Jul – det’ cool. Hyggelig julebyvandring i København

Information

Varighed: 1 time og 45 minutter (2 timer og 15 min med gløggstop)
Start: Mindeankeret i Nyhavn
Slut: Rådhuspladsen
Antal: 1-9 deltagere: 2900 DKK
Pris: 10-20 deltagere: 3800 DKK
"Også som quiztur"
I sæsonen: + 79 kr. for evt. gløgg og 99 kr for gløgg og æbleskiver

OPLEV KØBENHAVN I JULEN

Jul i København er noget helt specielt. Kom derfor med på en hyggelig julebyvandring og oplev København i julen fra en ny vinkel, uden gavepanik og lange to-do lister! Se, duft og oplev København i julen, med en guidet tur ned ad de julepyntede smalle stræder, og hør historien om alle vores mange juletraditioner! Hvornår begyndte man at tage grantræet ind i stuen? Hvad var en juleleg i 1700-tallet? Hvor kommer julemanden egentlig fra? Hvorfor sov man på gulvet juleaften? Hør de sjove og overraskende fortællinger om de danske juletraditioner fra vikingernes solhverv til julen i dag.

JULEMAD OG JULEBAG

Spiser du and, flæskesteg eller grønlangkål? Ved juletid findes der et utal af bestemte retter og bagværk, vi synes hører årstiden til. Hvordan bagte man oprindeligt pebernødder og hvorfor begyndte man at karamellisere kartoflerne? På denne byvandring fortæller vi også om ris a la mande, skuebrød og det højtbelagte smørrebrød.

QUIZ OM JULESANGE OG GLØGGPAUSE

“Mød” sangskriveren Peter Faber, hvis lejlighedssang blev en klassiker, Grundtvig der var yderst skeptisk over for juletræet og manden bag det sejlivede hit jul’ det’ cool: MC Ejner. Test din paratviden, når vi går i det nostalgiske hjørne og dyster om julekalendere gennem tiden. På denne hyggelige byvandring gennem København blir’ du også klogere på julepost, julemærker, julemad og julehjerter. Kom med os på julebyvandring og se og oplev København i julen, som du aldrig har før.

populære ture & aktiviteter

Lad dig inspirere af andre fortællinger

Kundeudtalelser

Det siger vores glade og tilfredse kunder

"Tusind tak for byvandringen i torsdags. Vi har simpelthen fået så mange tilbagemeldinger fra folk med ros til guiderne!”

Bonnier Publications

“Det var en kæmpe fornøjelse – vi kommer 100% sikkert igen. Spændende historier, dygtigt formidlet med et glimt i øjet – og kæmpe viden!!! TAK !”

Jeanette, København

“Det var en meget engageret formidling. Sammensætningen af historiske informationer, sjove anekdoter og spørgsmål til os gjorde det til en lærerig, sjov og vedkommende tur for os alle."

Erik, Frederiksberg

“Mette var simpelthen i verdensklasse som guide. Det handlede om hendes enorme viden om København, finurlige vinkler, virkeligt gode kontakt med os alle undervejs som føltes helt personligt i ”flokken”, hendes ”lethed” i form af afvigelser fra scriptet såfremt der kom kommentarer eller der skete noget undervejs, imødekommenhed, humor og meget mere – en sand fornøjelse!”

Claus, Københavns Professionshøjskole

“1000 tak for en FANTASTISK “Festlig Fyraftenstur” i fredags! 😀 Har kun fået positive tilbagemeldinger fra de andre deltagere – en yderst informativ tur, som var alt andet end kedelig.”

Charlotte, EWG Electronics ApS

“Var på guidet tur i København, hvor vi besøgte en masse spændende steder med historier om Danmark jeg ikke har hørt før. Supergod og levende fortæller og jeg kan varmt anbefale Københavnerture.”

Louise, Taastrup

“Spændende og interessant guidet tur, hvor vi hørte om Københavns gamle bygninger og personer. Dejligt med en rød tråd gennem fortællingen”

Anita, Frederiksberg

“Tak for inspirerede juletur med godt til både hjernen og maven. En virkelig god tur, der som altid, når Københaverture er involveret, giver et nyt blik på byen – og i det her tilfælde også julen. Kan varmt anbefales!”

Anne, København

“Tak for en fantastisk byvandring i går. I er anbefalelsesværdige.”

Helle, DLA Piper

“Alle var vilde med timerne sammen med jer, så herfra 1000 tak”

Jette, Scandic Hotels

“1000 tak for en hyggelig og lærerig byvandring og quiz i fredags! Vi synes arrangementet var rigtig godt, og vi har også fået mange positive tilbagemeldinger fra de andre deltagere.”

Susanne, Kammeradvokaten

“Jeg vil give dig en kæmpe tak for en rigtig spændende og medrivende tur med vores team. Vi hyggede os og grinede og fik virkelig meget ud af det. Du får vores varmeste anbefalinger og jeg vil helt sikkert vende tilbage til dig, hvis vi skal afsted en anden gang.”

Jannie

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vi sender nyhedsbrev ud en gang om måneden med kommende arrangementer, nyt om, hvad der sker i København lige her og nu, anekdoter og skæbnefortællinger fra vores ture.

Levende fortællinger - fælles oplevelser - Københavnerture slogan

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så holder vi dig opdateret med nyt og gammelt i København, samt nye ture og aktiviteter. Vi sender nyhedsbrev hver anden måned.

Tak for din tilmelding. Husk at klikke på linket i bekræftelsesmailen du modtager om lidt.