Rend os i Rom og andre kirkehistorier – Dyk ned i kirkehistorien

Information

Varighed: 1 time og 45 min.
Start: Absalonstatuen på Højbro Plads
Slut: Gl. Vartov ved Rådhuspladsen
Antal: 1 klasse med lærer
Pris: 2500,- DKK
Tilkøb af headsets: 500 DKK

HARALD BLÅTAND OG MIDDELALDERENS KØBENHAVN

Kom med på en byvandring om 1000 års kirkehistorie! Dyk ned i kirkehistorien sammen med os og ta’ med på en vedkommende, underholdende og folkelig slentretur gennem det indre København. Find sporene fra middelalderen og hør de spændende fortællinger om barmhjertighed, klosterhaver og munke, der ikke var helt så fromme som man skulle tro! Hvorfor har Domkirken i København et katolsk navn, og hvem var Duebrødrene? Vi begynder selvfølgelig helt med begyndelsen om Nordens apostel Ansgar og Harald Blåtands dramatiske omvendelse. Hvad betød overgangen fra asatro til kristentro for den enkelte dansker? Efter biskop Absalons ankomst til København, vokser byen, for han anlægger en fin borg på Slotsholmen. Absalon stopper ikke her. Han drager også ud på korstog for at omvende de forskellige folk rundt om Østersøen. Det kommer over de næste par hundrede år til drabelige kampe, men danskerne bliver reddet, da Dannebrog falder ned fra himlen

GRUNDTVIG OG INDRE MISSION

I 1800-tallet vokser store kirkelige bevægelser frem med Grundtvig og Indre Mission. Hør om demokrati og trosfrihed og om baptister, der måtte døbe deres medlemmer i smug. Hvordan var begge bevægelser med filantropisk arbejde og højskolebevægelsen med til at forme det moderne Danmark. Hvordan går det med folkekirken og troen i 2021? Denne tur er perfekt til sogneudflugt, konfirmandundervisning eller bare som en underholdende byvandring. Hvis I kan lide at dyste undervejs tager vi en quiz med!

REFORMATION OG KONFIRMATION

Efter en blodig borgerkrig og en lang belejring af hovedstaden bliver Danmark i 1536 protestantisk, som den første nation i verden. Hvorfor ville vi ikke være katolikker længere? Hvad ville Luther med sine 95 teser, og hvorfor ændrede det på alle måder samfundet drastisk? Gudstjenesten og salmesangen bliver nu på dansk. Samtidig ville den danske konge have, at alle skulle kunne læse Luthers katekismus. Når afladsbrevene forsvinder, har nogle brug for syndebukke – hør de hårrejsende historier om hekse og troldeforfølgelser! Under enevælden indfører den pietistiske konge Christian d. 6. tvungen kirkegang og konfirmationsundervisning og forbyder julestuer og enhver form for morskab! Øv!

populære ture & aktiviteter

Lad dig inspirere af andre fortællinger

Kundeudtalelser

Det siger vores glade og tilfredse kunder

"Tusind tak for byvandringen i torsdags. Vi har simpelthen fået så mange tilbagemeldinger fra folk med ros til guiderne!”

Bonnier Publications

“Det var en kæmpe fornøjelse – vi kommer 100% sikkert igen. Spændende historier, dygtigt formidlet med et glimt i øjet – og kæmpe viden!!! TAK !”

Jeanette, København

“Det var en meget engageret formidling. Sammensætningen af historiske informationer, sjove anekdoter og spørgsmål til os gjorde det til en lærerig, sjov og vedkommende tur for os alle."

Erik, Frederiksberg

“Mette var simpelthen i verdensklasse som guide. Det handlede om hendes enorme viden om København, finurlige vinkler, virkeligt gode kontakt med os alle undervejs som føltes helt personligt i ”flokken”, hendes ”lethed” i form af afvigelser fra scriptet såfremt der kom kommentarer eller der skete noget undervejs, imødekommenhed, humor og meget mere – en sand fornøjelse!”

Claus, Københavns Professionshøjskole

“1000 tak for en FANTASTISK “Festlig Fyraftenstur” i fredags! 😀 Har kun fået positive tilbagemeldinger fra de andre deltagere – en yderst informativ tur, som var alt andet end kedelig.”

Charlotte, EWG Electronics ApS

“Var på guidet tur i København, hvor vi besøgte en masse spændende steder med historier om Danmark jeg ikke har hørt før. Supergod og levende fortæller og jeg kan varmt anbefale Københavnerture.”

Louise, Taastrup

“Spændende og interessant guidet tur, hvor vi hørte om Københavns gamle bygninger og personer. Dejligt med en rød tråd gennem fortællingen”

Anita, Frederiksberg

“Tak for inspirerede juletur med godt til både hjernen og maven. En virkelig god tur, der som altid, når Københaverture er involveret, giver et nyt blik på byen – og i det her tilfælde også julen. Kan varmt anbefales!”

Anne, København

“Tak for en fantastisk byvandring i går. I er anbefalelsesværdige.”

Helle, DLA Piper

“Alle var vilde med timerne sammen med jer, så herfra 1000 tak”

Jette, Scandic Hotels

“1000 tak for en hyggelig og lærerig byvandring og quiz i fredags! Vi synes arrangementet var rigtig godt, og vi har også fået mange positive tilbagemeldinger fra de andre deltagere.”

Susanne, Kammeradvokaten

“Jeg vil give dig en kæmpe tak for en rigtig spændende og medrivende tur med vores team. Vi hyggede os og grinede og fik virkelig meget ud af det. Du får vores varmeste anbefalinger og jeg vil helt sikkert vende tilbage til dig, hvis vi skal afsted en anden gang.”

Jannie

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vi sender nyhedsbrev ud en gang om måneden med kommende arrangementer, nyt om, hvad der sker i København lige her og nu, anekdoter og skæbnefortællinger fra vores ture.

Levende fortællinger - fælles oplevelser - Københavnerture slogan

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så holder vi dig opdateret med nyt og gammelt i København, samt nye ture og aktiviteter. Vi sender nyhedsbrev hver anden måned.

Tak for din tilmelding. Husk at klikke på linket i bekræftelsesmailen du modtager om lidt.