Koloniernes København – Byens historie gennem 1700-tallet

Information

Varighed: 1 time og 45 min.
Start: Nordre Toldbod ved Pavillonerne
Slut: Nyhavn
Antal: Pris for op til 20 personer
Pris: 3600 DKK
Koloniernes København tager dig med på byvandring gennem 1700-tallets København. I år er det 100 år siden, Danmark solgte de tidligere Dansk Vestindiske øer til USA. Du får historien om, hvordan danske handelskompagnier fik etableret en omfattende trekantshandel baseret på hundredvis af plantager på tre små øer, som var under dansk indflydelse fra 1672 til 1917. Danmark var involveret i den transatlantiske slavehandel, og næsten 100.000 slaver blev fragtet over Atlanten i skibe under dansk flag. Koloniernes etablering og drift i de første 150 år er historien om store investeringer, store fortjenester og store menneskelige lidelser. Inden kolonierne blev solgt, bragte de Danmark stor rigdom. Et tegn på dette er de mange bygninger, der blev opført i København i løbet af 1700-tallet.
Brev fra lægen Paul Isert om slavernes forhold på øerne. Lægen Paul Edmann Isert besøgte i 1780´erne både de danske forter i Afrika og sejlede med et slaveskib til Vestindien. I brevet nedenfor fortæller han om forholdene for slaverne på øen Skt. Croix. ”(…) Jorden hakkes til dyrkning i den ulykkelige negers sved, og da prisen for negre stiger hvert år, presser planterne [plantageejerne] så meget arbejde af dem som muligt uden at dræbe dem. Den almindelige behandling af disse stakler, især dem som arbejder ved markarbejde, er udenfor al menneskelighed. Jeg så det. Åh, havde jeg dog aldrig set det. Jeg så, hvordan man for små, ofte indbildte overtrædelser bandt dem til pælen og offentlig med slavepisken flænsede deres kød. De flestes ryg bærer for livstid blodige beviser på mishandling med pisken. Men det er ikke altid nok, at man blot hugger deres hud af; nej! Det ville være en for kortvarig smerte. Også bagefter skal de føle! Man smører derfor sårene ind med spansk peber og salt! Og hvad var det så for en forbrydelse, hvorfor den arme synder fortjente sådanne dødspinsler? Løbet maron (løbet bort) er den hund! (…) (…) De fleste af negrenes overtrædelser er de hvide selv skyld i. De forlanger, at negrene skal være dem tro, ikke løbe bort, og dog giver de dem selv grund dertil, idet de dels giver dem for dårlig føde, del ikke engang giver dem nok. (…). Det er sørgeligt at se disse ulykkelige blive dreven til arbejdet, der begynder allerede før solopgang og først ender sent om natten. (…). De vedholdende strabadser og pisk i forbindelse med en en elendig kost, dræber eller ødelægger snart den virkelig velskabte neger.(…)”

populære ture & aktiviteter

Lad dig inspirere af andre fortællinger

Kundeudtalelser

Det siger vores glade og tilfredse kunder

"Tusind tak for byvandringen i torsdags. Vi har simpelthen fået så mange tilbagemeldinger fra folk med ros til guiderne!”

Bonnier Publications

“Det var en kæmpe fornøjelse – vi kommer 100% sikkert igen. Spændende historier, dygtigt formidlet med et glimt i øjet – og kæmpe viden!!! TAK !”

Jeanette, København

“Det var en meget engageret formidling. Sammensætningen af historiske informationer, sjove anekdoter og spørgsmål til os gjorde det til en lærerig, sjov og vedkommende tur for os alle."

Erik, Frederiksberg

“Mette var simpelthen i verdensklasse som guide. Det handlede om hendes enorme viden om København, finurlige vinkler, virkeligt gode kontakt med os alle undervejs som føltes helt personligt i ”flokken”, hendes ”lethed” i form af afvigelser fra scriptet såfremt der kom kommentarer eller der skete noget undervejs, imødekommenhed, humor og meget mere – en sand fornøjelse!”

Claus, Københavns Professionshøjskole

“1000 tak for en FANTASTISK “Festlig Fyraftenstur” i fredags! 😀 Har kun fået positive tilbagemeldinger fra de andre deltagere – en yderst informativ tur, som var alt andet end kedelig.”

Charlotte, EWG Electronics ApS

“Var på guidet tur i København, hvor vi besøgte en masse spændende steder med historier om Danmark jeg ikke har hørt før. Supergod og levende fortæller og jeg kan varmt anbefale Københavnerture.”

Louise, Taastrup

“Spændende og interessant guidet tur, hvor vi hørte om Københavns gamle bygninger og personer. Dejligt med en rød tråd gennem fortællingen”

Anita, Frederiksberg

“Tak for inspirerede juletur med godt til både hjernen og maven. En virkelig god tur, der som altid, når Københaverture er involveret, giver et nyt blik på byen – og i det her tilfælde også julen. Kan varmt anbefales!”

Anne, København

“Tak for en fantastisk byvandring i går. I er anbefalelsesværdige.”

Helle, DLA Piper

“Alle var vilde med timerne sammen med jer, så herfra 1000 tak”

Jette, Scandic Hotels

“1000 tak for en hyggelig og lærerig byvandring og quiz i fredags! Vi synes arrangementet var rigtig godt, og vi har også fået mange positive tilbagemeldinger fra de andre deltagere.”

Susanne, Kammeradvokaten

“Jeg vil give dig en kæmpe tak for en rigtig spændende og medrivende tur med vores team. Vi hyggede os og grinede og fik virkelig meget ud af det. Du får vores varmeste anbefalinger og jeg vil helt sikkert vende tilbage til dig, hvis vi skal afsted en anden gang.”

Jannie

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vi sender nyhedsbrev ud en gang om måneden med kommende ture, nyt om, hvad der sker i København lige her og nu, anekdoter og skæbnefortællinger fra vores ture.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så holder vi dig opdateret med nyt og gammelt i København, samt nye ture og aktiviteter. Vi sender nyhedsbrev hver anden måned.

Tak for din tilmelding. Husk at klikke på linket i bekræftelsesmailen du modtager om lidt.

/*Video forside autoplay, loop, mute */