og aktiviteter. Vi sender nyhedsbrev hver anden måned.

Tak for din tilmelding. Husk at klikke på linket i bekræftelsesmailen du modtager om lidt.