Refshaleøen – Det sidste klondike
Information
REFSHALEØEN - DET SIDSTE KLONDIKE
En gang var Refshaleøen hjemsted for B & W, hvor tusindvis af arbejdere byggede store skibe. Fra 1872 til 1996 byggede arbejderbevægelsens fortrop 1000 skibe. I dag er der ikke flere arbejdere og ikke mere metal andet end det metal, vi hører, for nu huser de gamle fabrikshaller verdens måske fredeligste festival, Copenhell.
MAD - KUNST - DRIKKE - MERE MAD
Kom med os rundt på Refshaleøen. Som altid er det de gode fortællinger, der styrer os. Og lige netop herude har vi fundet vores klondike eller skattekiste. Her er for eksempel historien om B og W, der også er historien om industrialiseringen, og om de første arbejdskampe. Her er historier om mænd og metal, om livet herude, hvor skibe blev bygget og fællesskabet var det vigtigste. På vores tur rundt kommer vi forbi mange af de nye beboere herude på Refshaleøen. Først og fremmest er der de mange spændende og innovative restauranter, der sætter økologi og bæredygtighed først. Herude møder du La Banchina, Amass, Alchemist, Mikkeller og ikke mindst Reffen.
B og W - MÆND OG METAL
Vi lægger også vejen forbi de store haller, hvor vi fortæller om, hvad de blev brugt til, da de blev bygget og hvad de bliver brugt til i dag. Og så fortæller vi selvfølgelig også om megaeventen European Song Contest 2014, der endte med en skandaløs overskridelse af budgettet på 77 millioner. Sidst med ikke mindst kommer vi forbi Skabelonloftet, hvor 20 værksteder ligger højt oppe med udsigt over hele området. Her kan I finde, arkitekter, keramikere, webfolk, spiludviklere og mange andre kreative sjæle. Så har du mod på at kravle til tops, så venter der en fantastisk udsigt ikke bare over Refshaleøen, men også over de små innovative værksteder.
REFFEN - NORDENS STØRSTE MADMARKED
Turen ender på Reffen, Nordens største madmarked. Hvor det handler om ”Reuse and reduce. Et dogme, som stadeholderne skal tilslutte sig. De får til gengæld en reduktion i huslejen, hvis de bliver certificeret med det økologiske spisemærke. Derudover er størstedelen af Reffen bygget op af genbrugsmaterialer, og madboder og værksteder er placeret i genbrugte skibscontainere. Stadeholderne har deres container i tre år, mens de lærer at stå på egne ben som iværksættere. På Reffen er der en international stemning med over 17 nationaliteter repræsenteret. Vent ikke for længe med at tage med os på tur, for der er en udløbsdato, som hedder 2028, hvor det nye Refshaleøen begynder, nemlig opførelse af nye kontorbygninger og lejligheder til 15.000 mennesker og 15.000 arbejdspladser.Foto: Martin Heiberg, Daniel Rasmussen, Boyan Ortse, William Himmelstrup, VisitDenmark
populære ture & aktiviteter
Lad dig inspirere af andre fortællinger
Kundeudtalelser
Det siger vores glade og tilfredse kunder
Tilmeld dig vores nyhedsbrev
Vi sender nyhedsbrev ud en gang om måneden med kommende arrangementer, nyt om, hvad der sker i København lige her og nu, anekdoter og skæbnefortællinger fra vores ture.