fbpx
Navigation Menu+

Tour de France 2022 København

KONTAKT NU
guidet cykeltur gennem enkeltstarten

Grand Départ København – kør jeres egen Tour etape !

Denne sommer bliver København klædt i gult – masser af  brune ben, gearskift og hurtige racercykler. Danmark er vært for Tour de France starten og det hele begynder i Københavns gader, den mest cykelvenlige by i verden. Enhver cykelrytters paradis!

Den første etape er enkeltstarten på 13 kilometer, som er en perle af københavns bedste attraktioner kendte, som ukendte. Så hop på cyklen og kør med os på den originale rute, hvor vi holder pit stop og folder byen ud set fra en cykel.

Tour de France ruten

På ruten cykler vi gennem tre af de velkendte kvarterer indre by, Nørrebro og  Østerbro , hvor vi taler om cykelkultur, byfornyelse, bæredygtighed og Københavnerliv.

De store seværdigheder kommer vi også forbi, og her handler fortællingerne om nogle af de skjulte historier der gemmer sig bag facaderne. Vidste du, at de fornemme palæer i Frederiksstaden har været hjem for slavehandlere, kongelige matrisser og hospital for fattigfolk?

Danmarks Tour de France helte

Danmark er en cykelnation, det er en del af vores DNA, og Ørnen fra Herning og Kyllingen fra Tølløse aka Bjarne Riis og Michael Rasmussen, har været med til at føre os helt til tops i den internationale cykelverden.  Vi genfortæller deres store sejre og bitre nederlag ; hvor er de idag og hvor står den danske cykelsport i fremtiden?

Læs mere om Tour de France Grand Departure i København

Vores blogindlæg

Grand Départ Copenhagen Denmark 2022

Om turen

Varighed: 2,5 time

Start: H.C Ørstedparken

Slut: H.C Andersens Boulevard

op til 12 personer

kr 3600 + cykelleje

Kontakt

Vi arrangerer gerne cykeludlejning inkl. hjelm til turen, og vi har naturligvis også fyldt vandflaskerne. Du er velkommen til at medbringe egen cykel.

Her kan du se Tour de France tur etaperne i Danmark

Første etape – 13 km. enkeltstart i København, som starter ved H.C. Andersens Boulevard og slutter på Rådhuspladsen i København. Etapen går gennem hjertet af København, Nørrebro, Østerbro. Undervejs passerer rytterne blandt andet Søerne, Fælledparken, Kastellet, Amalienborg, Nyhavn og Den Sorte Diamant. Det er denne etape, vi cykler med Københavnerture.

Anden etape – 202 km. fra Roskilde til Nyborg. Anden etape starter centralt i Roskilde. Etapen ender i Nyborg og vil på vejen passere over Storebæltsbroen, hvor der forventes mulighed for sidevind og chancer for udbrud. Etapen har 3 bjergspurter i Nordvest Sjælland og en pointspurt i Kalundborg.

Tredje etape – 182 km. fra Vejle til Sønderborg. Den sidste danske etape starter i Vejle, hvor ruten bl.a. passerer Jellingstenene og slutter i Sønderborg, hvor lufthavnen ligger ca. 5 km. fra målstregen. Etapen rummer en pointspurt i Christiansfeld og tre bjerg-spurter på Koldingvej, samt ved Hejlsminde Strand og Genner Strand.

rutebeskrivelse tour de france 2022

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så holder vi dig opdateret med nyt og gammelt i København, samt nye ture og aktiviteter.

Vi sender nyhedsbrev hver anden måned.

Tak for din tilmelding. Husk at klikke på linket i bekræftelsesmailen du modtager om lidt.

Share This