fbpx
Navigation Menu+

Green is the New Black

kom med på byvandring i Ørestad og omkring havnen med fokus på bæredygtighed

Bæredygtighed i København

Hop på metroen og kom med på en tur med fokus på byplanlægning, arkitektur og bæredygtighed. Klimaet er for alvor kommet på dagsordenen og København satser på at blive verdens første CO2-neutrale i 2025. Vi begynder turen i Ørestad, som siden grundlæggelsen i 1990’erne har haft en grøn profil. Første stop er Bella Center Station, hvor vi får en generel introduktion til bydelen og dens historie.
Ved bygningerne Bjerget og VM-husene gir’ vi en introduktion til  arkitektmakkerparret Julien de Smedt og Bjarke Ingels,  hører om deres inspirationskilder, tanker om bæredygtighed og kærlighed til bjerge.

Upcycling på 4-stjernet hotel

Andet stop bliver Ørestad St, hvorfra vi går hen og oplever oasen i lobbyen på Copenhagen Towers. Hør om begrebet up-cycling, hvor genbrugsmaterialer bliver ekstravagante og se hvordan hotellet har forvandlet affaldstræ, betonrester, kasserede bildæk og sejl til smukke elementer i deres indretning af det 4-stjernede hotel.

Savannen og 8-tallet

Fra Vestamager går vi forbi et usædvanligt plejehjem og nyder den fantastiske udsigt over ”savannen” på Amager Fælled, og oplever kontrasten fra græssende køer til hip og prisbelønnet byggeri i 8-tallet – også designet af stjernearkitekten Bjarke Ingels.

Christianshavn og Krøyers Plads

Turen fortsætter til Christianshavn, hvor vi vi oplever stemningsskiftet fra højhuse til bindingsværk.
Vi fortæller historien om Københavns havn op til i dag, hvor bæredygtigt byggeri blander sig med de gamle ikoniske bygninger. Vi ender ved Inderhavnsbroen, hvor I kan nyde noget mad fra Broens Gadekøkken eller en på en sømandsknejpe i Nyhavn.

Vi laver også byvandringer med fokus på bæredygtighed omkring Københavns Havn og i Nordhavnen.

Praktiske informationer
Varighed: Ca. 2,5 time
Start: Bella Center St.
Slut: Inderhavnsbroen/jeres restaurant
Pris: (Op til 20 personer) 3600 DKK

Transporten i Metroen er ikke inkluderet i prisen, men vi kan godt arrangere rejsekort.
Turen kan kombineres med en rundvisning i 8-tallet eller et besøg på Amager Naturcenter.

Kontakt os, hvis du vil vide mere eller booke turen: Kontakt os!  

Se et udpluk fra turen her: (engelsk)