fbpx
Navigation Menu+

Faderen, sønnen og øllen – en fortælling om Carlsberg

KONTAKT NU

Fortællingen om Carlsberg

J.C. Jacobsen smagte en bayersk øl for første gang i 1838. Det blev startskuddet til verdens 4. største bryggeri: Carlsberg.

Mød os på Carlsberg og tag med på en tidsrejse hvor vi fortæller om øllets historie, som begyndte for over 10.000 år siden! Vi fortæller om J.C. Jacobsen, der startede et bryggeri opkaldt efter sin søn Carl og ‘bjerget’ som produktionen blev lavet på, nemlig Valby Bakke. Forholdet var ikke godt mellem fader og søn, og derfor taler man både om Ny- og Gammel Carlsberg. Vi dykker ned i konflikten og forsoningen mellem faderen og sønnen.

Hør også om en helt unik industriarkitektur, om 1800-tallets Danmark, og om gaverne til det danske folk som Frederiksborg slot, Glyptoteket, Botanisk Have og ikke mindst den lille havfrue.

Vi går rundt i Carlsbergbyen, besøger haven, ser på både de gamle og de nye bygninger, hører historien. Og der er naturligvis ingen ølhistorie uden smagsprøver, så øl skal der til – og tilbage i tiden var øl nærmest en nødvendighed for at overleve!
I 1800-tallet var vandet i København så beskridt, at man måtte drikke øl i stedet. 6 liter øl om dagen fik ethvert voksent menneske. Kongens bøsseskytter fik 10, og eleverne på latinskolerne fik 3-4! Det var ikke en skam at være fuld, man måtte bare ikke være beruset i retten eller i Guds hus.

Kom med og hør, hvorfor vi i huse i dag har et rum, der kaldes et ‘bryggers’, hvorfor elefanterne på Carlsberg er klædt med et hagekors, og hvorfor det dengang var svært at lave rigtig god øl.

Praktisk information
Varighed: 75 min.
Start: Ved Carlsberg Station
Slut: Samme sted
Pris: (Op til 20 personer) 3600 DKK + 49 pr. person til smagsprøver

Kontakt os, hvis du vil vide mere eller booke turen: Kontakt os!  


Hvis du synes, at denne tur er interessant, så vil du måske også synes om

necky2

Foto: Torben Eskerod

Foto: Torben Eskerod

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så holder vi dig opdateret med nyt og gammelt i København, samt nye ture og aktiviteter.

Vi sender nyhedsbrev hver anden måned.

Tak for din tilmelding. Husk at klikke på linket i bekræftelsesmailen du modtager om lidt.

Share This