Navigation Menu+

Sild og cirkelbro – en fortælling om Københavns havn

Livet i Københavns havn

Når man siger Københavns havn, må man også sige sild – og det er ikke letpåklædte badenymfer men store, fede fisk. Københavns havn har gennem århundrede været en livsnerve i byen, hvor handel og transport flød ud og ind mellem hinanden. I 1100-1500-tallet var det især de store sildemarkeder i Nordsøen, som skabte trafik i havnen. Ifølge Saxo var der i Øresund ”så mange fisk, at bådene bliver siddende fast og knap kan ros igennem. Man har ikke nødig at bruge garn, man kan ligefrem tage silden med hænderne”. 

I dag er kanalerne ikke længere fyldt med fiskerbåde, og kajerne er langsomt blevet omdannet fra industri til en populær, åben og levende kulturhavn med moderne arkitektur. De mange broer skaber forbindelse på kryds og tværs, så både biler, cykelister og gående kan komme frit frem og tilbage.

Fiskerbådene må ikke helt glemmes, og det er da også netop inspirationen til cirkelbroen, lavet af kunstneren Olafur Eliasson. Området er fyldt af bæredygtige projekter og arkitektur: det svanemærkede Krøyers Plads, tag- og marinehaver og meget mere.

Kom ned og lur ved havnen og snus til livet ombord. Hvis du vil se havnen fra søsiden, lejer vi en båd og gør det til en sejltur – og vil du nå et større stykke af havnen, så hopper vi på cyklen.

Praktiske informationer
Varighed: 90 min.
Start: Foran Fisketorvets hovedindgang
Slut: Christianshavns torv
Pris: (Op til 23 personer) Dkk 2975


Kontakt os, hvis du vil vide mere eller booke turen: Kontakt os! 

 


Hvis du synes, at denne tur er interessant, så vil du måske også synes om

holmen_new

udvandring_final