Grønland i København byvandring – Det er her det´sner

Information

Varighed: 2 timer
Start: Christianshavns Torv ved metroen
Slut: Christiansborg Slotsplads
Antal: 1-9 deltagere: 2900 DKK
Pris: 10-20 deltagere: 3800 DKK

GRØNLAND I KØBENHAVN

Hvorfor er det nu, at lille flade Danmark og store fjeldfyldte Grønland hænger sammen? Ja, historien om vores forbindelser; de politiske, handelsmæssige, kongelige, sociale, kulturelle og klimatiske får du her på byvandringen, Grønland i København. Vi kigger på byen med grønlandske briller på. For der er så mange steder, som viser og beviser samhandel og kultur mellem Grønland og Danmark, Rigsfællesskabet. På byvandringen fortæller vi om vores fælles historie, og vi trækker tråde helt op til i dag. Kom og sid på en bænk af grønlandsk marmor, lugt til trangraven og smag på kvan.

HILS PÅ POQ, QLPEROQ OG SMILLA

På byvandringen, som begynder på Christianshavns torv, fortsætter langs havnen og ender ved Nordisk Ministerråd og Christiansborg, vil historierne folde sig ud. Om Erik den Røde og hans PR-stunt, om Kaufmann, som åbnede Grønland mod vest under 2. verdenskrig, om den betydelige handel med hvalbarder og tran. Hør Gertrud Rask rose grønlandske børns ærlighed, se mindetavlen om skibet som forsvandt med 95 ombord og kajakkens vending i havnen ved Slotsholmen.

Der er også fortællinger om nutidens Grønland; de stadig flere rejsende, som søger vildmark og autentisitet, om Ny Nordisk mad og grønlandsk sushi. Vi citerer litteratur og ser på klassisk og moderne design og kunst, som udfordrer og søger rødder i egen kultur.

ARKTIS ER DET NYE SORT

Grønland er verdens største ø. Geografisk befinder Grønland sig på det nordamerikanske kontinent, men geopolitisk er landet del af Europa. 81 procent af Grønland er dækket af is, og den samlede befolkning er blot lidt over 56.000. Dermed er befolkningstætheden verdens laveste. Alligevel er der netop nu stor kulturel, klimatisk og politisk bevågenhed mod Grønland, og det åbner igen for interesse og nysgerrighed, og naturligvis både håb og skepsis fra grønlænderne. Kan vi lære noget om oprindelige folk og pagten med naturen? Er der olie, som den aktuelle tv-serie Borgen antyder? Er der guld og ædelstene? Og hvad med troen og overtroen? Friheden og selvstændigheden? Denne byvandring giver dig historierne og åbner for mange spørgsmål til debat.

populære ture & aktiviteter

Lad dig inspirere af andre fortællinger

Kundeudtalelser

Det siger vores glade og tilfredse kunder

"Tusind tak for byvandringen i torsdags. Vi har simpelthen fået så mange tilbagemeldinger fra folk med ros til guiderne!”

Bonnier Publications

“Det var en kæmpe fornøjelse – vi kommer 100% sikkert igen. Spændende historier, dygtigt formidlet med et glimt i øjet – og kæmpe viden!!! TAK !”

Jeanette, København

“Det var en meget engageret formidling. Sammensætningen af historiske informationer, sjove anekdoter og spørgsmål til os gjorde det til en lærerig, sjov og vedkommende tur for os alle."

Erik, Frederiksberg

“Mette var simpelthen i verdensklasse som guide. Det handlede om hendes enorme viden om København, finurlige vinkler, virkeligt gode kontakt med os alle undervejs som føltes helt personligt i ”flokken”, hendes ”lethed” i form af afvigelser fra scriptet såfremt der kom kommentarer eller der skete noget undervejs, imødekommenhed, humor og meget mere – en sand fornøjelse!”

Claus, Københavns Professionshøjskole

“1000 tak for en FANTASTISK “Festlig Fyraftenstur” i fredags! 😀 Har kun fået positive tilbagemeldinger fra de andre deltagere – en yderst informativ tur, som var alt andet end kedelig.”

Charlotte, EWG Electronics ApS

“Var på guidet tur i København, hvor vi besøgte en masse spændende steder med historier om Danmark jeg ikke har hørt før. Supergod og levende fortæller og jeg kan varmt anbefale Københavnerture.”

Louise, Taastrup

“Spændende og interessant guidet tur, hvor vi hørte om Københavns gamle bygninger og personer. Dejligt med en rød tråd gennem fortællingen”

Anita, Frederiksberg

“Tak for inspirerede juletur med godt til både hjernen og maven. En virkelig god tur, der som altid, når Københaverture er involveret, giver et nyt blik på byen – og i det her tilfælde også julen. Kan varmt anbefales!”

Anne, København

“Tak for en fantastisk byvandring i går. I er anbefalelsesværdige.”

Helle, DLA Piper

“Alle var vilde med timerne sammen med jer, så herfra 1000 tak”

Jette, Scandic Hotels

“1000 tak for en hyggelig og lærerig byvandring og quiz i fredags! Vi synes arrangementet var rigtig godt, og vi har også fået mange positive tilbagemeldinger fra de andre deltagere.”

Susanne, Kammeradvokaten

“Jeg vil give dig en kæmpe tak for en rigtig spændende og medrivende tur med vores team. Vi hyggede os og grinede og fik virkelig meget ud af det. Du får vores varmeste anbefalinger og jeg vil helt sikkert vende tilbage til dig, hvis vi skal afsted en anden gang.”

Jannie

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vi sender nyhedsbrev ud en gang om måneden med kommende arrangementer, nyt om, hvad der sker i København lige her og nu, anekdoter og skæbnefortællinger fra vores ture.

Levende fortællinger - fælles oplevelser - Københavnerture slogan

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så holder vi dig opdateret med nyt og gammelt i København, samt nye ture og aktiviteter. Vi sender nyhedsbrev hver anden måned.

Tak for din tilmelding. Husk at klikke på linket i bekræftelsesmailen du modtager om lidt.