Green is the New Black – Bæredygtighed i København

Information

Varighed: 2,5 time
Start: Bella Center Metro Station
Slut: Inderhavnsbroen
Antal: 1-9 deltagere: 2900 DKK
Pris: 10-20 deltagere: 3800 DKK
Vi tager Metroen på flere strækninger af turen. Hvis ikke I har billetter medbringer vi Rejsekort og der bliver et tillæg på 30 DKK pr. person

Bæredygtighed i København

Hop på metroen og kom med på en tur med fokus på byplanlægning, arkitektur og bæredygtighed. Klimaet er for alvor kommet på dagsordenen og København satser på at blive verdens første CO2-neutrale i 2025. Vi begynder turen i Ørestad, som siden grundlæggelsen i 1990’erne har haft en grøn profil. Første stop er Bella Center Station, hvor vi får en generel introduktion til bydelen og dens historie. Ved bygningerne Bjerget og VM-husene gir’ vi en introduktion til arkitektmakkerparret Julien de Smedt og Bjarke Ingels, hører om deres inspirationskilder, tanker om bæredygtighed og kærlighed til bjerge.

Upcycling på 4-stjernet hotel

Andet stop bliver Ørestad St, hvorfra vi går hen og oplever oasen i lobbyen på Copenhagen Towers. Hør om begrebet up-cycling, hvor genbrugsmaterialer bliver ekstravagante og se hvordan hotellet har forvandlet affaldstræ, betonrester, kasserede bildæk og sejl til smukke elementer i deres indretning af det 4-stjernede hotel.

Savannen og 8-tallet

Fra Vestamager går vi forbi et usædvanligt plejehjem og nyder den fantastiske udsigt over ”savannen” på Amager Fælled, og oplever kontrasten fra græssende køer til hip og prisbelønnet byggeri i 8-tallet – også designet af stjernearkitekten Bjarke Ingels.

Christianshavn og Krøyers Plads

Turen fortsætter til Christianshavn, hvor vi vi oplever stemningsskiftet fra højhuse til bindingsværk. Vi fortæller historien om Københavns havn op til i dag, hvor bæredygtigt byggeri blander sig med de gamle ikoniske bygninger. Vi ender ved Inderhavnsbroen, hvor I kan nyde noget mad fra Broens Gadekøkken eller en på en sømandsknejpe i Nyhavn. Vi laver også byvandringer med fokus på bæredygtighed omkring Københavns Havn og i Nordhavnen.

populære ture & aktiviteter

Lad dig inspirere af andre fortællinger

Kundeudtalelser

Det siger vores glade og tilfredse kunder

"Tusind tak for byvandringen i torsdags. Vi har simpelthen fået så mange tilbagemeldinger fra folk med ros til guiderne!”

Bonnier Publications

“Det var en kæmpe fornøjelse – vi kommer 100% sikkert igen. Spændende historier, dygtigt formidlet med et glimt i øjet – og kæmpe viden!!! TAK !”

Jeanette, København

“Det var en meget engageret formidling. Sammensætningen af historiske informationer, sjove anekdoter og spørgsmål til os gjorde det til en lærerig, sjov og vedkommende tur for os alle."

Erik, Frederiksberg

“Mette var simpelthen i verdensklasse som guide. Det handlede om hendes enorme viden om København, finurlige vinkler, virkeligt gode kontakt med os alle undervejs som føltes helt personligt i ”flokken”, hendes ”lethed” i form af afvigelser fra scriptet såfremt der kom kommentarer eller der skete noget undervejs, imødekommenhed, humor og meget mere – en sand fornøjelse!”

Claus, Københavns Professionshøjskole

“1000 tak for en FANTASTISK “Festlig Fyraftenstur” i fredags! 😀 Har kun fået positive tilbagemeldinger fra de andre deltagere – en yderst informativ tur, som var alt andet end kedelig.”

Charlotte, EWG Electronics ApS

“Var på guidet tur i København, hvor vi besøgte en masse spændende steder med historier om Danmark jeg ikke har hørt før. Supergod og levende fortæller og jeg kan varmt anbefale Københavnerture.”

Louise, Taastrup

“Spændende og interessant guidet tur, hvor vi hørte om Københavns gamle bygninger og personer. Dejligt med en rød tråd gennem fortællingen”

Anita, Frederiksberg

“Tak for inspirerede juletur med godt til både hjernen og maven. En virkelig god tur, der som altid, når Københaverture er involveret, giver et nyt blik på byen – og i det her tilfælde også julen. Kan varmt anbefales!”

Anne, København

“Tak for en fantastisk byvandring i går. I er anbefalelsesværdige.”

Helle, DLA Piper

“Alle var vilde med timerne sammen med jer, så herfra 1000 tak”

Jette, Scandic Hotels

“1000 tak for en hyggelig og lærerig byvandring og quiz i fredags! Vi synes arrangementet var rigtig godt, og vi har også fået mange positive tilbagemeldinger fra de andre deltagere.”

Susanne, Kammeradvokaten

“Jeg vil give dig en kæmpe tak for en rigtig spændende og medrivende tur med vores team. Vi hyggede os og grinede og fik virkelig meget ud af det. Du får vores varmeste anbefalinger og jeg vil helt sikkert vende tilbage til dig, hvis vi skal afsted en anden gang.”

Jannie

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vi sender nyhedsbrev ud en gang om måneden med kommende arrangementer, nyt om, hvad der sker i København lige her og nu, anekdoter og skæbnefortællinger fra vores ture.

Levende fortællinger - fælles oplevelser - Københavnerture slogan

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så holder vi dig opdateret med nyt og gammelt i København, samt nye ture og aktiviteter. Vi sender nyhedsbrev hver anden måned.

Tak for din tilmelding. Husk at klikke på linket i bekræftelsesmailen du modtager om lidt.