Cykelruter i København

København er en cykelby. Med det flade landskab er cyklen et oplagt transportmiddel, når du skal opleve Hovedstadens smukke arkitektur, hyggelige byliv og spændende historie. Alt dette kan du finde på en række cykelruter i København.

Når du opholder dig i København, kan du ikke undgå at se folk komme cyklende med vind i håret. Har du ikke selv en cykel – enten fordi du er turist i København, eller fordi du primært bruger offentlig transport – er der også mulighed for at leje en cykel, så du kan komme rundt i storbyen på to hjul.

Vi gennemgår:

  • Hvad skal man se i København på cykel?
  • Guidede cykelture i København
  • Cykelruter i København og omegn

Hvad skal man se i København på cykel?

Hvis du vil udforske København på cykel, er der masse af steder, du kan besøge. Nærmest uanset hvor du cykler hen, møder du historiske bygninger, interessant arkitektur og strålende bynatur.

Hvad vil du gerne se i København? Du kan tage forbi Christiansborg, Det Kongelige Teater, Operaen, Jægersborg Dyrehave eller Amalienborg Slot. København er fuld af spændende attraktioner. Hvadt enten du interesserer dig for naturvidenskab, kunst eller historie kan du finde det hele.

Tiltaler bylivet dig, kan du opleve forskellige dele af København som Ørestad, Sydhavnen og Nørrebro, der giver dig en oplevelse af en storby med mangfoldigt liv.

 

Guidede cykelture i København

Københavns mange cykelstier og flade terræn giver dig rig mulighed for at udforske byen på to hjul. Opdag steder som Bølgen, Sydhavnen og Nokken med en guidet cykeltur. Når du har en guide med på turen, får du indsigt i stedernes historie og de københavnere, der lever og har levet der.

Med en guidet cykeltur har du mulighed for at røre benene, få frisk luft og lære København bedre at kende. Fortællinger og nære historier giver en god fælles oplevelse, som du kan dele med kollegaer, familie eller venner og ny viden om Københavns nye og gamle bydele.

Se alle Københavnertures guidede cykelture i København.

 

Cykelruter i København og omegn

København byder på mange gode cykelruter, der tager dig med rundt i København eller ud i naturen omkring.

Vil du på tur i det fri eller inde i byen? Der er massevis af gode cykelruter, cykelstier og områder, hvor du kan få en god cykeltur.

Cykelruter i København. To kvinder cykler

Grønne cykelruter

De Grønne Cykelruter i København viser dig byrummet med søer, parker og forskelligartede kvarterer. Cykelruterme giver dig mulighed for at nye naturen og undgå bilos og trafik. Uanset om du går eller cykler ruterne, kan du opleve Københavns grønne åndehuller og få frisk luft inde i byen.

Ruterne er fredelige og gode steder at cykle i København. Tag med vennerne, familien eller kollegaerne på en hyggelig cykeltur og oplev en af de i alt 24 Grønne Cykelruter.

Download Københavns Kommunes kort over cykelruterne.

Opleve nyere arkitektur på cykel

Er du interesseret i moderne dansk arkitektur? Cykl i Bjarke Ingels hjulspor og udforsk en lang række af BIGs bygningsværker på arkitekturfokuserede cykelruter i københavn.

Den 22 kilometer lange cykelrute med arkitektur i centrum tager bl.a. dig forbi Havnebadet Islands Brygge, forbrændingsanlægget Amager Bakke med en skibakke på toppen og den verdenskendte michelinrestaurant Noma.

Se cykelruten med BIGs arkitektoniske flagskibe.

 

Supercykelstier til cykelpendlere

De sjællandske supercykelstier er et samarbejde mellem 31 kommuner og Region Hovedstadern om at skabe flere end 60 gode cykelruter, der gør det nemt, sund og sikkert at cykle til og fra arbejde.

Selvom cykelruterne er blevet til for at skabe gode muligheder for cykelpendlere til, fra og rundt i Københavne, er de også en rigtig god mulighed for dig, der ikke pendler.

Bruge supercykelstierne til at opleve København og området omkring og evt. få lidt ekstra kilometer i benene.

Se supercykelstiernes ruter.

 

Cykelruter i København kan kombineres og ændres alt efter, hvad du gerne vil opleve fra cyklen. Er du blevet inspireret til at hoppe på cyklen og komme ud og opleve København? God tur!

Levende fortællinger - fælles oplevelser - Københavnerture slogan

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så holder vi dig opdateret med nyt og gammelt i København, samt nye ture og aktiviteter. Vi sender nyhedsbrev hver anden måned.

Tak for din tilmelding. Husk at klikke på linket i bekræftelsesmailen du modtager om lidt.