Forbrydelsens Frederiksberg – “en cikeltur” i København

Information

Varighed: 1 time og 45 min.
Start: Foran Peter Bangsvej St.
Slut: Frederiksberg Centret
Antal: Op til 12 personer
Pris: 3800 DKK

FORBRYDERE PÅ FREDERIKSBERG?

På Forbrydelsernes Frederiksberg cykler vi fra krimi til krimi på de brede boulevarder og villaveje. I den, ellers så pæne bydel, vælter skeletterne frem af skabene og bag facaden gemmer sig drabelige fortællinger om mord og bedragere.

MESTERTYVEN OG UDBRYDERKONGEN

Mød mestertyven Det Borende X, som I over tyve år huserede i Storkøbenhavn og vakte forbløffelse og forundring især ved tilfangetagelsen på Frederiksberg! Hør historien om udbryderkongen Carl August Lorenzen, der begyndte livet med en ussel opvækst på børnehjemmet Godthaab og brugte det meste af sit liv bag tremmer. Han blev forsidestof da han i julen 1949 flygtede gennem en tunnel, han selv havde gravet under Horsens Statsfængsel!

PYROMANEN OG DOBBELTMORDET

Frederiksberg var fyldt med forlystelser og teatre. Hør den hårrejsende historie om frikadelleskuespilleren med pyromantendenser, der fik fra succes på scenen men lavede tragedier i kulissen! Dobbeltmordet på Peter Bangsvej er den mest omtalte mordsag i Danmarkshistorien – tag med tilbage til efterkrigens København, hvor der fortsat var rationeringsmærker på basale varer og opgør i luften – hvem var morderen?!

BESÆTTELSESTIDEN OG AGENTEN JENNY HOLM

Under besættelsen blev almindelige retstilstande tilsidesat og der var frit lejde for spændingshungrende og excentriske personligheder. Hør den mærkværdige beretning om en kvinde, der valgte side og endte sine dage, som alternativ behandler på Gl. Kongevej

populære ture & aktiviteter

Lad dig inspirere af andre fortællinger

Kundeudtalelser

Det siger vores glade og tilfredse kunder

"Tusind tak for byvandringen i torsdags. Vi har simpelthen fået så mange tilbagemeldinger fra folk med ros til guiderne!”

Bonnier Publications

“Det var en kæmpe fornøjelse – vi kommer 100% sikkert igen. Spændende historier, dygtigt formidlet med et glimt i øjet – og kæmpe viden!!! TAK !”

Jeanette, København

“Det var en meget engageret formidling. Sammensætningen af historiske informationer, sjove anekdoter og spørgsmål til os gjorde det til en lærerig, sjov og vedkommende tur for os alle."

Erik, Frederiksberg

“Mette var simpelthen i verdensklasse som guide. Det handlede om hendes enorme viden om København, finurlige vinkler, virkeligt gode kontakt med os alle undervejs som føltes helt personligt i ”flokken”, hendes ”lethed” i form af afvigelser fra scriptet såfremt der kom kommentarer eller der skete noget undervejs, imødekommenhed, humor og meget mere – en sand fornøjelse!”

Claus, Københavns Professionshøjskole

“1000 tak for en FANTASTISK “Festlig Fyraftenstur” i fredags! 😀 Har kun fået positive tilbagemeldinger fra de andre deltagere – en yderst informativ tur, som var alt andet end kedelig.”

Charlotte, EWG Electronics ApS

“Var på guidet tur i København, hvor vi besøgte en masse spændende steder med historier om Danmark jeg ikke har hørt før. Supergod og levende fortæller og jeg kan varmt anbefale Københavnerture.”

Louise, Taastrup

“Spændende og interessant guidet tur, hvor vi hørte om Københavns gamle bygninger og personer. Dejligt med en rød tråd gennem fortællingen”

Anita, Frederiksberg

“Tak for inspirerede juletur med godt til både hjernen og maven. En virkelig god tur, der som altid, når Københaverture er involveret, giver et nyt blik på byen – og i det her tilfælde også julen. Kan varmt anbefales!”

Anne, København

“Tak for en fantastisk byvandring i går. I er anbefalelsesværdige.”

Helle, DLA Piper

“Alle var vilde med timerne sammen med jer, så herfra 1000 tak”

Jette, Scandic Hotels

“1000 tak for en hyggelig og lærerig byvandring og quiz i fredags! Vi synes arrangementet var rigtig godt, og vi har også fået mange positive tilbagemeldinger fra de andre deltagere.”

Susanne, Kammeradvokaten

“Jeg vil give dig en kæmpe tak for en rigtig spændende og medrivende tur med vores team. Vi hyggede os og grinede og fik virkelig meget ud af det. Du får vores varmeste anbefalinger og jeg vil helt sikkert vende tilbage til dig, hvis vi skal afsted en anden gang.”

Jannie

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vi sender nyhedsbrev ud en gang om måneden med kommende arrangementer, nyt om, hvad der sker i København lige her og nu, anekdoter og skæbnefortællinger fra vores ture.

Levende fortællinger - fælles oplevelser - Københavnerture slogan

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så holder vi dig opdateret med nyt og gammelt i København, samt nye ture og aktiviteter. Vi sender nyhedsbrev hver anden måned.

Tak for din tilmelding. Husk at klikke på linket i bekræftelsesmailen du modtager om lidt.