fbpx
Navigation Menu+

Fra Besættelse til Befrielse

KONTAKT NU
Fra besættelse til befrielse - en byvandring med Københavnerture

Fra besættelse til befrielse

I 2020 var det 75 år siden, at Danmark blev befriet!
På denne guidede tur tager vi dig med på en tidsrejse tilbage til besættelsestidens København fra 9. april 1940 til de glade befrielsesdage i maj 1945. En tur om knaphed og mørke – helte og forbrydere!

Modstandsfolk og landsforrædere

Vi viser dig de tydelige spor af krigsårene, når vi passerer busterne af heltene Anders Lassen og Kaj Birksted i Churchillparken, og ser skudhullerne fra 1943 på Amalienborg. Ved Mindeankeret i Nyhavn dvæler vi og mindes de 1600 omkomne søfolk, der kæmpede med de allierede og hører om kærlighed i en krigstid.
Hør om sabotage-og Schalburgtage, om danskere der meldte sig til frikorps Danmark og modstandsbevægelsens mange grupperinger; der samlede sig i Frihedsrådet om at bekæmpe nazismen!

Rationeringsmærker og kolde vintre

Hør hvordan værnemagten prægede hverdagen for københavnerne lige fra kongefamilien til arbejderen. Hvad var spærretid, alsang og mørkelodser? Med få varer måtte husmødrene være kreative og finde på retter som måge i karry og gulerodskonfekt! Hvad gør man, når kaffe og tobak bliver en mangelvare?
Krigsvintrene var usædvanlig kolde og med restriktioner, der påbød at offentlige steder kun måtte varme op til 10 grader, blev sivsko og skitøj højeste mode.

Samarbejdspolitik og jødeaktion

På den guidede tur bliver du klogere på Danmarks rolle politisk, når vi fortæller om samlingsregeringens beslutninger med Scavenius i spidsen. Få dybere indsigt i de dramatiske dage ved Augustoprøret og generalstrejken, og hør om politiets tilfangetagelse og hvad man gør, når lovens lange arm er væk?
Hør de gribende beretninger fra de jøder i Danmark, der blev hjulpet over sundet i oktober 1943, og dem der kom til Theresienstadt, og senere blev reddet hjem af De Hvide busser.

 


“Tusind tak for en rigtig god og lærerig byvandring i går! Vi synes alle at det var rigtig godt!
Du forstod at holde folks opmærksomhed hele vejen. Der var ikke for meget information ved hvert stop og du fortalte i en tone som ikke var kedelig. En kæmpe ros og respekt skal der også lyde til din sang!”

Vi giver dig og hele turen 5 ud af 5 stjerner

Sine
Bauer Medias Personaleforening

 

Om turen

Varighed: 1 time og 45 min.

Start: Gefionspringvandet

Slut: Kongens Nytorv

Pris for op til 20 personer

3600 DKK

Kontakt

 

Hvis du vil vide mere om besættelsen

 

Se filmen om Skydeskuret på Amager

Her er museernes bedste fortællinger fra Anden Verdenskrig

Covid 19 information

Det skal være forsvarligt og trygt at gå på byvandring. Vi følger selvfølgelig sundhedsmyndighedernes anvisninger til punkt og prikke, så vi kan passe på hinanden og samtidig få en god oplevelse i København.
Det er langt sværere at blive smittet udenfor, så længe vi holder afstand, derfor er byvandringer en god og forsvarlig måde at være sammen på. Hvis I ønsker det kan vi  medbringe et såkaldt whisper-system med hovedtelefoner, så I kan holde afstand og samtidig nemt og behageligt høre, hvad guiden siger. Alt er afsprittet og hygiejnisk, og I kan også bruges jeres egne, medbragte hovedtelefoner, hvis I ønsker det (den type, man bruger til mobiltelefonen el. lign).

Vi tilbyder byvandringer og cykelture på de tidspunkter, der bedst passer jer, og hvor det passer jer.
Oplev din egen by eller oplev det område, hvor du arbejder gennem en sjov og anderledes byvandring.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så holder vi dig opdateret med nyt og gammelt i København, samt nye ture og aktiviteter.

Vi sender nyhedsbrev hver anden måned.

Tak for din tilmelding. Husk at klikke på linket i bekræftelsesmailen du modtager om lidt.

Share This