fbpx
Navigation Menu+

Kastelskrøniker – en byvandring på Kastellet

KONTAKT NU
Byvandring på Kastellet

Foto: © Kim Wyon

Kastellet er et helt fantastisk sted i København. Det er et af Nordeuropas fineste og bedst bevarede fæstningsværker. Selvom det i dag stadigvæk er en travl arbejdsplads for flere hundrede mennesker ansat i Forsvaret, så emmer stedet af historier om de mennesker, der har opholdt sig her.

Kastellets historie går langt tilbage. Det er opført i årene 1662-1664, fordi Kongen ville styrke forsvaret af København, beskytte indsejlingen til Københavns havn og dermed flåden, og også have en forsvarsposition, hvis fjenden skulle indtage København. Kongen kunne forskanse sig her- både mod udefra kommende fjender eller mod borgerne.

Kastellet er gennem århundrederne blevet brugt som fæstning, statsfængsel og slaveanstalt. På turen skruer vi helt op for fortællingerne om alle de, der mere eller mindre ufrivilligt kom til Kastellet. Hør om de farligste fanger, nemlig Krudttårnsfangerne. Om Peder Griffenfeld, der efter enevældens indførelse blev den første borgerlige, der blev adlet, avancerede fra sekretær til storkansler, fik tildelt Elefantordenen og et hav af andre udmærkelser i løbet af kort tid, for til sidst i en alder af 41 år at blive dødsdømt for bestikkelse, landsforræderi og majestætsfornærmelse. Om svenske helt Magnus Stenbock, der tværede danskerne ud i slaget ved Helsingborg, men alligevel endte sine dage her på Kastellet. Om Struensees tragiske endeligt. Den vanvittige historie om piraten John Norcross, der planlægger en spektakulær flugt. Om den første kamp for demokratiet i Danmark, om Høvding Adun, der dræber nabohøvdingens sønner.

På turen hører I også om Besættelsestiden, om Verner Best, der også har siddet her som fange. I ser også det nye monument, Kastelsmøllen og meget mere.

Om turen

Varighed: 1 time og 45 minutter

Start: Kastellet, Kongeporten ved statue af soldat

Slut: Gefionspringvandet

Pris for op til 20 personer

3600

Kontakt

 

 

 

 

 

Foto: Kim Wyon

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så holder vi dig opdateret med nyt og gammelt i København, samt nye ture og aktiviteter.

Vi sender nyhedsbrev hver anden måned.

Tak for din tilmelding. Husk at klikke på linket i bekræftelsesmailen du modtager om lidt.

Share This