Navigation Menu+

Forlystelsernes Frederiksberg

byvandring på Frederiksberg

Kom til en festlig og hæsblæsende byvandring på Frederiksberg i selskab med Liva, Storm P, Kjeld og Dirch.  Turen starter ved Søndermarken, hvor vi kan kigge over på Carlsberggrunden, hvor brygger Jacobsen i 1847 startede Carlsberg. Det var også her H.C. Andersen stod af hestevognen da han ankom til København i 1819. Vi sætter straks kursen mod de små haver, der har været omdrejningspunktet for Københavnernes søndagsudflugter siden 1850’erne, hvor familien kunne slappe af og spise deres medbragte mad efter en spadseretur i slotsparken. Vi kommer forbi stedet, hvor Alhambra lå. En var en forlystelseshave på Frederiksberg. Da Georg Carstensen vendte hjem efter Treårskrigen, røg han uklar med Tivolis ledelse og rejste først til Vestindien og siden til New York. Han kom hjem til København i 1855 og påbegyndte mellem Gl. Kongevej og Frederiksberg Allé et etablissement, der skulle konkurrere med Tivoli. Haven åbnede i 1857, efter Carstensens død, og lukkede efter 12 år.

Byvandring om revyernes FrederiksbergHør om Liva Weel er en af dansk revys største, strålende stjerner og den ukronede dronning af mellemkrigstidens København. Liva har begejstret generationer, og hendes viser er levende kulturarv. Også selv om det i 2017 er hele 120 år siden, lille Liva blev født.

ABC Teatret var en blanding af folkeligt teater og varieté. Det var Stig Lommer, der omdøbte det til ABC Teatret. Hans fornyelser gjorde hurtigt ABC Teatret til byens førende morskabsteater med Osvald Helmuth som hovedkraft.

Selvfølgelig skal vi også høre om Kellerdirk Bros – Dirch Passer og Kjeld Petersen der introduceredes crazykomikken i dansk revy. De fulgtes af et andet komisk par, Preben Kaas og Jørgen Ryg. I både revyer og lystspil medvirkede Lommerpigerne, som blev et begreb. Klaus Pagh baserede 1972-81 sit repertoire på håndfaste farcer og moderne lystspil med førende komikere i hovedrollerne.

Mødested: Søndermarken
Slut: Sankt Thomas Plads