Assistens Kirkegård – en hyldest til livet

På Nørrebro, hvor vi har vores kontor, ligger der et grønt fristed, nemlig Assistens Kirkegård. En gang i mellem går vi herned og ser årstidernes skiften. I skrivende stund er det erantis, der pibler op. Om nogle måneder er det bøgen, der springer ud. Her er en fred, som passer godt med, at det er en kirkegård. Men Assistens Kirkegård er så meget mere end en kirkegård og et grønt fristed for beboerne på Nørrebro. Her gemmer sig historier om levede liv. Så når vi laver byvandringer på Assistens Kirkegård, er det en hyldest til de levede liv.

På Assistens Kirkegård ligger 260 års Danmarkshistorie. Vi fortæller historien gennem 15 mennesker, som har levet deres liv, som blev en del af historien. Vi besøger deres gravsted og fortæller deres historie. I kommer til at møde Nørrebros Mille, Christianias Natasha og en tidsrejsende. I kommer også til at høre om mord, forbrydelser, revolution, skibsforlis, skæbnefællesskaber, skurke og heltinder. Tag dine kolleger, familie eller venner med på en fælles oplevelsestur ind i Assistens Kirkegårdens univers af fantastiske historier, som vi glæder os til at dele med jer. Vi kalder vores tur for Tour de Chambre – en hyldest til livet.

Byvandring på Assistens Kirkegård Nørrebro om kendte danskere

Hvorfor hedder det Assistens Kirkegård?

Gamle København har været hjemsøgt af pestudbrud. Det betød, at kirkegårdene, der lå rundt om kirkerne inde i København blev overfyldte. Værst var det i 1711, hvor pesten tog en tredjedel af byens befolkning. Det kunne de eksisterende kirkegårde slet ikke rumme. Man lavede derfor assisterende kirkegårde. I 1760 bliver en stor assisterende kirkegård anlagt på de åbne marker langt ude på landet. Den får navnet Assistens Kirkegård. Hvor andre kirkegårde bliver nedlagt, bliver den udvidet op gennem 1800-tallet. Hør Mette introducere Assistens Kirkegård herunder:

Rundvisning på Assistens Kirkegård

Vi hos Københavnerture er glade for at kunne tilbyde en spændende og informativ rundvisning på Assistens Kirkegård, der giver vores gæster mulighed for at udforske og lære mere om denne historiske og smukke kirkegård. På vores rundvisning på Assistens Kirkegård vil du få et unikt indblik i kirkegårdens fascinerende historie og betydning for Københavns kulturliv. En rundvisning på Assistens Kirkegård er en interessant måde at tilbringe en eftermiddag på, og vi er sikre på, at vores gæster vil have en mindeværdig oplevelse.

Vi fortæller den lille historie i den store på rundvisning på Assistens Kirkegård

I dag er Assistens Kirkegård hvilested for mange kendte danskere, som har sat sig spor nationalt og internationalt. Her er Niels Bohr, H.C. Andersen og Søren Kirkegaard. Men dem kender I jo alle, så på denne tur besøger vi nogle andre kendte og mindre kendte.

Vi har under nedlukningen, hvor vi var sendt i garage og kedede os bravt, lavet en video om en af de personer, vi besøger. I kan se den herunder. Den handler om Anne Marie Mangor, der levede i Romantikkens København. En heltinde, der gjorde, hvad alle sagde hun ikke kunne. Hvor der er vilje, er der også vej. Denne vej viste hun på et tidspunkt, hvor kvinder ikke kunne blive noget andet end mødre og guvernanter.

Den sidste gravsten på turen, var også den sværeste at finde. Nede i et hjørne tæt på metroen finder vi Jacob. Hans gravsten er meget svær at læse, for den har i over hundred år været udsat for vind og vejr. Jeg blev så glad, da jeg fandt den, så når jeg går tur på Assistens Kirkegård, går jeg altid forbi Jacob. Vil I høre om Jacob, og om det postkort han sendte, og som hans kone Augusta først modtog efter hans død, så kom med på denne helt særlige byvandring, hvor vi giver liv og stemme til nogle helt særlige mennesker i Danmarkshistorien.

 

 

Skal du booke en byvandring i København?

Se oversigt over Københavnertures byvandringer.

Tag på byvandringer i København som firmaudflugt

Skal kurset, seminaret eller konferencen tilføres ny energi? En rask gåtur med levende fortællinger kan være løsningen. Byvandringer i København er et oplagt afbræk fra møder – måske inden middagen skal indtages på en nærliggende restaurant? Og en rundvisning på Assistens Kirkegård er et oplagt valg.

Når kollegaer eller samarbejdspartnere tager på byvandring sammen, får de en fælles oplevelse, der skaber bedre sammenhold og samarbejde. Turen kan være et samtaleemne til den efterfølgende middag eller en god måde at vise virksomhedens nærområde på.

Uanset om det er personaleforeningen, der arrangerer en tur for kollegaerne, eller det er ledelsen, der inviterer personalet med, giver firmaudflugten ny energi og gode minder.

Åbne byvandringer i København, hvor du kan købe enkeltbilletter

Vil du opleve Københavns levende fortællinger på egen hånd, eller er I en lidt for lille gruppe til at bestille en gruppetur, kan I tage afsted på en åben byvandring.

Åbne byvandringer er nøje udvalgt og foregår hos Københavnerture kl. 16.30 i hverdage og kl. 11 i weekenden. Turene er nogle af vores mest populære og giver dig mulighed for at prøve en byvandring som enkeltperson eller lille gruppe.

Se vores aktuelle åbne byvandringer her.

Levende fortællinger - fælles oplevelser - Københavnerture slogan

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så holder vi dig opdateret med nyt og gammelt i København, samt nye ture og aktiviteter. Vi sender nyhedsbrev hver anden måned.

Tak for din tilmelding. Husk at klikke på linket i bekræftelsesmailen du modtager om lidt.