Gåruter i København

Smukke København byder på gåruter for store og små. Kom ud og få frisk luft med familien eller på egen hånd. Eller tag på en guidet tur, hvor I kommer ind under huden på København og københavnerne.

Dyk ned i gode gåruter i København og få inspiration til, hvor benene skal tage dig hen næste gang. Der er både korte og lange ruter, og flere af gåruterne kan forkortes eller forlænges, så de passer til dit behov.

I dette indlæg finder du:

  • Gåruter til børnefamilier
  • Byvandringer og guidede gåture i København
  • Vandreruter nær København

Hvilke gåruter i København skal du ud at gå?

Kastellet København

Gåruter i København til børnefamilier

Tag børnene med på en gåtur nær København. Der er masser af familievenlige gåruter i København. I finder både ruter til naturelskere, historieinteresserede og en rute, der krydser broer og fører jer afsted langs havnens kant.

Københavns børnevenlige gåruter kan naturligvis kombineres med en is på vejen, hvis vejret er til det. Eller måske en kold øl til de voksne.

Amarminoen (27 km)

I kender måske den spanske Camino og den væsentligt kortere Camonø, der går over Møn, Bogø og Nyord. På Amager ligger Amarminoen. Oplev strandenge, Danmarks største birkeskov og fuglereservater, når I krydser Amagers natur. Vandreruten kan startes forskellige steder og kombineres med et cafébesøg, når sulten melder sig undervejs. Det kan være en rigtig god idé at dele Amarminoen op og gå den over flere dage. På den måde holder både børn og voksne modet oppe.

Se kort over Amarminoen.

Kastellet (7 km)

Tag på en 7 km lang rute ud til Langelinje og forbi Kastellet. På vejen møder I både Den Lille Havfrue, Gefionspringvandet og en legeplads, hvor I kan holde pause. I kommer også forbi en del ishuse, så issulten kan stilles, hvis vejret er til det. Nyd en god gåtur med hele familien med udsigt til vand og by.

Se kort over Kastellet og ruten ud til langelinje.

I kan også opleve Kastellets historier med Københavnerture.

Havneringen (13 km)

Gåturen langs Havneringen viser Københavns fantastiske alsidighed. I møder bylivet, bynær natur og kommer forbi historiske attraktioner og arkitektoniske mesterværker. Ruten kan desuden forkortes til ruter på eks. 2, 4 eller 7 km, hvis turen skal foregå en søndag eftermiddag.

Download kort over Havneringen.

Havneringen og andre områder af København kan også opleves på cykel med Københavnerture.

 

Byvandringer og guidede gåture i København

København byder på mange spændende byvandringer. En guidet byvandring giver dig nye perspektiver på byen, og du får indsigt i byens udvikling, nære historier og traditionelle sightseeing-destinationer.

En gåtur med guide kommer under huden på dig og tager dig ofte til steder, du ikke vidste var interessante. Guiderne på byvandringer kender byen bedre end de fleste og kan derfor gøre dig klogere og give gåturen et ekstra pust.

Københavns krimier

Krimier behøver ikke kun foregå i bøgerne. Kombinér hårrejsende krimier og mordgåder med en gåtur. Københavns gader indeholder medrivende krimier, menneskeskæbner og spektakulære forbrydelser.

Københavnerture tager dig med forbi professoren, der stjal en morders hoved og den unge studine, der skød doktoren. En spændende vandring i København, der får din puls op.

Læs om den gådefulde byvandring.

Markante kvinder i København

Hvor er statuerne med københavnske kvinder? I København er der fire gange flere veje opkaldt efter mænd, end der er veje opkaldt efter kvinder. Denne byvandring tager dig med rundt til de steder, hvor nogle af Københavns markante kvinder har sat deres aftryk på byen og deres samtid.

Turen fokuserer på kvinder, der har gjort en forskel og tager dig med på en tidsrejse, der runder kampe, kærlighed og entreprenørskab.

Læs mere om byvandringen “Hovedstadens heltinder”.

En berusende byvandring

Kombiner byvandringen med læskende pitstops. Mød øl- og vinkultur fra middelalderen, over renæssancen og frem til i dag. Turen kommer forbi de ølbryggende munkes Gråbrødre Torv og forbi Carlsbergs begyndelse. Og så er der selvfølgelig smagsprøver undervejs.

Turen fås på forskellige niveauer alt efter, hvor lang tid I har, og hvor mange smagsprøver I skal igennem.

Læs mere om byvandringen, hvor vi skåler med København.

Se alle Københavnertures byvandringer

Råvildt i Jægersborg Dyrehave, København

Vandreruter nær København

Selvom der er mange gåruter i København, er der også nok at finde udenfor og i udkanten af byen. Skal benene have fornøjelse af en dagstur i naturen, ligger der i nærheden af København en række gode vandreruter i skov og ved søer.

Vi har samlet fire gode ruter til dig, der gerne vil opleve naturen med vandreskoene på. Allesammen i kort afstand til København.

Folehave Skov og Rungsted Hegn (9,5 km)

Tag på en smuk tur i løvskov og forlæng den, hvis du vil gå endnu længere. I sommerhalvåret kan du møde græssende kreaturer – og hele året kan du nyde naturen tæt på storbyen. Ruten er velegnet til både løb og vandring og går rundt i Folehave Skov og Rungsted Hegn og giver dig godt og vel 10 km. i benene.

Åben kort med ruten.

Vikingeruten i Vestskoven (12,5 km)

I Vestskoven nær Albertslund finder du en skøn vandrerute, der går over Vikingebroen og ud i åbne arealer med skotske højlandskvæg. Derudover kommer du forbi Vikingelandsbyen og forbi både lyse egetræer og mørke granskove. Foruden Vikingebroen og Vikingelandsbyen møder du Kroppedal Museum og et vikingehus udgravet i 1994.

Åben kort med rute.

Parforceruten – Sort Kløversti i Dyrehaven (16 km)

Følg afmærkningerne med sorte kløversymboler og kom rundt i Jægersborg Hegn og Dyrehaven. Jagtlandskabet, der er blevet udpeget som verdensarv, byder på flere end 2000 hjorte og flot natur.

Åben kort med rute.

Rundt om Furesø (21 km)

Mød et rigt fugleliv og rørskov rundt om Danmarks dybeste sø, Furesø. 12 km fra Rådhuspladsen ligger søen, der byder på smuk natur og gode kilometer til benene. Du følger stien rundt om søen og oplever derved både Nørreskoven, Vaserne (et moseområde med rigt fugleliv) og selvfølgelig den smukke Furesø.

Find Furesø på Google Maps.

Levende fortællinger - fælles oplevelser - Københavnerture slogan

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så holder vi dig opdateret med nyt og gammelt i København, samt nye ture og aktiviteter. Vi sender nyhedsbrev hver anden måned.

Tak for din tilmelding. Husk at klikke på linket i bekræftelsesmailen du modtager om lidt.