Tour de France 2022 København – Guidet cykeltur 13 km

Information

Varighed: 2,5 time
Start: H.C Ørstedparken
Slut: H.C Andersens Boulevard
Antal: Op til 12 personer
Pris: 3600 + cykelleje
Vi arrangerer gerne cykeludlejning inkl. hjelm til turen, og vi har naturligvis også fyldt vandflaskerne. Du er velkommen til at medbringe egen cykel.

GRAND DÉPART KØBENHAVN – KØR JERES EGEN TOUR ETAPE !

Denne sommer bliver København klædt i gult – masser af brune ben, gearskift og hurtige racercykler. Danmark er vært for Tour de France starten og det hele begynder i Københavns gader, den mest cykelvenlige by i verden. Enhver cykelrytters paradis! Den første etape er enkeltstarten på 13 kilometer, som er en perle af københavns bedste attraktioner kendte, som ukendte. Så hop på cyklen og kør med os på den originale rute, hvor vi holder pit stop og folder byen ud set fra en cykel.

TOUR DE FRANCE RUTEN

På ruten cykler vi gennem tre af de velkendte kvarterer indre by, Nørrebro og Østerbro , hvor vi taler om cykelkultur, byfornyelse, bæredygtighed og Københavnerliv. De store seværdigheder kommer vi også forbi, og her handler fortællingerne om nogle af de skjulte historier der gemmer sig bag facaderne. Vidste du, at de fornemme palæer i Frederiksstaden har været hjem for slavehandlere, kongelige matrisser og hospital for fattigfolk?

DANMARKS TOUR DE FRANCE HELTE

Danmark er en cykelnation, det er en del af vores DNA, og Ørnen fra Herning og Kyllingen fra Tølløse aka Bjarne Riis og Michael Rasmussen, har været med til at føre os helt til tops i den internationale cykelverden. Vi genfortæller deres store sejre og bitre nederlag ; hvor er de idag og hvor står den danske cykelsport i fremtiden?

HER KAN DU SE TOUR DE FRANCE TUR ETAPERNE I DANMARK

Første etape – 13 km. enkeltstart i København, som starter ved H.C. Andersens Boulevard og slutter på Rådhuspladsen i København. Etapen går gennem hjertet af København, Nørrebro, Østerbro. Undervejs passerer rytterne blandt andet Søerne, Fælledparken, Kastellet, Amalienborg, Nyhavn og Den Sorte Diamant. Det er denne etape, vi cykler med Københavnerture. Anden etape – 202 km. fra Roskilde til Nyborg. Anden etape starter centralt i Roskilde. Etapen ender i Nyborg og vil på vejen passere over Storebæltsbroen, hvor der forventes mulighed for sidevind og chancer for udbrud. Etapen har 3 bjergspurter i Nordvest Sjælland og en pointspurt i Kalundborg. Tredje etape – 182 km. fra Vejle til Sønderborg. Den sidste danske etape starter i Vejle, hvor ruten bl.a. passerer Jellingstenene og slutter i Sønderborg, hvor lufthavnen ligger ca. 5 km. fra målstregen. Etapen rummer en pointspurt i Christiansfeld og tre bjerg-spurter på Koldingvej, samt ved Hejlsminde Strand og Genner Strand.

populære ture & aktiviteter

Lad dig inspirere af andre fortællinger

Kundeudtalelser

Det siger vores glade og tilfredse kunder

"Tusind tak for byvandringen i torsdags. Vi har simpelthen fået så mange tilbagemeldinger fra folk med ros til guiderne!”

Bonnier Publications

“Det var en kæmpe fornøjelse – vi kommer 100% sikkert igen. Spændende historier, dygtigt formidlet med et glimt i øjet – og kæmpe viden!!! TAK !”

Jeanette, København

“Det var en meget engageret formidling. Sammensætningen af historiske informationer, sjove anekdoter og spørgsmål til os gjorde det til en lærerig, sjov og vedkommende tur for os alle."

Erik, Frederiksberg

“Mette var simpelthen i verdensklasse som guide. Det handlede om hendes enorme viden om København, finurlige vinkler, virkeligt gode kontakt med os alle undervejs som føltes helt personligt i ”flokken”, hendes ”lethed” i form af afvigelser fra scriptet såfremt der kom kommentarer eller der skete noget undervejs, imødekommenhed, humor og meget mere – en sand fornøjelse!”

Claus, Københavns Professionshøjskole

“1000 tak for en FANTASTISK “Festlig Fyraftenstur” i fredags! 😀 Har kun fået positive tilbagemeldinger fra de andre deltagere – en yderst informativ tur, som var alt andet end kedelig.”

Charlotte, EWG Electronics ApS

“Var på guidet tur i København, hvor vi besøgte en masse spændende steder med historier om Danmark jeg ikke har hørt før. Supergod og levende fortæller og jeg kan varmt anbefale Københavnerture.”

Louise, Taastrup

“Spændende og interessant guidet tur, hvor vi hørte om Københavns gamle bygninger og personer. Dejligt med en rød tråd gennem fortællingen”

Anita, Frederiksberg

“Tak for inspirerede juletur med godt til både hjernen og maven. En virkelig god tur, der som altid, når Københaverture er involveret, giver et nyt blik på byen – og i det her tilfælde også julen. Kan varmt anbefales!”

Anne, København

“Tak for en fantastisk byvandring i går. I er anbefalelsesværdige.”

Helle, DLA Piper

“Alle var vilde med timerne sammen med jer, så herfra 1000 tak”

Jette, Scandic Hotels

“1000 tak for en hyggelig og lærerig byvandring og quiz i fredags! Vi synes arrangementet var rigtig godt, og vi har også fået mange positive tilbagemeldinger fra de andre deltagere.”

Susanne, Kammeradvokaten

“Jeg vil give dig en kæmpe tak for en rigtig spændende og medrivende tur med vores team. Vi hyggede os og grinede og fik virkelig meget ud af det. Du får vores varmeste anbefalinger og jeg vil helt sikkert vende tilbage til dig, hvis vi skal afsted en anden gang.”

Jannie

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vi sender nyhedsbrev ud en gang om måneden med kommende arrangementer, nyt om, hvad der sker i København lige her og nu, anekdoter og skæbnefortællinger fra vores ture.

Levende fortællinger - fælles oplevelser - Københavnerture slogan

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så holder vi dig opdateret med nyt og gammelt i København, samt nye ture og aktiviteter. Vi sender nyhedsbrev hver anden måned.

Tak for din tilmelding. Husk at klikke på linket i bekræftelsesmailen du modtager om lidt.