fbpx
Navigation Menu+

Mellem Himmel og Hav – Byvandring i Nordhavn

KONTAKT NU
byvandring i Nordhavn

Tag med på byvandring i en af Københavns mest spændende bydele, Nordhavn. Transformationen af det gamle industriområde sker med bæredygtighed som kompas. På denne guidede tur byder vi på spændende fortællinger om havnens historie side om side med den lige så spændende fortælling om Nordeuropas største byudviklingsprojekt.

En bæredygtig byvandring med et historisk touch

Vi fortæller om bydelens maritime og industrielle historie og ikon-byggeriernes historie såsom FN bygningen, Portland Towers, The Silo, Frihavnstårnet og Den Røde By. I kommer til at høre om danskernes søfartshistorie, om den stolte danske flåde og slaget på Reden, om udvandringen til Amerika, om Anden Verdenskrig, starten på FN og mange andre danmarkshistorier, der bliver fortalt med højt humør.

Men frem for alt handler byvandringen om transformationen ad Nordhavn fra et gammelt havneområde med slidte pakhuse og industrisiloer til moderne boliger og kontorbygninger, til moderne og bæredygtige løsninger, hvor livet leves ved kajkanten. Vi går igennem de nye byrum og oplever aktivitetshuset med flydebro, ser lavenergibebyggelse, nær-genbrugsstationer, højklassecykelsti.

Nordeuropas største udviklingsprojekt

På længere sigt kan hele Nordhavnen huse 40.000 beboere og 40.000 arbejdspladser, hvilket gør Nordhavnen til Nordeuropas største udviklingsprojekt. Realiseringen af de første byrum og bygninger startede i efteråret 2012. I 2020 vil der være anlagt de første to Metrostationer af Nordhavnsforbindelsen.

På byvandringen besøger vi også en legeplads på toppen af et parkeringshus med udsigt udover hele Nordhavn og København. Vi fortæller om Nordhavns bæredygtige initiativer CIS – Copenhagen International School, hvor solpaneler dækker hele bygningens facade som en skinnende blå-grøn mosaik i bedste maritime stil. Skolen skal huse ikke mindre end 1200 internationale elever, og naboerne og lokale foreninger kommer også til at nyde godt af skolens boldbure, legepladser og lækre indendørs og udendørs idrætsfaciliteter.

 

Om turen

Varighed: 1 time og 45 min.

Start: Nordhavn Station

Slut: Nordhavn Station eller i retning af jeres restaurant

Pris for op til 20 personer

3600 DKK

Kontakt

Covid 19 information

Det skal være forsvarligt og trygt at gå på byvandring. Vi følger selvfølgelig sundhedsmyndighedernes anvisninger til punkt og prikke, så vi kan passe på hinanden og samtidig få en god oplevelse i København.
Det er langt sværere at blive smittet udenfor, så længe vi holder afstand, derfor er byvandringer en god og forsvarlig måde at være sammen på. Hvis I ønsker det kan vi  medbringe et såkaldt whisper-system med hovedtelefoner, så I kan holde afstand og samtidig nemt og behageligt høre, hvad guiden siger. Alt er afsprittet og hygiejnisk, og I kan også bruges jeres egne, medbragte hovedtelefoner, hvis I ønsker det (den type, man bruger til mobiltelefonen el. lign).

Vi tilbyder byvandringer og cykelture på de tidspunkter, der bedst passer jer, og hvor det passer jer.
Oplev din egen by eller oplev det område, hvor du arbejder gennem en sjov og anderledes byvandring.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så holder vi dig opdateret med nyt og gammelt i København, samt nye ture og aktiviteter.

Vi sender nyhedsbrev hver anden måned.

Tak for din tilmelding. Husk at klikke på linket i bekræftelsesmailen du modtager om lidt.

Share This