Navigation Menu+

Green is the new black

kom med på byvandring i Ørestad og omkring havnen med fokus på bæredygtighed

Bæredygtighed i København

Går du op i bæredygtighed? Det gør vi hos Københavnerture, og i forbindelse med at København i 2025 satser på at blive verdens første CO2-neutrale hovedstad, vil vi gerne sætte fokus på, hvordan det faktisk kommer til at ske. For det er overalt i byen, du skal bare se efter. På denne tur fra Ørestaden til indre København sætter vi fokus på bæredygtighed.

Da du sidst tog metroen ud til Vestamager, kiggede du så ud ad vinduet og tænkte: ’Hold da op, det ser godt nok bæredygtigt ud’?  Ørestaden har siden 1990’erne haft en grøn profil, som området er bygget op efter.

Når du står på metroen og kigger ud ad vinduet, så skal du vide, at Ørestaden er opdelt i fire områder. DR, ITU og Rigsarkivet i den første del, som du ser, når metroen kører ud i lyset efter Islands Brygge station. Den anden del består af banebrydende arkitektur til beboelse fx PLOT, BIG, 3X Nielsen A/S osv. Shopping og underholdning med Fields og Royal Arena er i den tredje del, og til sidst kontorer som i dag blandt andet huser Rambøll, HOFOR og Bombardier. Alle områderne er forbundet med metroen og Ørestads Boulevarden som centralnerve, så folk kan vælge offentlig transport frem for bilen, når de skal til og fra området.

Turen fortsætter til Christianshavn, hvor vi fortæller historien om Københavns havn op til i dag, hvor bæredygtigt byggeri blander sig med de gamle ikoniske bygninger. Vi ender ved Skuespilhuset.

Vi laver også byvandringer med fokus på bæredygtighed omkring Københavns Havn og i Nordhavnen.

Praktiske informationer
Varighed: Ca. 2 timer
Start: Ørestaden
Slut: Nyhavn/jeres restaurant
Pris: (Op til 23 personer) Dkk 2975

 

Kontakt os, hvis du vil vide mere eller booke turen: Kontakt os!