fbpx
Navigation Menu+

Fra vrøvl til videnskab – da lægevidenskaben tog form

Byvandring om medicin med Københavnerture kom og hør om pest, kolera, skibslægen og feltskæren

Vrøvl og videnskab

Kom med på en byvandring om videnskab og lægekunst fra middelalderen til 1900. Hør om medicinen, urterne, kirurgien, pesten, koleraen og fattigdommen i København. Om dengang man troede at at tørrede jordorme vredet i eddike kunne hele et sår, eller at åreladning kunne kurere gigt, herpes, astma og sindssyge. Hør også om nogle af de farverige mennesker, der var med, da udviklingen tog fart. Det er en fortælling om en tid, hvor tro og overtro kolliderer med viden.

pest Samtidig er det også en fortælling om Middelalder, Renæssance, Oplysningstid og Københavns forvandling fra fæstningsby til moderne metropol.

Turen starter ved Nørreport, hvor vi hører om den store koleraepidemi og da voldene endelig blev sløjfet. Herefter går turen ind i hjertet af Middelalderens København, forbi universitetet, hvor det første anatomiske teater var placeret. Videre ind i de fattigste kvarterer, hvor vi hører om Sankt Jørgens-gårde og om klostrene i Middelalderen.

Praktisk information
Varighed: Ca. 90 min.
Start: Nørreport ved hjørnet af Fiolstræde
Slut: Christiansborg eller Nyhavn
Pris: (Op til 20 personer) 3600 DKK

Kontakt os, hvis du vil vide mere eller booke turen: 

Kontakt os!

medicin4

 

 Hvis du synes, at denne tur er interessant, så vil du måske også synes om

munke_finalmoderne_gennembrud_front