fbpx
Navigation Menu+

Rend os i Rom og andre kirkehistorier

KONTAKT NU
kirketur for konfirmander

Harald Blåtand og Middelalderens København

Kom med på en byvandring om 1000 års kirkehistorie! Dyk ned i kirkehistorien sammen med os og ta’ med på en vedkommende, underholdende og folkelig slentretur gennem det indre København. Find sporene fra middelalderen og hør de spændende fortællinger om barmhjertighed, klosterhaver og munke, der ikke var helt så fromme som man skulle tro!  Hvorfor har Domkirken i København et katolsk navn, og hvem var Duebrødrene? Vi begynder selvfølgelig helt med begyndelsen om Nordens apostel Ansgar og Harald Blåtands dramatiske omvendelse. Hvad betød overgangen fra asatro til kristentro for den enkelte dansker? Efter biskop Absalons ankomst til København, vokser byen, for han anlægger en fin borg på Slotsholmen. Absalon stopper ikke her. Han drager også ud på korstog for at omvende de forskellige folk rundt om Østersøen. Det kommer over de næste par hundrede år til drabelige kampe, men danskerne bliver reddet, da Dannebrog falder ned fra himlen

Reformation og konfirmation

Efter en blodig borgerkrig og en lang belejring af hovedstaden bliver Danmark i 1536 protestantisk, som den første nation i verden. Hvorfor ville vi ikke være katolikker længere? Hvad ville Luther med sine 95 teser, og hvorfor ændrede det på alle måder samfundet drastisk? Gudstjenesten og salmesangen bliver nu på dansk. Samtidig ville den danske konge have, at alle skulle kunne læse Luthers katekismus. Når afladsbrevene forsvinder, har nogle brug for syndebukke – hør de hårrejsende historier om hekse og troldeforfølgelser! Under enevælden indfører den pietistiske konge Christian d. 6. tvungen kirkegang og konfirmationsundervisning og forbyder julestuer og enhver form for morskab! Øv!

Grundtvig og Indre mission

I 1800-tallet vokser store kirkelige bevægelser frem med Grundtvig og Indre Mission. Hør om demokrati og trosfrihed og om baptister, der måtte døbe deres medlemmer i smug. Hvordan var begge bevægelser med filantropisk arbejde og højskolebevægelsen med til at forme det moderne Danmark. Hvordan går det med folkekirken og troen i 2021?

Denne tur er perfekt til sogneudflugt, konfirmandundervisning eller bare som en underholdende byvandring.
Hvis I kan lide at dyste undervejs tager vi en quiz med!

Om turen

Varighed: 1 time og 30 minutter

Start: Absalonstatuen på Højbro Plads

Slut: Gl. Vartov ved Rådhuspladsen

Pris for op til 20

2000,- DKK KONFIRMANDER/SKOLER 3600,- DKK for andre grupper

Kontakt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så holder vi dig opdateret med nyt og gammelt i København, samt nye ture og aktiviteter.

Vi sender nyhedsbrev hver anden måned.

Tak for din tilmelding. Husk at klikke på linket i bekræftelsesmailen du modtager om lidt.

Share This