FRA BESÆTTELSE TIL BEFRIELSE

Start: Foran Gefionspringvandet | Slut: Kongens Nytorv Churchillparken, København, Denmark

På denne guidede tur tager vi dig med på en tidsrejse tilbage til besættelsestidens København fra 9. april 1940 til de glade befrielsesdage i maj 1945. En tur om knaphed og mørke – helte og forbrydere!
Vi viser dig de tydelige spor af krigsårene, når vi passerer busterne af krigshelte i Churchillparken, og ser skudhullerne fra 1943 på Amalienborg. Ved Mindeankeret i Nyhavn dvæler vi og mindes de omkomne søfolk, der kæmpede med de allierede og hører om kærlighed i en krigstid.
Hør om sabotage-og Schalburgtage, om danskere der meldte sig til frikorps Danmark og modstandsbevægelsens mange grupperinger; der samlede sig i Frihedsrådet om at bekæmpe nazismen!Hør hvordan værnemagten prægede hverdagen for københavnerne lige fra kongefamilien til arbejderen. Hvad var spærretid, alsang og mørkelodser? Med få varer måtte husmødrene være kreative og finde på retter som måge i karry og gulerodskonfekt! Hvad gør man, når kaffe og tobak bliver en mangelvare?
Hør de gribende beretninger fra de jøder i Danmark, der blev hjulpet over sundet i oktober 1943, og dem der kom til Theresienstadt, og senere blev reddet hjem af De Hvide busser.

Levende fortællinger - fælles oplevelser - Københavnerture slogan

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så holder vi dig opdateret med nyt og gammelt i København, samt nye ture og aktiviteter. Vi sender nyhedsbrev hver anden måned.

Tak for din tilmelding. Husk at klikke på linket i bekræftelsesmailen du modtager om lidt.