Forstad, Forsvar og Filmby – Fortællingen om Vestegnen

Information

Varighed: 1 time og 45 min.
Start: I Filmbyen hos Zentropas festlokaler eller Avedøre St
Slut: I Filmbyen hos Zentropas festlokaler eller Avedøre St.
Antal: 1-9 deltagere: 2900 DKK
Pris: 10-20 deltagere: 3800 DKK

FRA SOLDATERLIV

Hvad har en gammel militærlejr til fælles med Danmarks svar på Hollywood? Lidt vest for Købehavn kan du komme med på en lidt anderledes byvandring – vi er nemlig taget til Avedøre for at opstøve gamle soldaterhistorier og gode fortællinger fra filmens verden.

TIL INTERNATIONAL FILMMEKKA

Få hele historien om filmselskabet Zentropas begyndelse, fra den spæde start med 2 originaler som frontløbere, til deres verdenssucces med det berømte dogme manifest. Vidste du at Jussi Adler Olsens filmserie om afd. Q er optaget on location i den gamle militære materielgård? Eller at du kan leje Zentropas lokaler til din egen private fest? Vi går gennem den gamle Avedørelejr og fortæller om soldaterlivet omkring første verdenskrig, hvor det var helt almindeligt at tilbringe hele dagen i mudder til knæene og holde udkig efter en fjende der aldrig kom. Se den 14 km lange befæstning kaldet Vestvolden, hvor udviklingen gik stærkere end byggeriet og gjorde Danmarks største ingeniøranlæg overflødigt inden brug.

FORSTADSIDEALER – OG FORDOMME

Vi møder kæmper og får, når vi bevæger os ud på Avedøresletten, og ser en af de første grundlæggelser af det forstadsliv, vi i dag kalder Vestegnen. Vi fortæller om tanken bag det almene boligbyggeri fra 50’erne frem til totalplanen af Avedøre Stationsby i 70’erne, datidens svar på fremtidens boligform. Fordomme findes der masser af, når vi taler om Vestegnen, se hvordan fortidslevn bliver til attraktive kvarterer og gør op med fordommene. I kan vælge at tage med os i S-tog fra København, hvor vi møder jer på en station i Hovedstaden.

populære ture & aktiviteter

Lad dig inspirere af andre fortællinger

Kundeudtalelser

Det siger vores glade og tilfredse kunder

"Tusind tak for byvandringen i torsdags. Vi har simpelthen fået så mange tilbagemeldinger fra folk med ros til guiderne!”

Bonnier Publications

“Det var en kæmpe fornøjelse – vi kommer 100% sikkert igen. Spændende historier, dygtigt formidlet med et glimt i øjet – og kæmpe viden!!! TAK !”

Jeanette, København

“Det var en meget engageret formidling. Sammensætningen af historiske informationer, sjove anekdoter og spørgsmål til os gjorde det til en lærerig, sjov og vedkommende tur for os alle."

Erik, Frederiksberg

“Mette var simpelthen i verdensklasse som guide. Det handlede om hendes enorme viden om København, finurlige vinkler, virkeligt gode kontakt med os alle undervejs som føltes helt personligt i ”flokken”, hendes ”lethed” i form af afvigelser fra scriptet såfremt der kom kommentarer eller der skete noget undervejs, imødekommenhed, humor og meget mere – en sand fornøjelse!”

Claus, Københavns Professionshøjskole

“1000 tak for en FANTASTISK “Festlig Fyraftenstur” i fredags! 😀 Har kun fået positive tilbagemeldinger fra de andre deltagere – en yderst informativ tur, som var alt andet end kedelig.”

Charlotte, EWG Electronics ApS

“Var på guidet tur i København, hvor vi besøgte en masse spændende steder med historier om Danmark jeg ikke har hørt før. Supergod og levende fortæller og jeg kan varmt anbefale Københavnerture.”

Louise, Taastrup

“Spændende og interessant guidet tur, hvor vi hørte om Københavns gamle bygninger og personer. Dejligt med en rød tråd gennem fortællingen”

Anita, Frederiksberg

“Tak for inspirerede juletur med godt til både hjernen og maven. En virkelig god tur, der som altid, når Københaverture er involveret, giver et nyt blik på byen – og i det her tilfælde også julen. Kan varmt anbefales!”

Anne, København

“Tak for en fantastisk byvandring i går. I er anbefalelsesværdige.”

Helle, DLA Piper

“Alle var vilde med timerne sammen med jer, så herfra 1000 tak”

Jette, Scandic Hotels

“1000 tak for en hyggelig og lærerig byvandring og quiz i fredags! Vi synes arrangementet var rigtig godt, og vi har også fået mange positive tilbagemeldinger fra de andre deltagere.”

Susanne, Kammeradvokaten

“Jeg vil give dig en kæmpe tak for en rigtig spændende og medrivende tur med vores team. Vi hyggede os og grinede og fik virkelig meget ud af det. Du får vores varmeste anbefalinger og jeg vil helt sikkert vende tilbage til dig, hvis vi skal afsted en anden gang.”

Jannie

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vi sender nyhedsbrev ud en gang om måneden med kommende arrangementer, nyt om, hvad der sker i København lige her og nu, anekdoter og skæbnefortællinger fra vores ture.

Levende fortællinger - fælles oplevelser - Københavnerture slogan

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så holder vi dig opdateret med nyt og gammelt i København, samt nye ture og aktiviteter. Vi sender nyhedsbrev hver anden måned.

Tak for din tilmelding. Husk at klikke på linket i bekræftelsesmailen du modtager om lidt.