Festligt, folkeligt og fornøjeligt – Byvandring på Frederiksberg

Information

Varighed: 1 time og 45 min.
Start: Indgangen til Søndermarken på Pile Allé (overfor Kammasvej)
Slut: Frederiksberg Allé Metro
Antal: 1-9 deltagere: 2900 DKK
Pris: 10-20 deltagere: 3800 DKK
"Også som quiztur"

FREDERIKSBERG ER SIN EGEN!

Kom med på en festlig og fornøjelig byvandring på Frederiksberg! Bydelen er helt sin egen – en grøn oase, der trods Københavns vokseværk, har formået at holde fast i at være selvstændig med eget rådhus og byvåben. Kom med på en spadseretur ned af de brede alleer og få historien bag bydelen med kongelige landsteder, falkonergårde og forarmede bønder. Turen begynder i en af bydelens grønne oaser Søndermarken, hvor vi går på opdagelse i havens krinkelkroge og hører om Oehlenschläger og romantikkens indtog i Danmark.

DIRCH OG CRAZYKOMIKKEN

Udtrykket "festlig, folkelig og fornøjelig" stammer fra Frederiksberg og bydelen har tiltrukket mennesker til spas og underholdning gennem årtier. Langs Pile Allé stopper vi ved Riddersalen og hører om en af besættelsestidens mest kendte sange sunget af den legendariske Liva Weel. Ved statuen af Dirch Passer, hører om Kellerdirk Bros, der introducerer crazykomikken i dansk revy, og hører om den folkekære skuespillers op og nedture.

ROMANTIK OG KONGELIGE AFFÆRER

I Frederiksberg have hører vi om kongernes passion for haver og damer og afslører hvilket kendt par, der hyggede sig i smug på Frederiksberg slots spa. Frederik d. 6. elskede haven, hvor han ofte gik ture med dronningen og sine døtre, men bag den pæne facade var der masser af drama og elskerinder.

FREDERIKSBERG AllÉ

Vi fortsætter ned gennem den gamle kongevej Frederiksberg Allé, hvor Danmarks første serveringsteater åbner. Selv om borgerne får ytringsfrihed med Grundloven, bliver teatrene hurtigt underlagt censur og må tænke kreativt hvis de vil revse magthaverne.

populære ture & aktiviteter

Lad dig inspirere af andre fortællinger

Kundeudtalelser

Det siger vores glade og tilfredse kunder

"Tusind tak for byvandringen i torsdags. Vi har simpelthen fået så mange tilbagemeldinger fra folk med ros til guiderne!”

Bonnier Publications

“Det var en kæmpe fornøjelse – vi kommer 100% sikkert igen. Spændende historier, dygtigt formidlet med et glimt i øjet – og kæmpe viden!!! TAK !”

Jeanette, København

“Det var en meget engageret formidling. Sammensætningen af historiske informationer, sjove anekdoter og spørgsmål til os gjorde det til en lærerig, sjov og vedkommende tur for os alle."

Erik, Frederiksberg

“Mette var simpelthen i verdensklasse som guide. Det handlede om hendes enorme viden om København, finurlige vinkler, virkeligt gode kontakt med os alle undervejs som føltes helt personligt i ”flokken”, hendes ”lethed” i form af afvigelser fra scriptet såfremt der kom kommentarer eller der skete noget undervejs, imødekommenhed, humor og meget mere – en sand fornøjelse!”

Claus, Københavns Professionshøjskole

“1000 tak for en FANTASTISK “Festlig Fyraftenstur” i fredags! 😀 Har kun fået positive tilbagemeldinger fra de andre deltagere – en yderst informativ tur, som var alt andet end kedelig.”

Charlotte, EWG Electronics ApS

“Var på guidet tur i København, hvor vi besøgte en masse spændende steder med historier om Danmark jeg ikke har hørt før. Supergod og levende fortæller og jeg kan varmt anbefale Københavnerture.”

Louise, Taastrup

“Spændende og interessant guidet tur, hvor vi hørte om Københavns gamle bygninger og personer. Dejligt med en rød tråd gennem fortællingen”

Anita, Frederiksberg

“Tak for inspirerede juletur med godt til både hjernen og maven. En virkelig god tur, der som altid, når Københaverture er involveret, giver et nyt blik på byen – og i det her tilfælde også julen. Kan varmt anbefales!”

Anne, København

“Tak for en fantastisk byvandring i går. I er anbefalelsesværdige.”

Helle, DLA Piper

“Alle var vilde med timerne sammen med jer, så herfra 1000 tak”

Jette, Scandic Hotels

“1000 tak for en hyggelig og lærerig byvandring og quiz i fredags! Vi synes arrangementet var rigtig godt, og vi har også fået mange positive tilbagemeldinger fra de andre deltagere.”

Susanne, Kammeradvokaten

“Jeg vil give dig en kæmpe tak for en rigtig spændende og medrivende tur med vores team. Vi hyggede os og grinede og fik virkelig meget ud af det. Du får vores varmeste anbefalinger og jeg vil helt sikkert vende tilbage til dig, hvis vi skal afsted en anden gang.”

Jannie

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vi sender nyhedsbrev ud en gang om måneden med kommende arrangementer, nyt om, hvad der sker i København lige her og nu, anekdoter og skæbnefortællinger fra vores ture.

Levende fortællinger - fælles oplevelser - Københavnerture slogan

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så holder vi dig opdateret med nyt og gammelt i København, samt nye ture og aktiviteter. Vi sender nyhedsbrev hver anden måned.

Tak for din tilmelding. Husk at klikke på linket i bekræftelsesmailen du modtager om lidt.