Fra Grød til Gourmet og tilbage igen – 1000 års madfortællinger

Information

Varighed: 1 timer og 45 min. inkl. 15 min. pause
Start: Hos jer
Slut:
Antal: Ubegrænset antal
Pris: 3800 DKK plus transport
Dette foredrag kan også laves med hyggelig quiz

Tour de force gennem madhistorien

Velkommen til en gastronomisk rejse gennem Danmarks fortid, nutid og fremtid! Er du klar til at tage på en kulinarisk tour de force fra grød til gourmet og tilbage igen? Så gør dig klar til et historisk madforedrag, der ikke kun vil overraske dig, stille din nysgerrighed og ind i mellem få dig til at trække på smilebåndet. Fra de dage, hvor vikingerne satte sejl med lommen fuld af sild, løg og brød, til renæssancens overdådige fester fyldt med krydderier fra fjerne lande og vin fra sydligere himmelstrøg, vil vi dykke ned i de markante nedslag i dansk madhistorie. Vi vil afsløre hemmelighederne bag Middelalderens sildeeventyr og løfte sløret for nye teknologiske fremskridt i køkkenregionerne som komfur og kødhakker

En tallerken fyldt med historier

Men vent, der er mere! Vi vil også udforske vores moderne kærlighed til ny nordisk mad og bæredygtighed. Fra Instagram-inspirerede opskrifter på dahl til TikTok-tutorials om at lave surdejsbrød, vil vi se, hvordan fortidens traditioner møder fremtidens trends. Så sæt dig godt til rette med denne tallerken fyldt med historier og en skefuld sjove anekdoter, for dette foredrag vil ikke kun vække din appetit, men også din nysgerrighed og din latter.

Klima og teknologi

Men det er ikke bare en rejse tilbage i tiden! Vi vil også udforske, hvordan vores moderne madkultur er formet af klimaet, teknologiske fremskridt og internationale påvirkninger. Fra Andelsmejeriernes fødsel til køleskabets magi og genopdagelsen af surdejsbrødets fortræffeligheder - vi vil dække det hele! Og lad os ikke glemme forskellen mellem rig og fattig, land og by! Fra den fine smag af kongelige banketter til de noget mere rustikke retter, der fyldte maverne i bondehjemmet, vil vi se, hvordan maden har været et spejl af samfundets skiftende landskab.

Fotos neden for er Flora Danica. vaskekar til vinglas i bunden. fra slutningen 1700-tallet 1803 blev det taget i brug første gang til C7's 54 års fødselsdag. Flora Danica isbeholder til opbevaring af is med is fra søerne Juliane Marie gik meget op i forholdet til Rusland og derfor bliver Flora Danica lavet. det er så overdådigt, fordi det skal falde i zarinaens smag, derfor guldkant mm.

populære ture & aktiviteter

Lad dig inspirere af andre fortællinger

Kundeudtalelser

Det siger vores glade og tilfredse kunder

"Tusind tak for byvandringen i torsdags. Vi har simpelthen fået så mange tilbagemeldinger fra folk med ros til guiderne!”

Bonnier Publications

“Det var en kæmpe fornøjelse – vi kommer 100% sikkert igen. Spændende historier, dygtigt formidlet med et glimt i øjet – og kæmpe viden!!! TAK !”

Jeanette, København

“Det var en meget engageret formidling. Sammensætningen af historiske informationer, sjove anekdoter og spørgsmål til os gjorde det til en lærerig, sjov og vedkommende tur for os alle."

Erik, Frederiksberg

“Mette var simpelthen i verdensklasse som guide. Det handlede om hendes enorme viden om København, finurlige vinkler, virkeligt gode kontakt med os alle undervejs som føltes helt personligt i ”flokken”, hendes ”lethed” i form af afvigelser fra scriptet såfremt der kom kommentarer eller der skete noget undervejs, imødekommenhed, humor og meget mere – en sand fornøjelse!”

Claus, Københavns Professionshøjskole

“1000 tak for en FANTASTISK “Festlig Fyraftenstur” i fredags! 😀 Har kun fået positive tilbagemeldinger fra de andre deltagere – en yderst informativ tur, som var alt andet end kedelig.”

Charlotte, EWG Electronics ApS

“Var på guidet tur i København, hvor vi besøgte en masse spændende steder med historier om Danmark jeg ikke har hørt før. Supergod og levende fortæller og jeg kan varmt anbefale Københavnerture.”

Louise, Taastrup

“Spændende og interessant guidet tur, hvor vi hørte om Københavns gamle bygninger og personer. Dejligt med en rød tråd gennem fortællingen”

Anita, Frederiksberg

“Tak for inspirerede juletur med godt til både hjernen og maven. En virkelig god tur, der som altid, når Københaverture er involveret, giver et nyt blik på byen – og i det her tilfælde også julen. Kan varmt anbefales!”

Anne, København

“Tak for en fantastisk byvandring i går. I er anbefalelsesværdige.”

Helle, DLA Piper

“Alle var vilde med timerne sammen med jer, så herfra 1000 tak”

Jette, Scandic Hotels

“1000 tak for en hyggelig og lærerig byvandring og quiz i fredags! Vi synes arrangementet var rigtig godt, og vi har også fået mange positive tilbagemeldinger fra de andre deltagere.”

Susanne, Kammeradvokaten

“Jeg vil give dig en kæmpe tak for en rigtig spændende og medrivende tur med vores team. Vi hyggede os og grinede og fik virkelig meget ud af det. Du får vores varmeste anbefalinger og jeg vil helt sikkert vende tilbage til dig, hvis vi skal afsted en anden gang.”

Jannie

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vi sender nyhedsbrev ud en gang om måneden med kommende arrangementer, nyt om, hvad der sker i København lige her og nu, anekdoter og skæbnefortællinger fra vores ture.

Levende fortællinger - fælles oplevelser - Københavnerture slogan

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så holder vi dig opdateret med nyt og gammelt i København, samt nye ture og aktiviteter. Vi sender nyhedsbrev hver anden måned.

Tak for din tilmelding. Husk at klikke på linket i bekræftelsesmailen du modtager om lidt.