Vesterbro Blues- Historier om Vesterbro og dem, der boede der

Information

Varighed: 1 time og 45 min.
Start: Halmtorvet 9, Husets Teater
Slut: Enghaveparken
Antal: 1-9 deltagere: 2900 DKK
Pris: 10-20 deltagere: 3800 DKK
"Også som quiztur"

Fra Hof til Macchiato

Uforudsigelig! Hvis vi skal beskrive Vesterbro med ét ord. Så må det være uforudsigelig. Vi ved aldrig helt, hvad vi oplever, når vi går byvandring på Vesterbro. Det er den bydel, der har været igennem den vildeste udvikling. Vi har som mål at vise jer områder, kontraster og selvfølgelig at fortælle jer historier om de kendte og de ukendte. Kom med på en meget anderledes byvandring, hvor vi fortæller om slagterne i Kødbyen, om arbejderne i de små lejligheder og om Nordeuropas største byfornyelsesprojekt, der bogstavelig talt vendte op og ned på Vesterbro. Det gamle arbejderkvarter blev til istandsatte attraktive lejligheder med børnefamilier med Niholaer, der kæmper om pladsen på Istedgade. De brune stamsteder er skiftet ud med økologiske caféer, der langer Macchiatoer over disken. Men der er stadig mange spor efter det autentiske Vesterbro.

FRA UDSAT TIL VÆRDSAT

Vi tager jer med på byvandring gennem Vesterbro, hvor vi går igennem Kødbyen, og hvor I hører om stofscenen dengang og nu. Vi fortæller også om det sociale hjælpearbejde, som stadig er en stor del af Vesterbro. Vi fortæller om dem, der kommer her og om dem, som bor her. Vi fortæller om Onkel Danny, Tove Ditlevsen, om at være fræk som en slagterhund, eller bare at være en bondefanger. Vi kommer forbi Stjerneradio på Istedgade, hvor vi fortæller om Besættelsestiden og om dannelsen af Holger Danske, Danmarks største sabotageorganisation.

OM AT SKYDE PAPEGØJEN

På vores vej gennem Vesterbro kommer vi forbi Skydebanehaven, hvor vi fortæller om Det Kongelige Kjøbenhavnske Skydeselskab og Danske Broderskab, der går tilbage til 1400-tallet. Selskabet havde deres skydebane her på Vesterbro fra 1753 og i de næste 200 år. Vi fortæller historien om selskabet, om at skyde papegøjen og om den meget høje mur. Der er ikke langt fra Skydebanehaven til en anden meget anderledes gade med det engelskklingende navn Westend. Gadens indgang fra Vesterbrogade er en diskret port. Turen går derefter ned til Tove i Hedebygade, forbi Vega inden byvandringen ender i den nyrenoverede Enghavepark, hvor asfaltballerne i 1950’erne begejstrede de unge med ”Rock around the clock” og sendte de ældre generationer i chock og fortvivlelse.

HVAD HAR STRUENSEE MED VEGA AT GØRE?

Struensee blev dømt til døden for "majestætsforbrydelse" og henrettet for øjnene af det meste af Københavns befolkning på Østerfælled den 28. april 1772. Afhugning af højre hånd, derpå af hovedet, hvorefter kroppen parteredes, og det hele anbragtes på hjul og stejle. Gennem flere år kunne resterne beskues på Vesterfælled, hvor spillestedet Vega ligger i dag.

populære ture & aktiviteter

Lad dig inspirere af andre fortællinger

Kundeudtalelser

Det siger vores glade og tilfredse kunder

"Tusind tak for byvandringen i torsdags. Vi har simpelthen fået så mange tilbagemeldinger fra folk med ros til guiderne!”

Bonnier Publications

“Det var en kæmpe fornøjelse – vi kommer 100% sikkert igen. Spændende historier, dygtigt formidlet med et glimt i øjet – og kæmpe viden!!! TAK !”

Jeanette, København

“Det var en meget engageret formidling. Sammensætningen af historiske informationer, sjove anekdoter og spørgsmål til os gjorde det til en lærerig, sjov og vedkommende tur for os alle."

Erik, Frederiksberg

“Mette var simpelthen i verdensklasse som guide. Det handlede om hendes enorme viden om København, finurlige vinkler, virkeligt gode kontakt med os alle undervejs som føltes helt personligt i ”flokken”, hendes ”lethed” i form af afvigelser fra scriptet såfremt der kom kommentarer eller der skete noget undervejs, imødekommenhed, humor og meget mere – en sand fornøjelse!”

Claus, Københavns Professionshøjskole

“1000 tak for en FANTASTISK “Festlig Fyraftenstur” i fredags! 😀 Har kun fået positive tilbagemeldinger fra de andre deltagere – en yderst informativ tur, som var alt andet end kedelig.”

Charlotte, EWG Electronics ApS

“Var på guidet tur i København, hvor vi besøgte en masse spændende steder med historier om Danmark jeg ikke har hørt før. Supergod og levende fortæller og jeg kan varmt anbefale Københavnerture.”

Louise, Taastrup

“Spændende og interessant guidet tur, hvor vi hørte om Københavns gamle bygninger og personer. Dejligt med en rød tråd gennem fortællingen”

Anita, Frederiksberg

“Tak for inspirerede juletur med godt til både hjernen og maven. En virkelig god tur, der som altid, når Københaverture er involveret, giver et nyt blik på byen – og i det her tilfælde også julen. Kan varmt anbefales!”

Anne, København

“Tak for en fantastisk byvandring i går. I er anbefalelsesværdige.”

Helle, DLA Piper

“Alle var vilde med timerne sammen med jer, så herfra 1000 tak”

Jette, Scandic Hotels

“1000 tak for en hyggelig og lærerig byvandring og quiz i fredags! Vi synes arrangementet var rigtig godt, og vi har også fået mange positive tilbagemeldinger fra de andre deltagere.”

Susanne, Kammeradvokaten

“Jeg vil give dig en kæmpe tak for en rigtig spændende og medrivende tur med vores team. Vi hyggede os og grinede og fik virkelig meget ud af det. Du får vores varmeste anbefalinger og jeg vil helt sikkert vende tilbage til dig, hvis vi skal afsted en anden gang.”

Jannie

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vi sender nyhedsbrev ud en gang om måneden med kommende arrangementer, nyt om, hvad der sker i København lige her og nu, anekdoter og skæbnefortællinger fra vores ture.

Levende fortællinger - fælles oplevelser - Københavnerture slogan

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så holder vi dig opdateret med nyt og gammelt i København, samt nye ture og aktiviteter. Vi sender nyhedsbrev hver anden måned.

Tak for din tilmelding. Husk at klikke på linket i bekræftelsesmailen du modtager om lidt.