Navigation Menu+

Romantikken og Andersen

Byvandring om H.C. Andersen

H. C. Andersens København

En knægt fra provinsen kommer til stor-staden ind gennem Vesterport. Høj, ranglet og med et ønske om at slå igennem på scenen banker H. C. Andersen på de indflydelsesrige personers døre. Det er begyndelsen for en af Danmarks mest berømte forfattere. Men det var ikke nemt at komme fra Fyn til by’n uden at kunne læse eller skrive.

På denne byvandring tager vi dig fra hans start på Vesterport, gennem byen og slutter ved hans sidste bolig i Nyhavn, hvor han boede, fordi det var tæt på teateret. H. C. Andersens forhold til teateret er ikke det eneste, vi kommer ind på. Nej, vi kommer også omkring to mindeværdige damer. Hende, som var ‘en svane på scenen, men en gås i virkeligheden’, nemlig skuespillerinden Johanne Louise Heiberg; og Louise Rasmussen. Hun var født uden for ægteskab, blev balletbarn ved Hofteateret, endte som Frederik D. 7’s hustru og fik tilnavnet Grevinde Danner.

København på H. C. Andersens tid var uhumsk og barsk selvom tiden i kunsthistorien kaldes ‘Romantikken’ . På denne tur fortæller vi dig om de kummerlige forhold, som folk boede under. Du hører også om Jødefejden, tyveriet af guldhornene, Københavns bombardement, datidens nye og mærkværdige videnskaber. Så hvis du tror, at Romatikken er kedelig, så tro om igen!

Vores byvandring starter på Rådhuspladsen og går gennem Vestergade, Gammeltorv, Nytorv, Knabrostræde, Magstræde, Christiansborg,  Bibliotekshaven, Ved Stranden, Vingårdsstræde, Kgs. Nytorv til Nyhavn. På den måde kommer du gennem det København, som H. C. Andersen gik igennem, da han kom fra Fyn til by’n.


Praktisk information
Varighed: 2 timer
Start: Rådhuspladsen ved H.C. Andersen statuen (ud mod H.C. Andersens Boulevard)
Slut: Nyhavn
Pris: (Op til 23 personer) Dkk 2975

 

Kontakt os, hvis du vil vide mere eller booke turen: Kontakt os!