HIMMEL OG HAV – NORDHAVN

Start: Orientkaj metro | Slut: Ved Nordhavn metro station Orientkaj metro, København, Danmark

En bæredygtig byvandring med et historisk touch
Vi fortæller om bydelens maritime og industrielle historie og ikon-byggeriernes historie såsom FN bygningen, Portland Towers, The Silo, Frihavnstårnet og Den Røde By. I kommer til at høre om danskernes søfartshistorie, om den stolte danske flåde og slaget på Reden, om udvandringen til Amerika, om Anden Verdenskrig, starten på FN og mange andre danmarkshistorier, der bliver fortalt med højt humør. Men frem for alt handler byvandringen om transformationen ad Nordhavn fra et gammelt havneområde med slidte pakhuse og industrisiloer til moderne boliger og kontorbygninger, til moderne og bæredygtige løsninger, hvor livet leves ved kajkanten. Vi går igennem de nye byrum og oplever aktivitetshuset med flydebro, ser lavenergibebyggelse, nær-genbrugsstationer, højklassecykelsti.

Nordeuropas største udviklingsprojekt
På længere sigt kan hele Nordhavnen huse 40.000 beboere og 40.000 arbejdspladser, hvilket gør Nordhavnen til Nordeuropas største udviklingsprojekt. Realiseringen af de første byrum og bygninger startede i efteråret 2012 og i 2020 fik området de første to Metrostationer på Nordhavnsforbindelsen.På byvandringen besøger vi også en legeplads på toppen af et parkeringshus med udsigt udover hele Nordhavn og København. Vi fortæller om Nordhavns bæredygtige initiativer CIS – Copenhagen International School, hvor solpaneler dækker hele bygningens facade som en skinnende blå-grøn mosaik i bedste maritime stil. Skolen skal huse ikke mindre end 1200 internationale elever, og naboerne og lokale foreninger kommer også til at nyde godt af skolens boldbure, legepladser og lækre indendørs og udendørs idrætsfaciliteter.

Levende fortællinger - fælles oplevelser - Københavnerture slogan

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så holder vi dig opdateret med nyt og gammelt i København, samt nye ture og aktiviteter. Vi sender nyhedsbrev hver anden måned.

Tak for din tilmelding. Husk at klikke på linket i bekræftelsesmailen du modtager om lidt.