Kærlighed og katastrofer i Guldalderens København

Information

Varighed: 1 time og 45 min.
Start: Rådhuspladsen ved Metroen
Slut: Christiansborg
Antal: 1 klasse med lærer
Pris: 2500,- DKK
Tilkøb af headsets: 500 DKK

Romantikken har sat mange spor

Skråler du med på “Der er et yndigt land” når Danmark spiller landskamp? Ser du kærlighedsfilm og drømmer om “den eneste ene”? Romantikkens tanker og idéer har sat sig mange spor. Vi går på opdagelse i den periode af Danmarkshistorien, der ligger i første halvdel af 1800–tallet. Det var en periode, hvor mange kendte genier gik gennem Københavns gader og satte sig spor i kunst, kultur, videnskab og politik. af datidens genier boede og opholdt sig i København.

Nationalromantikken

Når ydre fjender angriber Danmark, begynder man at kigge indad. Efter slaget på Reden og Københavns bombardement, begynder mani stigende grad at dyrke det nationale med fokus på sproget, naturen og historien. Vi ser et af de steder hvor bomberne faldt og hører om hvordan man går fra en kosmopolitisk verdensborgertanke til at blive dansk med stort D!

Oehlenschlägers lange gåtur og H.C. A’ndersens jagt på anderkendelse

Efter det tragiske tyveri af Guldhornene og en meget lang gåtur bliver Oehlenschläger inspireret til at skrive sit kendte digt om den tabte nationalskat. Vi lægger vejen forbi det sted han boede og hører om hans barndom på Frederiksberg og salonaftenener i Bakkehuset. Som nykonfirmeret ung mand ankommer H.C. Andersen til København med store drømme om at blive stjerne på teatret. Vi fortæller om hans strabadserende vej til at blive anerkendt forfatter.

Kunst og kultur

I Vor Frue Kirke ser vi billedhuggeren Thorvaldsens skulpturer og hører om periodens arkitektur og kunst. Han blev som den eneste udnævnt til at være æresborger i København og blev modtaget som en superstjerne, da han vendte hjem efter fyrre år i Rom! Skuespillerinden Johanne Luise er tidens store diva, der knuser mange hjerter på sin vej – to mænd begår selvmord, da hun ikke gengælder deres kærlighed! Hun gifter sig med den 21 år ældre Heiberg, og de bliver et af tidens mest prominente par. Foto i toppen: Viggo Lundberg, VisitDenmark. Oversigtsfoto: Martin Heiberg, VisitDenmark

populære ture & aktiviteter

Lad dig inspirere af andre fortællinger

Kundeudtalelser

Det siger vores glade og tilfredse kunder

"Tusind tak for byvandringen i torsdags. Vi har simpelthen fået så mange tilbagemeldinger fra folk med ros til guiderne!”

Bonnier Publications

“Det var en kæmpe fornøjelse – vi kommer 100% sikkert igen. Spændende historier, dygtigt formidlet med et glimt i øjet – og kæmpe viden!!! TAK !”

Jeanette, København

“Det var en meget engageret formidling. Sammensætningen af historiske informationer, sjove anekdoter og spørgsmål til os gjorde det til en lærerig, sjov og vedkommende tur for os alle."

Erik, Frederiksberg

“Mette var simpelthen i verdensklasse som guide. Det handlede om hendes enorme viden om København, finurlige vinkler, virkeligt gode kontakt med os alle undervejs som føltes helt personligt i ”flokken”, hendes ”lethed” i form af afvigelser fra scriptet såfremt der kom kommentarer eller der skete noget undervejs, imødekommenhed, humor og meget mere – en sand fornøjelse!”

Claus, Københavns Professionshøjskole

“1000 tak for en FANTASTISK “Festlig Fyraftenstur” i fredags! 😀 Har kun fået positive tilbagemeldinger fra de andre deltagere – en yderst informativ tur, som var alt andet end kedelig.”

Charlotte, EWG Electronics ApS

“Var på guidet tur i København, hvor vi besøgte en masse spændende steder med historier om Danmark jeg ikke har hørt før. Supergod og levende fortæller og jeg kan varmt anbefale Københavnerture.”

Louise, Taastrup

“Spændende og interessant guidet tur, hvor vi hørte om Københavns gamle bygninger og personer. Dejligt med en rød tråd gennem fortællingen”

Anita, Frederiksberg

“Tak for inspirerede juletur med godt til både hjernen og maven. En virkelig god tur, der som altid, når Københaverture er involveret, giver et nyt blik på byen – og i det her tilfælde også julen. Kan varmt anbefales!”

Anne, København

“Tak for en fantastisk byvandring i går. I er anbefalelsesværdige.”

Helle, DLA Piper

“Alle var vilde med timerne sammen med jer, så herfra 1000 tak”

Jette, Scandic Hotels

“1000 tak for en hyggelig og lærerig byvandring og quiz i fredags! Vi synes arrangementet var rigtig godt, og vi har også fået mange positive tilbagemeldinger fra de andre deltagere.”

Susanne, Kammeradvokaten

“Jeg vil give dig en kæmpe tak for en rigtig spændende og medrivende tur med vores team. Vi hyggede os og grinede og fik virkelig meget ud af det. Du får vores varmeste anbefalinger og jeg vil helt sikkert vende tilbage til dig, hvis vi skal afsted en anden gang.”

Jannie

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vi sender nyhedsbrev ud en gang om måneden med kommende arrangementer, nyt om, hvad der sker i København lige her og nu, anekdoter og skæbnefortællinger fra vores ture.

Levende fortællinger - fælles oplevelser - Københavnerture slogan

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så holder vi dig opdateret med nyt og gammelt i København, samt nye ture og aktiviteter. Vi sender nyhedsbrev hver anden måned.

Tak for din tilmelding. Husk at klikke på linket i bekræftelsesmailen du modtager om lidt.