Navigation Menu+

Christian i København, krig og kærlighed

Følg i Christians fodspor gennem København

Da Christian i 1596 bliver kronet, var Kbh endnu en middelalderby. Men i løbet af de næste 50 år skete der store forandringer. Var I kommet med cruise ship i 1596 ville I næppe kunne genkende byen 50 år senere: I ville sejle mellem to byer: København og Christianshavn forbundet med en bro over havneløbet, Tøjhusanlæggets gigantiske bygninger, den elegante børsbygning ved broen, Universitetet, Regensen og Rundetårn og rådhuset. Byens areal var blevet fordoblet mod nord, og I ville beundre det nye store haveanlæg med det smukke lystslot Rosenborg, længere mod nord ville I kunne øjne Nyboders længer.

Denne tur indeholder en byvandring gennem Christians København til Rosenborg Slot. På slottet skal vi naturligvis have en rundvisning med fokus på Christians hemmeligheder. Vi kan allerede afsløre en af dem i denne lille film