fbpx
Navigation Menu+

Faderen, sønnen og øllen – en fortælling om Carlsberg

KONTAKT NU

Fortællingen om Carlsberg

J.C. Jacobsen smagte en bayersk øl for første gang i 1838. Det blev startskuddet til verdens 4. største bryggeri: Carlsberg.

Mød os på Carlsberg og tag med på en tidsrejse hvor vi fortæller om øllets historie, som begyndte for over 10.000 år siden! Vi fortæller om J.C. Jacobsen, der startede et bryggeri opkaldt efter sin søn Carl og ‘bjerget’ som produktionen blev lavet på, nemlig Valby Bakke. Forholdet var ikke godt mellem fader og søn, og derfor taler man både om Ny- og Gammel Carlsberg. Vi dykker ned i konflikten og forsoningen mellem faderen og sønnen.

Hør også om en helt unik industriarkitektur, om 1800-tallets Danmark, og om gaverne til det danske folk som Frederiksborg slot, Glyptoteket, Botanisk Have og ikke mindst den lille havfrue.

Vi går rundt i Carlsbergbyen, besøger haven, ser på både de gamle og de nye bygninger, hører historien. Og der er naturligvis ingen ølhistorie uden smagsprøver, så øl skal der til – og tilbage i tiden var øl nærmest en nødvendighed for at overleve!
I 1800-tallet var vandet i København så beskidt, at man måtte drikke øl i stedet. Seks liter øl om dagen fik ethvert voksent menneske. Kongens bøsseskytter fik 10, og eleverne på latinskolerne fik 3-4! Det var ikke en skam at være fuld, man måtte bare ikke være beruset i retten eller i Guds hus.

Kom med og hør, hvorfor vi i huse i dag stadig har et rum, der kaldes et ‘bryggers’, hvorfor elefanterne på Carlsberg har et hagekors på siden, og hvorfor det dengang var svært at lave rigtig god øl.

Om turen

Varighed: 1 time og 45 min.

Start: Ved Carlsberg Station

Slut: Ved Carlsberg Station

Pris for op til 20 personer

3600 DKK

BOOK NU

Inkluderet i turen

  • En smagsprøve
  • En veloplagt guide

Extra

  • Tillæg pr person på 3 smagsprøver er 50,- DKK

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så holder vi dig opdateret med nyt og gammelt i København, samt nye ture og aktiviteter.

Vi sender nyhedsbrev hver anden måned.

Tak for din tilmelding. Husk at klikke på linket i bekræftelsesmailen du modtager om lidt.

Share This