Balladen om Brandes – Det Moderne Gennembrud

Information

Varighed: 1 time og 45 min.
Start: Nørreport v. Fiolstræde
Slut: Højbro Plads
Antal: 1 klasse med lærer
Pris: 2500 DKK
Tilkøb af headsets: 500 DKK

DET MODERNE GENNEMBRUD

Det Moderne Gennembrud handler om debatter, diskussioner, forandringer, frigørelse, opbrud, oprør, opgør. Kom med på en byvandring og hør den medrivende fortælling om 1800-tallets København og forvandlingen fra middelalderby til moderne metropol. Arbejdere, forfattere, malere, prostituerede, kvinder, konger og politikere. Alle var med da København sløjfede porte og volde og tog hul på industrialisering, urbanisering, demokratisering og underholdning.

KOLERAEPIDEMIEN VAR MED TIL AT FORANDRE KØBENHAVN

Før industrialiseringen boede 130.000 mennesker inden for voldene. Oven i de mange mennesker var der omkring 5000 landbrugsdyr. Forestil dig stanken! I 1853 dør næsten 5000 københavnere af kolera, endelig falder voldene, og København får lov til at ekspandere. Brokvartererne opstår. I dag er det 45.000 på det samme område og nu med kloakering og rent vand.

NYE IDÉER OM KVINDEFRIGØRELSE, ÆGTESKAB OG OPGØR MED RELIGION

Kom med på en byvandring gennem det indre København og hør om opgøret med voldene, religion og romantik. Hør også om prostitution, ægteskab, kvindefrigørelse, underholdningsindustri og arbejderbevægelse. Det handler kort og godt om skabelsen af det moderne Danmark.

GEORG BRANDES, HERMAN BANG OG AMALIE SKRAM

Undervejs slår vi ned på de helt centrale forfattere og de emner, der blev taget op under det moderne gennembrud. Hør blandt andre om Georg Brandes, som ville have fokus på virkeligheden og dens problemer; om Herman Bang, der blev forfulgt af myndighederne, fordi han var homoseksuel; og Elisabeth Grundtvig, som ønskede at mændene styrede deres seksuelle lyster.

populære ture & aktiviteter

Lad dig inspirere af andre fortællinger

Kundeudtalelser

Det siger vores glade og tilfredse kunder

"Tusind tak for byvandringen i torsdags. Vi har simpelthen fået så mange tilbagemeldinger fra folk med ros til guiderne!”

Bonnier Publications

“Det var en kæmpe fornøjelse – vi kommer 100% sikkert igen. Spændende historier, dygtigt formidlet med et glimt i øjet – og kæmpe viden!!! TAK !”

Jeanette, København

“Det var en meget engageret formidling. Sammensætningen af historiske informationer, sjove anekdoter og spørgsmål til os gjorde det til en lærerig, sjov og vedkommende tur for os alle."

Erik, Frederiksberg

“Mette var simpelthen i verdensklasse som guide. Det handlede om hendes enorme viden om København, finurlige vinkler, virkeligt gode kontakt med os alle undervejs som føltes helt personligt i ”flokken”, hendes ”lethed” i form af afvigelser fra scriptet såfremt der kom kommentarer eller der skete noget undervejs, imødekommenhed, humor og meget mere – en sand fornøjelse!”

Claus, Københavns Professionshøjskole

“1000 tak for en FANTASTISK “Festlig Fyraftenstur” i fredags! 😀 Har kun fået positive tilbagemeldinger fra de andre deltagere – en yderst informativ tur, som var alt andet end kedelig.”

Charlotte, EWG Electronics ApS

“Var på guidet tur i København, hvor vi besøgte en masse spændende steder med historier om Danmark jeg ikke har hørt før. Supergod og levende fortæller og jeg kan varmt anbefale Københavnerture.”

Louise, Taastrup

“Spændende og interessant guidet tur, hvor vi hørte om Københavns gamle bygninger og personer. Dejligt med en rød tråd gennem fortællingen”

Anita, Frederiksberg

“Tak for inspirerede juletur med godt til både hjernen og maven. En virkelig god tur, der som altid, når Københaverture er involveret, giver et nyt blik på byen – og i det her tilfælde også julen. Kan varmt anbefales!”

Anne, København

“Tak for en fantastisk byvandring i går. I er anbefalelsesværdige.”

Helle, DLA Piper

“Alle var vilde med timerne sammen med jer, så herfra 1000 tak”

Jette, Scandic Hotels

“1000 tak for en hyggelig og lærerig byvandring og quiz i fredags! Vi synes arrangementet var rigtig godt, og vi har også fået mange positive tilbagemeldinger fra de andre deltagere.”

Susanne, Kammeradvokaten

“Jeg vil give dig en kæmpe tak for en rigtig spændende og medrivende tur med vores team. Vi hyggede os og grinede og fik virkelig meget ud af det. Du får vores varmeste anbefalinger og jeg vil helt sikkert vende tilbage til dig, hvis vi skal afsted en anden gang.”

Jannie

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vi sender nyhedsbrev ud en gang om måneden med kommende arrangementer, nyt om, hvad der sker i København lige her og nu, anekdoter og skæbnefortællinger fra vores ture.

Levende fortællinger - fælles oplevelser - Københavnerture slogan

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så holder vi dig opdateret med nyt og gammelt i København, samt nye ture og aktiviteter. Vi sender nyhedsbrev hver anden måned.

Tak for din tilmelding. Husk at klikke på linket i bekræftelsesmailen du modtager om lidt.