fbpx
Navigation Menu+

Fra Honnør til Hipster – om Holmen

KONTAKT NU

Historien om Holmen

Før 1993 var Holmen et lukket område for civile Københavnere. I dag er de fem øer forvandlet; de gamle industribygninger er blevet campus for kreative studerende, charmerende husbåde ligger side om side i kanalerne og ved Inderhavnsbroen kan man nyde det hippeste street food fra hele verden.

Straffefanger og søværn

På byvandringen tager vi Havnebussen til Nyholm og skruer tiden tilbage til slutningen af 1600 tallet, hvor straffefanger gik rundt som hamstere i trædemøller og hev mudder op fra havbunden for at anlægge øen. I 300 år var flåden en af Københavns vigtigste og største arbejdspladser – en by i byen – med eget fængsel, sygehus, skole og kirkegård. Vi forestiller os det leben, der har været, og ser nærmere på de smukke gamle bygninger som Spanteloftet, Mastekranen og Nyholms hovedvagt med den enorme krone. De store orlogsskibe krævede store mængder af udstyr f.eks blev der til hvert skib produceret ca. 20 km reb! Med 7000 km kystlinje er det maritime liv en stor del af den danske DNA – mange af vores dagligdags udtryk som at ha’ noget på bedding, eller at få et bredside stammer fra livet om bord.

Storhed og fald

’Sænk flåden! Lad ikke englænderne få skibene’! Sådan cirka lød ordren, som udgik fra kronprins Frederik 6. i 1807, da briterne krævede den dansk-norske flåde, men beskeden nåede aldrig frem!
Med tåre i øjnene måtte flådens folk se briterne tage alt! Hør fortællingen om den modige Kaptajn Schrødersee,  den tapre slave Hans Jonathan og se det sted, hvor der hver dag bliver affyret kanonsalut til ære for Dannebrog.

Har du lyst til at konkurrere, kan vi lave turen om til en quiz, hvor du kan dyste mod dine kollegaer, venner eller hvem du nu er sammen med, og se hvem der er klogest på Holmen, flåden og den maritime Danmarkshistorie. Kom med på en byvandring hvor vi fortæller om Holmens historie fra honnør til hipster.

Om turen

Varighed: 1 time og 45 min.

Start: Henrik Gerners Plads v. Galionsfiguren

Slut: Broens gadekøkken

Pris for op til 20 personer

3600 DKK

Kontakt

Covid 19 information

Det skal være forsvarligt og trygt at gå på byvandring. Vi følger selvfølgelig sundhedsmyndighedernes anvisninger til punkt og prikke, så vi kan passe på hinanden og samtidig få en god oplevelse i København.
Det er langt sværere at blive smittet udenfor, så længe vi holder afstand, derfor er byvandringer en god og forsvarlig måde at være sammen på. Hvis I ønsker det kan vi  medbringe et såkaldt whisper-system med hovedtelefoner, så I kan holde afstand og samtidig nemt og behageligt høre, hvad guiden siger. Alt er afsprittet og hygiejnisk, og I kan også bruges jeres egne, medbragte hovedtelefoner, hvis I ønsker det (den type, man bruger til mobiltelefonen el. lign).

Vi tilbyder byvandringer og cykelture på de tidspunkter, der bedst passer jer, og hvor det passer jer.
Oplev din egen by eller oplev det område, hvor du arbejder gennem en sjov og anderledes byvandring.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så holder vi dig opdateret med nyt og gammelt i København, samt nye ture og aktiviteter.

Vi sender nyhedsbrev hver anden måned.

Tak for din tilmelding. Husk at klikke på linket i bekræftelsesmailen du modtager om lidt.

Share This