Fra honnør til hipster – Røverhistorier fra Holmens folk

Information

Varighed: 1 time og 45 min.
Start: Henrik Gerners Plads v. Galionsfiguren
Slut: Broens gadekøkken
Antal: 1-9 deltagere: 2900 DKK
Pris: 10-20 deltagere: 3800 DKK
"Også som quiztur"

HISTORIEN OM HOLMEN

Før 1993 var Holmen et lukket område for civile Københavnere. I dag er de fem øer forvandlet; de gamle industribygninger er blevet campus for kreative studerende, charmerende husbåde ligger side om side i kanalerne og ved Inderhavnsbroen kan man nyde det hippeste street food fra hele verden.

STRAFFEFANGER OG SØVÆRN

På byvandringen tager vi Havnebussen til Nyholm og skruer tiden tilbage til slutningen af 1600 tallet, hvor straffefanger gik rundt som hamstere i trædemøller og hev mudder op fra havbunden for at anlægge øen. I 300 år var flåden en af Københavns vigtigste og største arbejdspladser – en by i byen – med eget fængsel, sygehus, skole og kirkegård. Vi forestiller os det leben, der har været, og ser nærmere på de smukke gamle bygninger som Spanteloftet, Mastekranen og Nyholms hovedvagt med den enorme krone. De store orlogsskibe krævede store mængder af udstyr f.eks blev der til hvert skib produceret ca. 20 km reb! Med 7000 km kystlinje er det maritime liv en stor del af den danske DNA – mange af vores dagligdags udtryk som at ha’ noget på bedding, eller at få et bredside stammer fra livet om bord.

STORHED OG FALD

’Sænk flåden! Lad ikke englænderne få skibene’! Sådan cirka lød ordren, som udgik fra kronprins Frederik 6. i 1807, da briterne krævede den dansk-norske flåde, men beskeden nåede aldrig frem! Med tåre i øjnene måtte flådens folk se briterne tage alt! Hør fortællingen om den modige Kaptajn Schrødersee, den tapre slave Hans Jonathan og se det sted, hvor der hver dag bliver affyret kanonsalut til ære for Dannebrog. Har du lyst til at konkurrere, kan vi lave turen om til en quiz, hvor du kan dyste mod dine kollegaer, venner eller hvem du nu er sammen med, og se hvem der er klogest på Holmen, flåden og den maritime Danmarkshistorie. Kom med på en byvandring hvor vi fortæller om Holmens historie fra honnør til hipster.

populære ture & aktiviteter

Lad dig inspirere af andre fortællinger

Kundeudtalelser

Det siger vores glade og tilfredse kunder

"Tusind tak for byvandringen i torsdags. Vi har simpelthen fået så mange tilbagemeldinger fra folk med ros til guiderne!”

Bonnier Publications

“Det var en kæmpe fornøjelse – vi kommer 100% sikkert igen. Spændende historier, dygtigt formidlet med et glimt i øjet – og kæmpe viden!!! TAK !”

Jeanette, København

“Det var en meget engageret formidling. Sammensætningen af historiske informationer, sjove anekdoter og spørgsmål til os gjorde det til en lærerig, sjov og vedkommende tur for os alle."

Erik, Frederiksberg

“Mette var simpelthen i verdensklasse som guide. Det handlede om hendes enorme viden om København, finurlige vinkler, virkeligt gode kontakt med os alle undervejs som føltes helt personligt i ”flokken”, hendes ”lethed” i form af afvigelser fra scriptet såfremt der kom kommentarer eller der skete noget undervejs, imødekommenhed, humor og meget mere – en sand fornøjelse!”

Claus, Københavns Professionshøjskole

“1000 tak for en FANTASTISK “Festlig Fyraftenstur” i fredags! 😀 Har kun fået positive tilbagemeldinger fra de andre deltagere – en yderst informativ tur, som var alt andet end kedelig.”

Charlotte, EWG Electronics ApS

“Var på guidet tur i København, hvor vi besøgte en masse spændende steder med historier om Danmark jeg ikke har hørt før. Supergod og levende fortæller og jeg kan varmt anbefale Københavnerture.”

Louise, Taastrup

“Spændende og interessant guidet tur, hvor vi hørte om Københavns gamle bygninger og personer. Dejligt med en rød tråd gennem fortællingen”

Anita, Frederiksberg

“Tak for inspirerede juletur med godt til både hjernen og maven. En virkelig god tur, der som altid, når Københaverture er involveret, giver et nyt blik på byen – og i det her tilfælde også julen. Kan varmt anbefales!”

Anne, København

“Tak for en fantastisk byvandring i går. I er anbefalelsesværdige.”

Helle, DLA Piper

“Alle var vilde med timerne sammen med jer, så herfra 1000 tak”

Jette, Scandic Hotels

“1000 tak for en hyggelig og lærerig byvandring og quiz i fredags! Vi synes arrangementet var rigtig godt, og vi har også fået mange positive tilbagemeldinger fra de andre deltagere.”

Susanne, Kammeradvokaten

“Jeg vil give dig en kæmpe tak for en rigtig spændende og medrivende tur med vores team. Vi hyggede os og grinede og fik virkelig meget ud af det. Du får vores varmeste anbefalinger og jeg vil helt sikkert vende tilbage til dig, hvis vi skal afsted en anden gang.”

Jannie

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vi sender nyhedsbrev ud en gang om måneden med kommende arrangementer, nyt om, hvad der sker i København lige her og nu, anekdoter og skæbnefortællinger fra vores ture.

Levende fortællinger - fælles oplevelser - Københavnerture slogan

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så holder vi dig opdateret med nyt og gammelt i København, samt nye ture og aktiviteter. Vi sender nyhedsbrev hver anden måned.

Tak for din tilmelding. Husk at klikke på linket i bekræftelsesmailen du modtager om lidt.