fbpx
Navigation Menu+

Vild, vovet, Nordvest!

KONTAKT NU

Nordvest en broget bydel

De fleste har nok hørt om, at Nordvestkvarteret har gennemgået en vældig udvikling, men hvor godt kender vi egentlig det hjørne af vores hovedstad? Vi tager dig med en tur gennem området og fortæller både historier om alt det nye bæredygtige og “hippe” og kaster lys over historien. Du hører blandt andet om den lokalt drevne Fælleskafe, den farvestrålende Imam Ali Moske og et par røverhistorier fra Kim Larsens barndom på Mågevej!

Historie og Bæredygtighed i Nordvest

Mange unge og iværksættere er flyttet til Nordvest de sidste år – og det kan selvfølgelig mærkes. Mange tilflyttere er tiltrukket af et område, der ikke er så pænt og poleret og færdigindrettet, som andre dele af byen. Her i Nordvest får du nemlig et mix af forskellige kulturer, og et mix af nyt og gammelt. Her er både hyggeligt og samtidig er der mange arkitektoniske detaljer, når man giver sig tid til at kigge rundt og kigge op. I Nordvest handler det om at gå på opdagelse, for området er fyldt med forvandlinger som Vandværket, der er genopstået som nyrestaureret konferencecenter. Hør også om den indflydelsesrige arkitektoniske strømning “Bedre Byggeskik” i det charmerende Grøndalsvænge kvarter. Det er ideen om simple materialer og håndværksmæssigt gode løsninger, der har skabt begrebet “murermestervilla”. Vi ser også stadion ved Genforeningspladsen, der blev etableret i tid, hvor der er fokus på en sund sjæl i et sundt legeme og gode boliger til arbejderne.

Arkitektonisk flyvehøjde og nytænkning

Men også i dag viser NV arkitektonisk flyvehøjde og nytænkning: I Fuglekvarteret lægger vi vejen forbi Grøndalsvænget skole, der for nyligt er udbygget og præmieret for den indbydende arkitektur og bæredygtige initiativer. Et synligt minde på et mørkt kapitel af Danmarkshistorien er mindestenen i skolegården. Også andre steder snubler vi bogstaveligt talt over fortællinger fra de mørke år, når vi kommer forbi Vibevej, hvor vi kommer tæt på en af de mange jøder, der blev deporteret under besættelsen.

Om turen

Varighed: 1 time og 45 minutter

Start: Fuglebakken St.

Slut: Nørrebro St.

Pris for op til 20 personer

3600,- DKK

Kontakt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så holder vi dig opdateret med nyt og gammelt i København, samt nye ture og aktiviteter.

Vi sender nyhedsbrev hver anden måned.

Tak for din tilmelding. Husk at klikke på linket i bekræftelsesmailen du modtager om lidt.

Share This