Faderen, sønnen og øllen – Byvandring i Carlsberg Byen

Information

Varighed: 1 time og 45 min.
Start: Tapperitorvet ved Carlsberg Station
Slut: Home of Carlsberg, Gamle Carlsberg Vej
Antal: 1-9 deltagere: 2900 DKK (Tilkøb: 3 smagsprøver for 50 kr. pr. deltager)
Pris: 10-20 deltagere: 3800 DKK (Tilkøb: 3 smagsprøver for 50 kr. pr. deltager)
"Også som quiztur"
J.C. Jacobsen smagte en bayersk øl for første gang i 1836. Det blev startskuddet til verdens 3. største bryggeri: Carlsberg. Hør om historien, om forholdet mellem Gamle Carlsberg og Ny Carlsberg, om udviklingen af Carlsbergbyen.

FADER – SØN – KONFLIKT

Kom med på byvandring i Carlsberg Byen. En tidsrejse, hvor vi kommer rundt om øllets historie, om J.C. Jacobsen, der startede et bryggeri opkaldt efter sin søn Carl og ‘bjerget’ som produktionen blev lavet på, nemlig Valby Bakke. Forholdet var ikke godt mellem fader og søn, og derfor taler man både om Ny- og Gammel Carlsberg. På denne byvandring dykker vi helt ned i konflikten og forsoningen mellem faderen og sønnen.

FRA UNIK INDUSTRIARKITEKTUR TIL NYT BYKVARTER

På byvandringen rundt i Carlsberg Byen, fortæller vi om en helt unik industriarkitektur, om 1800-tallets Danmark, og om gaverne til det danske folk som Frederiksborg slot, Glyptoteket, Botanisk Have og ikke mindst Den Lille Havfrue. Vi fortæller selvfølgelig også en masse om alt det nye, der sker i området, om ny arkitektur, om byplanlægning og bæredygtigt byggeri.

BYVANDRING MED SMAGSPRØVER

På vores tur rundt i Carlsberg Byen, besøger vi J.C Jacobsens Have, ser på både de gamle og de nye bygninger, hører historierne. Og der er naturligvis ingen Carlsberg byvandring og ølhistorie uden smagsprøver. På byvandringen er der derfor mulighed for at tilkøbe smagsprøver. Vi præsenterer smagsprøverne undervejs gennem Carlsberg Byen.

MASSER AF ØL

I 1800-tallet var vandet i København så beskidt, at man måtte drikke øl i stedet. Seks liter øl om dagen fik ethvert voksent menneske. Kongens bøsseskytter fik 10, og eleverne på latinskolerne fik 3-4! Det var ikke en skam at være fuld, man måtte bare ikke være beruset i retten eller i Guds hus. Hvorfor har vi i dag stadig et rum, der kaldes et ‘bryggers? Hvorfor elefanterne på Carlsberg et swastikategn på siden? Og hvorfor var svært at lave rigtig god øl, da J.C. Jacobsen startede sin produktion af bayersk øl? Få svaret på vores rundvisning i Carlsbergbyen.

populære ture & aktiviteter

Lad dig inspirere af andre fortællinger

Kundeudtalelser

Det siger vores glade og tilfredse kunder

"Tusind tak for byvandringen i torsdags. Vi har simpelthen fået så mange tilbagemeldinger fra folk med ros til guiderne!”

Bonnier Publications

“Det var en kæmpe fornøjelse – vi kommer 100% sikkert igen. Spændende historier, dygtigt formidlet med et glimt i øjet – og kæmpe viden!!! TAK !”

Jeanette, København

“Det var en meget engageret formidling. Sammensætningen af historiske informationer, sjove anekdoter og spørgsmål til os gjorde det til en lærerig, sjov og vedkommende tur for os alle."

Erik, Frederiksberg

“Mette var simpelthen i verdensklasse som guide. Det handlede om hendes enorme viden om København, finurlige vinkler, virkeligt gode kontakt med os alle undervejs som føltes helt personligt i ”flokken”, hendes ”lethed” i form af afvigelser fra scriptet såfremt der kom kommentarer eller der skete noget undervejs, imødekommenhed, humor og meget mere – en sand fornøjelse!”

Claus, Københavns Professionshøjskole

“1000 tak for en FANTASTISK “Festlig Fyraftenstur” i fredags! 😀 Har kun fået positive tilbagemeldinger fra de andre deltagere – en yderst informativ tur, som var alt andet end kedelig.”

Charlotte, EWG Electronics ApS

“Var på guidet tur i København, hvor vi besøgte en masse spændende steder med historier om Danmark jeg ikke har hørt før. Supergod og levende fortæller og jeg kan varmt anbefale Københavnerture.”

Louise, Taastrup

“Spændende og interessant guidet tur, hvor vi hørte om Københavns gamle bygninger og personer. Dejligt med en rød tråd gennem fortællingen”

Anita, Frederiksberg

“Tak for inspirerede juletur med godt til både hjernen og maven. En virkelig god tur, der som altid, når Københaverture er involveret, giver et nyt blik på byen – og i det her tilfælde også julen. Kan varmt anbefales!”

Anne, København

“Tak for en fantastisk byvandring i går. I er anbefalelsesværdige.”

Helle, DLA Piper

“Alle var vilde med timerne sammen med jer, så herfra 1000 tak”

Jette, Scandic Hotels

“1000 tak for en hyggelig og lærerig byvandring og quiz i fredags! Vi synes arrangementet var rigtig godt, og vi har også fået mange positive tilbagemeldinger fra de andre deltagere.”

Susanne, Kammeradvokaten

“Jeg vil give dig en kæmpe tak for en rigtig spændende og medrivende tur med vores team. Vi hyggede os og grinede og fik virkelig meget ud af det. Du får vores varmeste anbefalinger og jeg vil helt sikkert vende tilbage til dig, hvis vi skal afsted en anden gang.”

Jannie

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vi sender nyhedsbrev ud en gang om måneden med kommende arrangementer, nyt om, hvad der sker i København lige her og nu, anekdoter og skæbnefortællinger fra vores ture.

Levende fortællinger - fælles oplevelser - Københavnerture slogan

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så holder vi dig opdateret med nyt og gammelt i København, samt nye ture og aktiviteter. Vi sender nyhedsbrev hver anden måned.

Tak for din tilmelding. Husk at klikke på linket i bekræftelsesmailen du modtager om lidt.