fbpx
Navigation Menu+

Historier i glasset

Vi går byvandringer med mange spændende og sjove temaer hele året i København, men skulle I få lyst til at trække indenfor til en rigtig omgang dansk hygge med vin i glasset eller kaffe i koppen, lidt lækker mad eller smagsprøver og samtidig få en god historie om København og om danskerne, så har vi et godt personale- eller foreningsarrangement til jer lige her.

Historisk vinsmagning

skaal København en berusende byvandringDyk ned i danskernes historie fortalt gennem vin. Kan det virkelig lade sig gøre? Ja det kan det faktisk godt. Vi giver jer fem gode fortællinger om fem vigtige tidspunkter i danskernes historie gennem de sidste 800 år og fem smagsprøver på vin, der passer til historierne. Hvordan kan det være, at der er en gade i indre København, der hedder Vingårdsstræde? Og hvad har det med Kong Hans at gøre? Hør om renæssancekongernes iscenesatte fester og deres til tider ganske umådeholdne vinforbrug. Hvad er det egentlig med den der Rosenborgvin, som bliver serveret til Dronningens nytårstaffel? Hør om 1700-tallets herregårdsvin og -madkultur og mange andre gode historier. Vi trækker tråde helt op til den danske vinproduktion i dag. Advarsel! Vinene bliver serveret efter den kronologiske fortælling og ikke efter vintype, men det er sjovt!

Praktisk information

 • Varighed: 75 min (inkl et kvarters pause)
 • Hvornår: Det bestemmer I!
 • Hvor: I jeres virksomhed, på en restaurant/vinbar eller i et stemningsfuldt lejet lokale
 • Pris: For grupper op til 30 pers: 3950,- DKK plus 125,- DKK for smagsprøver pr deltager. Er I flere end 30, så regn med et mindre tillæg. Derudover kommer beløb til evt. leje af lokale. Ring til os, vi finder altid ud af det!

SKÅL København!

Historiske vinsmagninger med KøbenhavnertureEn berusende fortælling i fodsporene på fulde munke, bægersvingende sømænd og sippende adelsfrøkener. Der er intet som et godt glas, og gerne i godt lag. Sådan har man tænkt til alle tider. Danmarkshistoriens kapitler og krinkelkroge genlyder af smadrede kroningsglas, poeters åndfuldheder i de sene timer på minefeltets ikoniske værtshuse og munkenes bryggekar, der til sidst kun havde det tynde øl tilbage. Vi fortæller om øl- og vintraditioner gennem hundreder af år, og hvordan de er knyttet til steder og mennesker i det gamle København. I får fem smagsprøver undervejs. Noget er øl, noget er vin. Det handler om de gode historier, så smagsprøverne bliver ikke serveret efter type, men efter historiernes rækkefølge.

Praktisk information

 • Varighed: 75 min (inkl et kvarters pause)
 • Hvornår: Det bestemmer I!
 • Hvor: I jeres virksomhed, på en restaurant/vinbar eller i et stemningsfuldt lejet lokale
 • Pris: For grupper op til 30 pers: 3950,- DKK plus 100,- DKK for smagsprøver pr deltager. Er I flere end 30, så er det ingen hindring. Derudover kommer beløb til evt. leje af lokale

Historisk øl og madfortælling med smagsprøver

byvandring om danskernes mad gennem 1000 årSild, snaps øl. Det vi forbinder med starten på en traditionel dansk frokost. Historien om dansk mad er en sjov og spændende måde at dykke ned i Danmarkshistorien på. Det, vi altid har spist, og det vi tror, er kernedansk, er måske slet ikke så dansk alligevel. Måske får du en overraskelse eller to med på vejen, når vi fortæller om danskernes madvaner gennem 1000 år fra vikingerne op til det nye nordiske køkken.

Så tag med på en kulinarisk rejse tilbage i tiden med anderledes og sjove historiske fortællinger om middelalderens store sildemarkeder, smørrebrødets indtog i 1800-tallet, øl og snaps gennem 1000 år.
Godbidder og et godt glas i glade venners lag – det har virket til alle tider! Lyt til lyden af Danmarkshistorien, når munkene skvulper med bryggekarrene, kongens undersåtter smadrer kroningsglassene og sømændene slingrer syngende gennem Nyhavn.

Vin og historiequiz

Glad for vin? Ja det er en god idé. Historieprofessorer? nej det skal I bestemt ikke være, for at få en god aften i selskab med os. Vi blænder op for en hyggelig og sjov quiz, hvor alle kan være med. Vi lover rigtig god underholdning med sjove og anderledes historier. Quizspørgsmål I ikke vidste, vi ville spørge om. Selvfølgelig lidt godt i glasset, mens løjerne står på. Med det følger naturligvis en god og levende fortælling.

Praktisk information

 • Varighed: 75 min (inkl et kvarters pause)
 • Hvornår: Det bestemmer I!
 • Hvor: I jeres virksomhed, på en restaurant/vinbar eller i et stemningsfuldt lejet lokale fx Admiral Gjeddes Gård – spørg os, så har vi en række forslag, der passer til jeres budget
 • Pris: For grupper op til 30 pers: 3950,- DKK plus 125,- DKK for smagsprøver pr deltager. Er I flere end 30, så er det ingen hindring. Derudover kommer beløb til evt. leje af lokale

Alle vores byvandringer laver vi som fortælleaftener

Vi dykker ned i historien. Du får ikke kun et overblik over en tid, der var engang, men også personlige historier om nogle af de menneskeskæbner, der huserede i Københavns gader. Hør om mord og krimigåder i det gamle København, om gamle madtraditioner, om konger og dronninger. Vi byder indenfor hos Københavnerture, hvor hyggebarometeret er skruet helt op.

Se hele vores liste over spændende byvandringer, som I også kan bestille som én times fortælleaften

Pris for fortælleaftener

For grupper op til 30 pers: 3950 kr
Ekskl. drikkevarer, leje af lokale og evt. en middag.

Kombo: Fortælling + byvandring

Vi tilbyder også kombination af fortælling og byvandring. Sådan et arrangement kan foregå sådan her:

1 times byvandring, hvor turen ender ved en bar/café/restaurant i indre by

45 minutter ind i varmen til en kaffe/drink/dagens ret og flere historier

Praktiske informationer

 • Pris: 3600,- DKK
 • Vælg en byvandring og så finder vi ud af, hvor vi ender turen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så holder vi dig opdateret med nyt og gammelt i København, samt nye ture og aktiviteter.

Vi sender nyhedsbrev hver anden måned.

Tak for din tilmelding. Husk at klikke på linket i bekræftelsesmailen du modtager om lidt.