Navigation Menu+

Grønland i København – det er her det sner

byvandring om Grønland i København

Hvorfor er det nu, at lille flade Danmark og store fjeldfyldte Grønland hænger sammen? Ja, historien om vores forbindelser, de politiske, handelsmæssige, kongelige, sociale, kulturelle og klimatiske kan du få på en guidet tur gennem København med grønlandske briller på. For der er så mange steder, som genspejler Grønland i København. Du vil høre om det gamle, om nordboerne, hvalfangerne, de kristne og kolonisatorerne. Du vil høre om de store ændringer fra besættelsestiden til nutidens opdagelse af grundstoffer, om tiden fra hjemmestyre til selvstyre, og om de nye positive tendenser i handel, design, mad, musik, innovation og selvbevidsthed. Du vil også høre om personligheder som Gertrud Rask, Jens Munk og Poq. Det bliver to timers gåtur med historier om vores samliv før og nu med menneskenes land, Kalaallit Nunaat.

Der er i 2016-tal i alt 56.186 grønlændere, og omkring 15.000 af dem bor i Danmark. Kender vi hinanden?

Praktisk information
Varighed: Ca. 2 timer
Start: Christianshavns Torv
Slut: Christiansborg
Pris: (Op til 23 personer) Dkk 2975

Kontakt os, hvis du vil vide mere eller booke turen: Kontakt os!