fbpx
Navigation Menu+

Kino København – nedslag i dansk filmhistorie!

KONTAKT NU
Byvandring om dansk filmhistorie highlights

Kino København – Nedslag i dansk filmhistorie 

Biograffilmen lever og fascinerer. Lærrederne bliver større, lyden bliver mere avanceret og animationerne bliver mere fantastiske. De tekniske muligheder er uendelige. Sådan har det været lige siden filmen tog sin begyndelse. Det handler om den perfekte sammensætning af manuskript, skuespillere, instruktør, klipning og lyd og så opstår magien på forunderlig vis. Vi tager nu magien ud på gaden. Vi fortæller de vildeste historier fra dansk filmhistories spæde start, når vi lægger vejen forbi gamle biografer som Palads, Grand, Metropol og Kosmorama. Mød datidens funklende internationale stjerner som ”Die Asta”og den dragende Axel Plisander, der fik fanpost fra hele verden. Nørrebropigen Mille Sannom, der bliver Danmarks første og mest dristige stuntkvinde, som med faldskærmsudspring og klatring i roterende møllehjul får folk til at gispe!

Nordisk Film  

Selvfølgelig kommer vi også rundt om grundlæggelsen af Nordisk Film, om dengang “Hollywood” lå i Valby, hvor Ole Olsen drev en verdensforretning og førte vilde idéer ud i livet f.eks. ved at optage løvefilm i Roskilde Fjord.
Asa film bliver senere en stor konkurrent, da folk strømmer i biffen for at se muntre lystspil som Morten Kock film og Far til fire.
Ingen filmtur uden Olsenbanden – vi fortæller de pudsige og overraskende anekdoter om Egon, Benny, Keld og Yvonne og udfordrer dig på en lille quiz om en af dansk films største succeser!

Dogmefilm og hæder 

Vinterbergs og Triers manifest Dogme 95 og kyskhedsløftet sparker en afgørende epoke i dansk filmhistorie i gang. Hvorfor kunne film med dårlig lysbesætning og håndholdte kameraer gå sejrsgang i hele verden?
Hvor står dansk film i 2020’erne og hvordan forholder man sig til en pandemi i fiktionens univers?

Om turen

Varighed: 1 time og 45 min.

Start: Foran indgangen til Palads

Slut: Cinemateket

Pris for op til 20 personer

3600 DKK

Kontakt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så holder vi dig opdateret med nyt og gammelt i København, samt nye ture og aktiviteter.

Vi sender nyhedsbrev hver anden måned.

Tak for din tilmelding. Husk at klikke på linket i bekræftelsesmailen du modtager om lidt.

Share This