Kastelskrøniker – Opdag Kastellets vanvittige historier

Information

Varighed: 1 time og 45 minutter
Start: Kastellet, Kongeporten ved statue af soldat
Slut: Gefionspringvandet
Antal: 1-9 deltagere: 2900 DKK
Pris: 10-20 deltagere: 3800 DKK

OPDAG KASTELLETS HISTORIER

Kastellet er et helt fantastisk sted i København. Det er et af Nordeuropas fineste og bedst bevarede fæstningsværker. Selvom det i dag stadigvæk er en travl arbejdsplads for flere hundrede mennesker ansat i Forsvaret, så emmer stedet af historier om de mennesker, der har opholdt sig her gennem århundreder.

FÆSTNING, STATSFÆNGSEL OG SLAVEANSTALT

Kastellets historie går langt tilbage. Det er opført i årene 1662-1664, fordi Kongen ville styrke forsvaret af København, beskytte indsejlingen til Københavns havn og dermed flåden, og også have en forsvarsposition, hvis fjenden skulle indtage København. Kongen kunne forskanse sig her- både mod udefra kommende fjender eller mod borgerne. Kastellet er gennem århundrederne blevet brugt som fæstning, statsfængsel og slaveanstalt. På turen skruer vi helt op for fortællingerne om alle de, der mere eller mindre ufrivilligt kom til Kastellet. Hør om de farligste fanger, nemlig Krudttårnsfangerne.

HØJT AT FLYVE, DYBT AT FALDE

Om Peder Griffenfeld, der efter enevældens indførelse blev den første borgerlige, der blev adlet, avancerede fra sekretær til storkansler, fik tildelt Elefantordenen og et hav af andre udmærkelser i løbet af kort tid, for til sidst i en alder af 41 år at blive dødsdømt for bestikkelse, landsforræderi og majestætsfornærmelse. Om svenskernes helt Magnus Stenbock, der tværede danskerne ud i slaget ved Helsingborg, men alligevel endte sine dage her på Kastellet. Om Struensees tragiske endeligt.

DEN MÆRKELIGSTE HISTORIE

Den vanvittige historie om piraten John Norcross, der planlægger en spektakulær flugt. Om den første kamp for demokratiet i Danmark, om Høvding Adun, der dræber nabohøvdingens sønner. På turen hører I også om Besættelsestiden, om Verner Best, der også har siddet her som fange. I ser også det nye monument, Kastelsmøllen og meget mere.

Kastelskrøniker: En indføring i Kastellets rige historie med Københavnerture

Kastellet, der ligger i hjertet af København, er en af Danmarks bedst bevarede fæstninger og en vigtig skattekiste af historie og kultur. Hos Københavnerture tilbyder vi en dybdegående byvandring i Kastellet, der bringer dets fortællinger og legender til live.

Vores tur er designet til at give dig en unik, hands-on oplevelse af Københavns historie. Med vores erfarne guider vil du blive taget på en fascinerende rejse gennem fæstningens fem bastioner, og du vil opdage de mange fortællinger, der venter bag dens gamle mure.

Hvad blev Kastellet brugt til?

Det blev oprindeligt bygget i 1626 under Christian IVs regeringstid for at fungere som en del af Københavns befæstning, hvilket primært var for at forsvare byen mod fjendtlige angreb.

Stjerneforter var generelt populære under renæssancen, da deres unikke geometriske design gav en strategisk fordel ved at give forsvarerne mulighed for at levere krydsild mod angribere.

Gennem historien har Kastellet tjent mange formål. Ud over sin oprindelige militære funktion har den også været brugt som fængsel. I dag er fortet stadig et aktivt militært område, da det huser forskellige militære aktiviteter og institutioner. Det fungerer dog også som en offentlig park og et historisk sted, hvor besøgende kan lære om dets rige fortid og nyde de grønne omgivelser.

Historisk kulturel betydning 

Kastellet har spillet en central rolle i Københavns historie siden det 17. århundrede. Under vores byvandring vil du få mulighed for at opleve dette førstehånd, mens du opdager de mange lag af bygningsværkets fortid. Udover dets historiske betydning, er fæstningen også kendt for sin unikke arkitektur og charmerende omgivelser. Fra Kommandantens Hus til den smukke mølle, vil du få mulighed for at opleve nogle af de mange highlights, som Kastellet har at byde på.

