Faderen, sønnen og øllen – en fortælling om øl i Danmarkshistorien

Information

Varighed: 2 timer inkl 15 min. pause
Start: Hos jer
Slut:
Antal: 1-9 deltagere: 2900 DKK (Tilkøb: 3 smagsprøver for 50 kr. pr. deltager)
Pris: 10-20 deltagere: 3800 DKK (Tilkøb: 3 smagsprøver for 50 kr. pr. deltager)
"Også som quiztur"
J.C. Jacobsen smagte en bayersk øl for første gang i 1838. Det blev startskuddet til verdens 3. største bryggeri: Carlsberg.

FADER – SØN – KONFLIKT

Tag med på en tidsrejse, hvor vi fortæller om øllets historie, som begyndte for over 10.000 år siden! Vi fortæller om J.C. Jacobsen, der startede et bryggeri opkaldt efter sin søn Carl og ‘bjerget’ som produktionen blev lavet på, nemlig Valby Bakke. Forholdet var ikke godt mellem fader og søn, og derfor taler man både om Ny- og Gammel Carlsberg. På denne Carlsberg rundvisning dykker vi helt ned i konflikten og forsoningen mellem faderen og sønnen.

UNIK INDUSTRIARKITEKTUR

På vores Carlsberg rundvisning, vil du også høre en helt unik industriarkitektur, om 1800-tallets Danmark, og om gaverne til det danske folk som Frederiksborg slot, Glyptoteket, Botanisk Have og ikke mindst Den Lille Havfrue.

ØL SKAL DER TIL…

Vi går rundt i Carlsbergbyen, besøger haven, ser på både de gamle og de nye bygninger, hører historien. Og der er naturligvis ingen Carlsberg bryggeri rundvisning og ølhistorie uden smagsprøver, så øl skal der til – og tilbage i tiden var øl nærmest en nødvendighed for at overleve!

MASSER AF ØL

I 1800-tallet var vandet i København så beskidt, at man måtte drikke øl i stedet. Seks til otte liter øl om dagen fik ethvert voksent menneske. Kongens bøsseskytter fik 10, og eleverne på latinskolerne fik 3-4! Det var ikke en skam at være fuld, man måtte bare ikke være beruset i retten eller i Guds hus. Kom med og hør, hvorfor vi i huse i dag stadig har et rum, der kaldes et ‘bryggers’, hvorfor elefanterne på Carlsberg har et hagekors på siden, og hvorfor det dengang var svært at lave rigtig god øl.

populære ture & aktiviteter

Lad dig inspirere af andre fortællinger

Kundeudtalelser

Det siger vores glade og tilfredse kunder

"Tusind tak for byvandringen i torsdags. Vi har simpelthen fået så mange tilbagemeldinger fra folk med ros til guiderne!”

Bonnier Publications

“Det var en kæmpe fornøjelse – vi kommer 100% sikkert igen. Spændende historier, dygtigt formidlet med et glimt i øjet – og kæmpe viden!!! TAK !”

Jeanette, København

“Det var en meget engageret formidling. Sammensætningen af historiske informationer, sjove anekdoter og spørgsmål til os gjorde det til en lærerig, sjov og vedkommende tur for os alle."

Erik, Frederiksberg

“Mette var simpelthen i verdensklasse som guide. Det handlede om hendes enorme viden om København, finurlige vinkler, virkeligt gode kontakt med os alle undervejs som føltes helt personligt i ”flokken”, hendes ”lethed” i form af afvigelser fra scriptet såfremt der kom kommentarer eller der skete noget undervejs, imødekommenhed, humor og meget mere – en sand fornøjelse!”

Claus, Københavns Professionshøjskole

“1000 tak for en FANTASTISK “Festlig Fyraftenstur” i fredags! 😀 Har kun fået positive tilbagemeldinger fra de andre deltagere – en yderst informativ tur, som var alt andet end kedelig.”

Charlotte, EWG Electronics ApS

“Var på guidet tur i København, hvor vi besøgte en masse spændende steder med historier om Danmark jeg ikke har hørt før. Supergod og levende fortæller og jeg kan varmt anbefale Københavnerture.”

Louise, Taastrup

“Spændende og interessant guidet tur, hvor vi hørte om Københavns gamle bygninger og personer. Dejligt med en rød tråd gennem fortællingen”

Anita, Frederiksberg

“Tak for inspirerede juletur med godt til både hjernen og maven. En virkelig god tur, der som altid, når Københaverture er involveret, giver et nyt blik på byen – og i det her tilfælde også julen. Kan varmt anbefales!”

Anne, København

“Tak for en fantastisk byvandring i går. I er anbefalelsesværdige.”

Helle, DLA Piper

“Alle var vilde med timerne sammen med jer, så herfra 1000 tak”

Jette, Scandic Hotels

“1000 tak for en hyggelig og lærerig byvandring og quiz i fredags! Vi synes arrangementet var rigtig godt, og vi har også fået mange positive tilbagemeldinger fra de andre deltagere.”

Susanne, Kammeradvokaten

“Jeg vil give dig en kæmpe tak for en rigtig spændende og medrivende tur med vores team. Vi hyggede os og grinede og fik virkelig meget ud af det. Du får vores varmeste anbefalinger og jeg vil helt sikkert vende tilbage til dig, hvis vi skal afsted en anden gang.”

Jannie

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vi sender nyhedsbrev ud en gang om måneden med kommende arrangementer, nyt om, hvad der sker i København lige her og nu, anekdoter og skæbnefortællinger fra vores ture.

Levende fortællinger - fælles oplevelser - Københavnerture slogan

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så holder vi dig opdateret med nyt og gammelt i København, samt nye ture og aktiviteter. Vi sender nyhedsbrev hver anden måned.

Tak for din tilmelding. Husk at klikke på linket i bekræftelsesmailen du modtager om lidt.