Faderen, sønnen og øllen – en fortælling om Carlsberg

Fortællingen om Carlsberg
J.C. Jacobsen smagte en bayersk øl for første gang i 1838. Det blev startskuddet til verdens tredjestørste bryggeri: Carlsberg.
Mød os på Carlsberg og tag med på en tidsrejse hvor vi fortæller om øllets historie, som begyndte for over 10.000 år siden! Vi fortæller om J.C. Jacobsen, der startede et bryggeri opkaldt efter sin søn Carl og ‘bjerget’ som produktionen blev lavet på, nemlig Valby Bakke. Forholdet var ikke godt mellem fader og søn, og derfor taler man både om Ny- og Gammel Carlsberg. Vi dykker ned i konflikten og forsoningen mellem faderen og sønnen.
Hør også om en helt unik industriarkitektur, om 1800-tallets Danmark, og om gaverne til det danske folk som Frederiksborg slot, Glyptoteket, Botanisk Have og ikke mindst Den Lille Havfrue.
Vi går rundt i Carlsbergbyen, besøger haven, ser på både de gamle og de nye bygninger, hører historien. Og der er naturligvis ingen ølhistorie uden smagsprøver, så øl skal der til – og tilbage i tiden var øl nærmest en nødvendighed for at overleve!
I 1800-tallet var vandet i København så beskidt, at man måtte drikke øl i stedet. Seks liter øl om dagen fik ethvert voksent menneske. Kongens bøsseskytter fik 10, og eleverne på latinskolerne fik 3-4! Det var ikke en skam at være fuld, man måtte bare ikke være beruset i retten eller i Guds hus.
Kom med og hør, hvorfor vi i huse i dag stadig har et rum, der kaldes et ‘bryggers’, hvorfor elefanterne på Carlsberg har et hagekors på siden, og hvorfor det dengang var svært at lave rigtig god øl.