fbpx
Navigation Menu+

Grønland i København – det er her det sner

byvandring om Grønland i København

Grønland i København

Hvorfor er det nu, at lille flade Danmark og store fjeldfyldte Grønland hænger sammen?

Hør mere om det på denne spændende byvandring, hvor vi fortæller om de mange forbindelser – politiske, handelsmæssige, kongelige, sociale, kulturelle, klimatiske og vi kunne blive ved! Vi guider dig gennem København med grønlandske briller på og viser dig, hvor du præcist kan se det! For der er så mange steder, som genspejler Grønland i København.

Du vil høre om det gamle Grønland, om nordboerne, hvalfangerne, de kristne og kolonisatorerne. Du vil høre om de store ændringer fra besættelsestiden til nutidens opdagelse af grundstoffer, om tiden fra hjemmestyre til selvstyre, og om de nye positive tendenser i handel, design, mad, musik, innovation og selvbevidsthed. Du vil også høre om personligheder som missionæren Gertrud Rask, søofficeren Jens Munk og den grønlandske rejsende Pôq.

Det bliver to timers gåtur med historier om vores samliv før og nu med menneskenes land, Kalaallit Nunaat.

Der er i 2016 i alt 56.186 grønlændere, og omkring 15.000 af dem bor i Danmark. Kender vi hinanden?

Praktisk information
Varighed: Ca. 2 timer
Start: Christianshavns Torv
Slut: Christiansborg
Pris: (Op til 20 personer) 3600 DKK

Kontakt os, hvis du vil vide mere eller booke turen: Kontakt os!