fbpx
Navigation Menu+

Hovedstadens heltinder – markante kvinder i København

Hør om de stærke kvinder - hovedstadens heltinder - på byvandringen med Københavnerture.

Hvor er kvinderne?

Undrer du dig også over manglen på monumentale statuer af kvindelige heltinder i København? Eller at der er fire gange så mange veje i København, som er opkaldt efter mænd end kvinder? Kom med på en guidet tur gennem det gamle latinerkvarter og hør om nogle af de markante kvinder – kendte som ukendte – som har sat deres aftryk på København og deres samtid.

Kvinder der gjorde en forskel

Hør blandt andet om Nielsine Nielsen, som var den første kvinde til at komme på universitetet; Johanne Andersen fra Falster, som i 1948 blev den første kvindelige præst i hele verden; og Elisabeth Grundtvig, som mente at mænd skulle lære at styre deres seksuelle lyster for at undgå prostitution og hjemløse børn. Mød Mathilde Fibiger, der vovede at sætte spørgsmålstegn ved ligestillingen i midten af1800 tallet og billedkunstneren Anne Marie, der levede i skyggen af sin berømte mand. Se et af de nyeste kvindemonumenter i byen, der ærer Inge Lehmann, geofysikeren der opdagede at Jorden har en fast kerne og måtte kæmpe for anderkendelse i en mandsdomineret verden.

Kamp for ligestilling

Vi lægger vejen forbi Kvindernes Bygning og hører om kampen for lige vilkår og stemmeret. Ved Christiansborg tager vi på tidsrejse tilbage til 1915  og kvindernes optog gennem København og fortæller om engagerede kvindelige politikere fra Margrethe d. 1. til Nina Bang.
Få indblik i kvinders dramatiske liv med kampe, kærlighedsaffærer og godt entreprenørskab!

 

Praktisk information
Varighed: Ca. 1 time og 45 min.
Start: Nørreport
Slut: Christiansborg Slotsplads
Pris: (Op til 20 personer) 3600 DKK

 

Kontakt os, hvis du vil vide mere eller booke turen: Kontakt os!  

I forbindelse med konferencen Women Deliver blev denne tur omtalt i Politiken den 16. maj 2016:

På byvandring med Københavnerture

På byvandring med Københavnerture