Navigation Menu+

Fra honnør til hipster – om Holmen

Historier fra Holmen

’Sænk flåden! Lad ikke englænderne få skibene’! Sådan cirka lød ordren, som udgik fra kronprins Frederik 6. i 1807, da briterne krævede den dansk-norske flåde, men beskeden nåede aldrig frem, og det endte med at vi mistede hele flåden, som lå ude på Holmen.

Kom med på en byvandring hvor vi fortæller om Holmens historie fra honnør til hipster. I dag er Holmen hip og fyldt med gamle industribygninger, street food og klatrehal. Tilbage før 1690 var der ikke andet end mudder, men det blev lavet om. En stor flok straffefanger gik rundt som hamstere i trædemøller for at anlægge den ene ø efter den anden, som i over 300 år var flådens vigtigste arbejdsplads. Nu bliver der ikke længere givet honnør på Holmen, men langet hotdogs og humus over disken på Reffen og studeret kunstneriske fag i de gamle bygninger.

Hør fortællingen om flådens rolle i Københavns historie, modige Kaptajn Schrødersee og se det sted, hvor der hver dag bliver affyret kanonsalut til ære for Dannebrog.

Har du lyst til at konkurrere, kan vi lave turen om til en quiz, hvor du kan dyste mod dine kollegaer, venner eller hvem du nu er sammen med, og se hvem der er klogest på Holmen, flåden og den maritime Danmarkshistorie.

Praktisk information
Varighed: 2 timer
Start: Nyhavn ved Skuespilhuset
Slut: Papirøen
Pris: (Op til 23 personer) Dkk 2975

 

Kontakt os, hvis du vil vide mere eller booke turen: Kontakt os!


Hvis du synes, at denne tur er interessant, så vil du måske også synes om

cirkel_final  udvandring_final