Dyk ned i Kastellets arkitektur på en byvandring med Københavnerture

Kastellets imponerende arkitektur er en vigtig del af dets charme. Under vores byvandring vil du få mulighed for at dykke ned i de arkitektoniske detaljer, der gør det så unikt. Tag med Københavnerture på en unik byvandring i Danmarks mest berømte fæstning, og dyk ned i Københavns rige historie og kultur. Vores byvandring i er en oplevelse, du ikke vil gå glip af. Kom med os og lad os sammen opdage de skjulte skatte, Kastellet har at byde på.

populære ture & aktiviteter

Lad dig inspirere af andre fortællinger

Kundeudtalelser

Det siger vores glade og tilfredse kunder

"Tusind tak for byvandringen i torsdags. Vi har simpelthen fået så mange tilbagemeldinger fra folk med ros til guiderne!”

Bonnier Publications

“Det var en kæmpe fornøjelse – vi kommer 100% sikkert igen. Spændende historier, dygtigt formidlet med et glimt i øjet – og kæmpe viden!!! TAK !”

Jeanette, København

“Det var en meget engageret formidling. Sammensætningen af historiske informationer, sjove anekdoter og spørgsmål til os gjorde det til en lærerig, sjov og vedkommende tur for os alle."

Erik, Frederiksberg

“Mette var simpelthen i verdensklasse som guide. Det handlede om hendes enorme viden om København, finurlige vinkler, virkeligt gode kontakt med os alle undervejs som føltes helt personligt i ”flokken”, hendes ”lethed” i form af afvigelser fra scriptet såfremt der kom kommentarer eller der skete noget undervejs, imødekommenhed, humor og meget mere – en sand fornøjelse!”

Claus, Københavns Professionshøjskole

“1000 tak for en FANTASTISK “Festlig Fyraftenstur” i fredags! 😀 Har kun fået positive tilbagemeldinger fra de andre deltagere – en yderst informativ tur, som var alt andet end kedelig.”

Charlotte, EWG Electronics ApS

“Var på guidet tur i København, hvor vi besøgte en masse spændende steder med historier om Danmark jeg ikke har hørt før. Supergod og levende fortæller og jeg kan varmt anbefale Københavnerture.”

Louise, Taastrup

“Spændende og interessant guidet tur, hvor vi hørte om Københavns gamle bygninger og personer. Dejligt med en rød tråd gennem fortællingen”

Anita, Frederiksberg

“Tak for inspirerede juletur med godt til både hjernen og maven. En virkelig god tur, der som altid, når Københaverture er involveret, giver et nyt blik på byen – og i det her tilfælde også julen. Kan varmt anbefales!”

Anne, København

“Tak for en fantastisk byvandring i går. I er anbefalelsesværdige.”

Helle, DLA Piper

“Alle var vilde med timerne sammen med jer, så herfra 1000 tak”

Jette, Scandic Hotels

“1000 tak for en hyggelig og lærerig byvandring og quiz i fredags! Vi synes arrangementet var rigtig godt, og vi har også fået mange positive tilbagemeldinger fra de andre deltagere.”

Susanne, Kammeradvokaten

“Jeg vil give dig en kæmpe tak for en rigtig spændende og medrivende tur med vores team. Vi hyggede os og grinede og fik virkelig meget ud af det. Du får vores varmeste anbefalinger og jeg vil helt sikkert vende tilbage til dig, hvis vi skal afsted en anden gang.”

Jannie

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vi sender nyhedsbrev ud en gang om måneden med kommende arrangementer, nyt om, hvad der sker i København lige her og nu, anekdoter og skæbnefortællinger fra vores ture.

Levende fortællinger - fælles oplevelser - Københavnerture slogan

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så holder vi dig opdateret med nyt og gammelt i København, samt nye ture og aktiviteter. Vi sender nyhedsbrev hver anden måned.

Tak for din tilmelding. Husk at klikke på linket i bekræftelsesmailen du modtager om lidt.