Refshaleøen – Det sidste klondike

Information

Varighed: 1 time og 45 minutter
Start: La Banchina
Slut: Reffen
Antal: 1-9 deltagere: 2900 DKK
Pris: 10-20 deltagere: 3800 DKK
"Også som quiztur"

REFSHALEØEN - DET SIDSTE KLONDIKE

En gang var Refshaleøen hjemsted for B & W, hvor tusindvis af arbejdere byggede store skibe. Fra 1872 til 1996 byggede arbejderbevægelsens fortrop 1000 skibe. I dag er der ikke flere arbejdere og ikke mere metal andet end det metal, vi hører, for nu huser de gamle fabrikshaller verdens måske fredeligste festival, Copenhell.

MAD - KUNST - DRIKKE - MERE MAD

Kom med os rundt på Refshaleøen. Som altid er det de gode fortællinger, der styrer os. Og lige netop herude har vi fundet vores klondike eller skattekiste. Her er for eksempel historien om B og W, der også er historien om industrialiseringen, og om de første arbejdskampe. Her er historier om mænd og metal, om livet herude, hvor skibe blev bygget og fællesskabet var det vigtigste. På vores tur rundt kommer vi forbi mange af de nye beboere herude på Refshaleøen. Først og fremmest er der de mange spændende og innovative restauranter, der sætter økologi og bæredygtighed først. Herude møder du La Banchina, Amass, Alchemist, Mikkeller og ikke mindst Reffen.

B og W - MÆND OG METAL

Vi lægger også vejen forbi de store haller, hvor vi fortæller om, hvad de blev brugt til, da de blev bygget og hvad de bliver brugt til i dag. Og så fortæller vi selvfølgelig også om megaeventen European Song Contest 2014, der endte med en skandaløs overskridelse af budgettet på 77 millioner. Sidst med ikke mindst kommer vi forbi Skabelonloftet, hvor 20 værksteder ligger højt oppe med udsigt over hele området. Her kan I finde, arkitekter, keramikere, webfolk, spiludviklere og mange andre kreative sjæle. Så har du mod på at kravle til tops, så venter der en fantastisk udsigt ikke bare over Refshaleøen, men også over de små innovative værksteder.

REFFEN - NORDENS STØRSTE MADMARKED

Turen ender på Reffen, Nordens største madmarked. Hvor det handler om ”Reuse and reduce. Et dogme, som stadeholderne skal tilslutte sig. De får til gengæld en reduktion i huslejen, hvis de bliver certificeret med det økologiske spisemærke. Derudover er størstedelen af Reffen bygget op af genbrugsmaterialer, og madboder og værksteder er placeret i genbrugte skibscontainere. Stadeholderne har deres container i tre år, mens de lærer at stå på egne ben som iværksættere. På Reffen er der en international stemning med over 17 nationaliteter repræsenteret. Vent ikke for længe med at tage med os på tur, for der er en udløbsdato, som hedder 2028, hvor det nye Refshaleøen begynder, nemlig opførelse af nye kontorbygninger og lejligheder til 15.000 mennesker og 15.000 arbejdspladser.Foto: Martin Heiberg, Daniel Rasmussen, Boyan Ortse, William Himmelstrup, VisitDenmark

populære ture & aktiviteter

Lad dig inspirere af andre fortællinger

Kundeudtalelser

Det siger vores glade og tilfredse kunder

"Tusind tak for byvandringen i torsdags. Vi har simpelthen fået så mange tilbagemeldinger fra folk med ros til guiderne!”

Bonnier Publications

“Det var en kæmpe fornøjelse – vi kommer 100% sikkert igen. Spændende historier, dygtigt formidlet med et glimt i øjet – og kæmpe viden!!! TAK !”

Jeanette, København

“Det var en meget engageret formidling. Sammensætningen af historiske informationer, sjove anekdoter og spørgsmål til os gjorde det til en lærerig, sjov og vedkommende tur for os alle."

Erik, Frederiksberg

“Mette var simpelthen i verdensklasse som guide. Det handlede om hendes enorme viden om København, finurlige vinkler, virkeligt gode kontakt med os alle undervejs som føltes helt personligt i ”flokken”, hendes ”lethed” i form af afvigelser fra scriptet såfremt der kom kommentarer eller der skete noget undervejs, imødekommenhed, humor og meget mere – en sand fornøjelse!”

Claus, Københavns Professionshøjskole

“1000 tak for en FANTASTISK “Festlig Fyraftenstur” i fredags! 😀 Har kun fået positive tilbagemeldinger fra de andre deltagere – en yderst informativ tur, som var alt andet end kedelig.”

Charlotte, EWG Electronics ApS

“Var på guidet tur i København, hvor vi besøgte en masse spændende steder med historier om Danmark jeg ikke har hørt før. Supergod og levende fortæller og jeg kan varmt anbefale Københavnerture.”

Louise, Taastrup

“Spændende og interessant guidet tur, hvor vi hørte om Københavns gamle bygninger og personer. Dejligt med en rød tråd gennem fortællingen”

Anita, Frederiksberg

“Tak for inspirerede juletur med godt til både hjernen og maven. En virkelig god tur, der som altid, når Københaverture er involveret, giver et nyt blik på byen – og i det her tilfælde også julen. Kan varmt anbefales!”

Anne, København

“Tak for en fantastisk byvandring i går. I er anbefalelsesværdige.”

Helle, DLA Piper

“Alle var vilde med timerne sammen med jer, så herfra 1000 tak”

Jette, Scandic Hotels

“1000 tak for en hyggelig og lærerig byvandring og quiz i fredags! Vi synes arrangementet var rigtig godt, og vi har også fået mange positive tilbagemeldinger fra de andre deltagere.”

Susanne, Kammeradvokaten

“Jeg vil give dig en kæmpe tak for en rigtig spændende og medrivende tur med vores team. Vi hyggede os og grinede og fik virkelig meget ud af det. Du får vores varmeste anbefalinger og jeg vil helt sikkert vende tilbage til dig, hvis vi skal afsted en anden gang.”

Jannie

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vi sender nyhedsbrev ud en gang om måneden med kommende arrangementer, nyt om, hvad der sker i København lige her og nu, anekdoter og skæbnefortællinger fra vores ture.

Levende fortællinger - fælles oplevelser - Københavnerture slogan

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så holder vi dig opdateret med nyt og gammelt i København, samt nye ture og aktiviteter. Vi sender nyhedsbrev hver anden måned.

Tak for din tilmelding. Husk at klikke på linket i bekræftelsesmailen du modtager om lidt.