Fra vrøvl til videnskab – da lægevidenskaben tog form

Information

Varighed: 2 timer inkl 15 min. pause
Start: Arrangementet foregår hos jer
Slut: Vi kan også leje et lokale til jer
Antal:
Pris: 3800 DKK
Der er mulighed for quiz
Er der flere end 20 deltagere, så afgiver vi tilbud

VRØVL OG VIDENSKAB - 10 fortællinger om medicinens historie

At blive syg for 150 år siden krævede et virkelig godt helbred. Lægen kunne meget vel have gjort det hele meget værre, hvis ikke han ligefrem havde slået dig ihjel. Medicinens udviklingshistorie er mere sær og uhyggelig, end du kan forestille dig, og hvis du vælger at invitere os inden for, så kommer du i løbet af aftenen til at sætte ufattelig stor pris på at leve i dagens Danmark! Så velkommen til fortællinger om videnskab og lægekunst fra middelalderen til næsten i dag. Hør om medicinen, urterne, kirurgien, pesten, koleraen og fattigdommen i København. Om dengang man troede at tørrede jordorme vredet i eddike kunne hele et sår, og at åreladning kunne kurere gigt, herpes, astma og sindssyge. Hør også om nogle af de farverige mennesker, der var med, da udviklingen tog fart. Det er en fortælling om en tid, hvor tro og overtro kolliderer med viden. Samtidig er det også en fortælling om Middelalder, Renæssance, Oplysningstid. og et Danmark i forvandling.

Tro, overtro og epidemier

Danmarkshistorien er også historien om epidemier som den store koleraepidemi. Middelalderens tro og overtro, der spænder ben for videnskaben. Om universitetets læger, og deres første anatomiske teater. Ikke al videnskab på Københavns Universitet var i virkeligheden videnskab. Vi tager jer med ind i dårekisternes mørke og med ind i de fattigste kvarterer. Vi kommer også rundt om Sankt Jørgens-gårde og om klostrene i Middelalderen. Vi har med andre ord fundet det bedste frem til jer.

10 fascinerende fortællinger om 2000 års medicinsk historie

Vores fortællinger tager jer med ind på de assisterende kirkegårde. Vi møder pestlægen og barberen. Vi hører om åreladning, og hvilke konsekvenser det blandt andet fik for en af vores konger. København har været plaget af mange epidemier, som andre europæiske storbyer. Men København var også en meget skiden by. Hør historien om Peder Panum, der tog kampen op med 2000 års medicinsk tankegang, og gjorde medicin til en moderne videnskab i Danmark. Vi kommer også rundt om klosterhaverne, munkenes viden, og hvilke planter, de bragte med sig til Danmark. Vi fortæller om det anatomiske teater fra 1645, hvor man udførte den første offentlige dissektion, og hvor ligene kom fra. Vi fortæller om Evas forbandelse og 'mødrenes frelser'og om hvornår håndvask blev obligatorisk på Københavns Fødselsstiftelse. Vi går til angreb på Tuberkulosen, der i år 1900 var skyld i hvert tredje dødsfald I Danmark. Hør også historien om julemærkehjemmene. Endelig kommer vi også rundt om en af Danmarkshistoriens mest kendte affærer - trekantsdramaet mellem Christians d. 7, Caroline Mathilde og Livlægen Struensee. Mens den kongelige affære står på, hærgede en af de mest frygtede sygdomme, Kopper, det meste af verden. Vi slutter af med fortællingen om skørbug – havets pest - der kostede langt flere liv end både søslag, stormvejr og andre sygdomme tilsammen. To millioner søfolk døde. Man vidste, at omkring halvdelen af en besætning på længere sørejser ville dø af sygdommen, men vidste ikke hvorfor!

populære ture & aktiviteter

Lad dig inspirere af andre fortællinger

Kundeudtalelser

Det siger vores glade og tilfredse kunder

"Tusind tak for byvandringen i torsdags. Vi har simpelthen fået så mange tilbagemeldinger fra folk med ros til guiderne!”

Bonnier Publications

“Det var en kæmpe fornøjelse – vi kommer 100% sikkert igen. Spændende historier, dygtigt formidlet med et glimt i øjet – og kæmpe viden!!! TAK !”

Jeanette, København

“Det var en meget engageret formidling. Sammensætningen af historiske informationer, sjove anekdoter og spørgsmål til os gjorde det til en lærerig, sjov og vedkommende tur for os alle."

Erik, Frederiksberg

“Mette var simpelthen i verdensklasse som guide. Det handlede om hendes enorme viden om København, finurlige vinkler, virkeligt gode kontakt med os alle undervejs som føltes helt personligt i ”flokken”, hendes ”lethed” i form af afvigelser fra scriptet såfremt der kom kommentarer eller der skete noget undervejs, imødekommenhed, humor og meget mere – en sand fornøjelse!”

Claus, Københavns Professionshøjskole

“1000 tak for en FANTASTISK “Festlig Fyraftenstur” i fredags! 😀 Har kun fået positive tilbagemeldinger fra de andre deltagere – en yderst informativ tur, som var alt andet end kedelig.”

Charlotte, EWG Electronics ApS

“Var på guidet tur i København, hvor vi besøgte en masse spændende steder med historier om Danmark jeg ikke har hørt før. Supergod og levende fortæller og jeg kan varmt anbefale Københavnerture.”

Louise, Taastrup

“Spændende og interessant guidet tur, hvor vi hørte om Københavns gamle bygninger og personer. Dejligt med en rød tråd gennem fortællingen”

Anita, Frederiksberg

“Tak for inspirerede juletur med godt til både hjernen og maven. En virkelig god tur, der som altid, når Københaverture er involveret, giver et nyt blik på byen – og i det her tilfælde også julen. Kan varmt anbefales!”

Anne, København

“Tak for en fantastisk byvandring i går. I er anbefalelsesværdige.”

Helle, DLA Piper

“Alle var vilde med timerne sammen med jer, så herfra 1000 tak”

Jette, Scandic Hotels

“1000 tak for en hyggelig og lærerig byvandring og quiz i fredags! Vi synes arrangementet var rigtig godt, og vi har også fået mange positive tilbagemeldinger fra de andre deltagere.”

Susanne, Kammeradvokaten

“Jeg vil give dig en kæmpe tak for en rigtig spændende og medrivende tur med vores team. Vi hyggede os og grinede og fik virkelig meget ud af det. Du får vores varmeste anbefalinger og jeg vil helt sikkert vende tilbage til dig, hvis vi skal afsted en anden gang.”

Jannie

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vi sender nyhedsbrev ud en gang om måneden med kommende arrangementer, nyt om, hvad der sker i København lige her og nu, anekdoter og skæbnefortællinger fra vores ture.

Levende fortællinger - fælles oplevelser - Københavnerture slogan

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så holder vi dig opdateret med nyt og gammelt i København, samt nye ture og aktiviteter. Vi sender nyhedsbrev hver anden måned.

Tak for din tilmelding. Husk at klikke på linket i bekræftelsesmailen du modtager om lidt.