fbpx
Navigation Menu+

Balladen om Brandes – “Det moderne gennembrud”

KONTAKT NU
Byvandring om det moderne gennembrud med Københavnerture

Det Moderne Gennembrud

Debatter, diskussioner, forandringer, frigørelse, opbrud, oprør, opgør.
Kom med på en byvandring og hør medrivende fortælling om 1800-tallets København og forvandringen fra middelalderby til moderne metropol.

Arbejdere, forfattere, malere, prostituerede, kvinder, konger og politikere.  Alle var med da København sløjfede porte og volde og tog hul på industrialisering, urbanisering, demokratisering og underholdning.

Før industrialiseringen boede 130.000 mennesker inden for voldene, i dag er det 45.000 og nu er der kloakering. Oven i de mange mennesker var der omkring 5000 landbrugsdyr. Forestil dig stanken! Med industrialiseringen flytter folk ud og hjulene drejer hurtigere og hurtigere.

Kom med på en guidet tur gennem det indre København og hør om opgøret med fæstninger, religion og romantik. Hør også om prostitution, ægteskab, kvindefrigørelse, underholdningsindustri og arbejderbevægelse. Det handler kort og godt om skabelsen af det moderne Danmark.

Undervejs slår vi ned på de helt centrale forfattere og de emner, der blev taget op under det moderne gennembrud. Hør blandt andre om Georg Brandes, som ville have fokus på virkeligheden og dens problemer; om Herman Bang, der blev forfulgt af myndighederne fordi han var homoseksuel; og Elisabeth Grundtvig, som ønskede at mændene styrede deres seksuelle lyster.

Om turen

Varighed: 1 time og 45 min.

Start: Nørreport v. Fiolstræde

Slut: Højbro Plads

Pris for op til 20 personer

3600,- DKK

BOOK NU

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så holder vi dig opdateret med nyt og gammelt i København, samt nye ture og aktiviteter.

Vi sender nyhedsbrev hver anden måned.

Tak for din tilmelding. Husk at klikke på linket i bekræftelsesmailen du modtager om lidt.

Share This